לקראת העלאת חוק המעונות ה"מתוקן" שמקדמות המפלגות החרדיות, שאמור לאפשר לחרדים שמשתמטים מגיוס לקבל את הסבסוד, היועץ המשפטי של משרד האוצר, אסי מסינג, שלח חוות דעת לשר האוצר בצלאל סמוטריץ', ובו פירט את הבעייתיות בחוק וקבע כי יש להתנגד להצעה. מסינג שלח מכתב מפורט לשר עם עמדת אגף התקציבים ואגף הכלכלן הראשי באוצר, שמואל אברמזון, והסביר בו כי ההצעה תפגע בשוויון, תעקוף את התוצאות המשפטיות הנובעות מהיעדרו של חוק הגיוס וכן יש לה היבט תקציבי ומשקי בעייתי.
"הצעת חוק קבלת ילד למעון יום והשתתפות המדינה בעלות שכר הלימוד בו", שנחשפה בשבוע שעבר ב-ynet ותובא מחר לאישור ועדת השרים לחקיקה, מבקשת לשנות את מבחני התמיכה להשתתפות המדינה בעלות שכר לימוד במעונות היום, כך שתובא בו בחשבון מצבה התעסוקתי או הלימודי של האם בלבד (בשונה מהמצב היום, בו שני ההורים נדרשים לעבוד או ללמוד כדי לקבל את הסבסוד).
מסינג טוען במכתב כי נקודת המוצא של הצעת החוק היא היעדרו של חוק המאפשר לדחות את שירותים הצבאי של תלמידי המוסדות התורניים או לפטור אותם משירות, שתוצאותיו המשפטיות הן שהמדינה אינה מוסמכת להמשיך לתמוך בלימודים במוסדות תורניים עבור תלמידים שהשתמטו מגיוס. בין השאר, המדינה גם לא יכולה לתמוך בהורים שילדיהם שוהים במעונות יום.
היועץ המשפטי של האוצר מסביר כי הפגיעה בשוויון מתבטאת בכך שהיא נותנת העדפה לתעסוקת האשה, "מבלי שהדבר מבוסס על תשתית מקצועית ואף עומד בסתירה לשיעורי התעסוקה הגבוהים של נשים בישראל, לרבות נשים חרדיות ולצורך לעודד דווקא תעסוקת גברים חרדים". עוד מוסיף מסינג כי ההצעה גם פוגעת במשקי בית של זוגות חד מיניים גברים, שכן הם לא יהיו זכאים לקבלת הסבסוד לפי מבחני התמיכה החדשים שמתייחסים לתעסוקת נשים בלבד.
בנוסף מסביר מסינג במכתב כי ההצעה עוקפת את פסק הדין שקבע כי המדינה לא מוסמכת לעודד לימודים תורניים של חייבי גיוס, ולמעשה לא עומדת מבחינה משפטית.
עוד הוא טוען כי העלות התקציבים של סבסוד גם למשפחות שבהן האב משתמט מצה"ל היא כ-200 מיליון שקל בשנה, אך מוסיף שמעבר לכך – הצעת החוק גם צפויה להגדיל את מעגל הזכאים להשתתפות בסבסוד המעונות למשפחות נוספות שבהן האב אינו עובד או לומד, וכך גם העלות התקציבית תגדל בעוד יותר מ-100 מיליון שקל נוספים בשנה.
את המכתב מסכם מסינג בפסקה הבאה: "בשולי הדברים, ועל רקע ההשפעות הכלכליות המשמעותיות הנגזרות מהמצב הבטחוני הנוכחי, יודגש כי המחקר הכלכלי מלמד על האפקטיביות של תמריצים כלכליים להכוונת התנהגות. לכן, מצב העניינים הנוכח יהביא להיווצרותו של מערך תמריצים כלכליים המעודד את הגברים החרדים להתגייס לצה"ל, שכן בהינתן גיוס הם צפויים להיות זכאים לסיוע הכלכלי האמור. קיומם של תמריצים כלכליים צפוי להגדיל את היקף הגברים החרדים המשרת ים בצה"ל באופן שצפוי לאפשר את הפחתת הנטל על האוכלוסייה המשרתת כיום, ועל משרתי המילואים בפרט. על כן, סבסוד שכר הלימוד עבור חייבי גיוס שמעמדם לא הוסדר צפוי לבטל תמריץ זה, ולפגוע בגידול הפוטנציאלי האפשרי בהיקף המשרתים".