סכסוך בין נאמן רשת ג'מבו סטוק לבעלי הרשת הנמצא בחו"ל: עו"ד אמרי ברטוב פנה לבית המשפט המחוזי מרכז בבקשה למתן צו לקבלת בעלות על חשבונות הרשתות החברתיות של הרשת. הנאמן ביקש מבית המשפט לתת צו המורה לפייסבוק ישראל להעביר לידיו את כלל הרשאות ניהול חשבונות הרשתות החברתיות של החברה, וכן לתת צו המורה לרועי ונונו, בעל השליטה ברשת, להעביר אליו את כל הסיסמאות, ההרשאות והבעלות ברשתות החברתיות ששימשו את החברות בפרסום פעילותן.
הנאמן מציין במסגרת בקשתו כי בנוסף לאתר האינטרנט של החברה, בבעלות הרשת עמודים עסקיים בפלטפורמות חברתיות שונות כגון פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק, כאשר לכל אחד מעמודים אלו אלפי עוקבים. למשל, לעמוד הפייסבוק של הרשת כ-52 אלף עוקבים ולעמוד האינסטגרם כ-39.2 אלף עוקבים.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
"עמודים אלו רשומים על שם החברה, מטרתם היא קידום יחסי הציבור של החברה, שמירה על קשר עם לקוחות החברה ואף היוו פלטפורמה לניהול שירות הלקוחות של החברה ולפרסום החברה. מכאן כי חשבונותיה העסקיים של החברה ברשתות החברתיות מהווים ללא כל ספק חלק מנכסיה להם ערך מהותי בפני עצמו בעידן הנוכחי בו דריסת רגל דיגיטלית היא גורם מכריע בשיווק העסק ובשימור לקוחותיו. עמודיה העסקיים של החברה ברשתות החברתיות רלוונטיים הן לצורך הפעלת הרשת וסניפיה על הצד הטוב ביותר, ולא פחות להליך המכירה ולגובה ההצעות שיוגשו על ידי המתעניינים הרלוונטיים", נטען.
אולם הנאמן טוען כי הסתבר לו שוונונו מחזיק "במפתחות" של העמודים העסקיים באופן אישי, לרבות כלל הסיסמאות באמצעותן ניתן לתפעל את עמודי הרשתות החברתיות של החברה והעמוד הראשי שלהם. "נודע לנאמן כי על חלק מחשבונות אלו מותקנת תוכנה הדורשת אימות דו שלבי, כאשר הקוד הסופי והאחרון של תהליך אימות זה נשלח לטלפון הנייד של ונונו. כך, כי גם אילו היו בידי הנאמן הסיסמאות לעמודי הרשתות החברתיות כאמור, השליטה המלאה והבלעדית של הגישה לחשבונות החברות מצוי בידי ונונו ובידו בלבד".
"הבעלים לא מוכן להעביר הסיסמאות"
הנאמן מציין כי לתדהמתו סירב עורך דינו של ונונו להעברת הסיסמאות לרשתות החברתיות לידיו. "לטענת ונונו, החשבונות המבוקשים פועלים תחת חשבונו האישי ועל כן אינו מוכן להעביר לידי הנאמן את הסיסמאות המבוקשות. כן טען ונונו כי הוא 'מוכן לסייע, אך הבעלות היא אישית שלו', משמעותו של אותו סיוע הוא שליטה בלעדית של ונונו על הגישה לחשבונות החברה, כאשר כל כניסה למי מאותם חשבונות דורשת את זמינותו, הסכמתו, ואישורו בדמות מתן קוד האימות הנשלח כחלק מתהליך האימות הדו שלבי".
הנאמן טוען בפני בית המשפט כי "הותרת הגישה הבלעדית לחשבונות החברה ברשתות החברתיות בידו של ונונו שווה למחיקת חשבונות אלה ואיבוד נכס מהותי של החברה... אין זה סביר כי לאורך תקופת ההפעלה יהיה הנאמן הזמני תלוי בחסדיו של ונונו ובזמינותו לצורך מתן גישה לחשבונות החברה, ועובדה זו מקבלת משנה תוקף לאור התקשורת המוגבלת בלשון המעטה המתנהלת בין הנאמן ובין ונונו. ייתרה מכך, לא יעלה על הדעת כי משקיע סביר יסכים לכלול בהצעתו את קיומה הווירטואלי של החברה כאשר זו נשלטת על ידי ונונו", נטען.
"התנהלות שלא מזכה בפרס"
לסיום, טוען הנאמן, כי "הימנעותו של ונונו למסור לידי הנאמן הזמני את הגישה לחשבונות מחבלת בעבודתו הקשה של הנאמן וצוותו לשיקום החברה ופוגעת גם באפשרות למקסם את התמורה ממכירתה והכל ללא כל צידוק או אחיזה חוקית בטענותיו המופרכות לבעלותו בחשבונות החברה. יצוין, כי ונונו שהיה הרוח החיה בחברה וקיבל עבור מניותיה מיליוני שקלים סמוך לקריסתה, החליט לסגור את החברה באבחת גרזן לפני חג הפסח והותירה על מאות עובדיה מול שוקת שבורה. התנהלות זו ודאי שלא מזכה בפרס, לשון המעטה ומצופה היה מוונונו כי אמירותיו לשיתוף פעולה היו באות לידי ביטוי במעשה ולא רק במילים ריקות ". השופטת עירית נוטוביץ הורתה לוונונו להגיב עד ה-15 במאי.