בית משפט השלום בנוף הגליל-נצרת קבע לאחרונה שצעירה שנכוותה במהלך עבודתה במקדונלדס תפוצה בכ-112 אלף שקל. השופט אדהם ספדי קבע שאי הקפדה על הטמעת נוהלי ניקיון היוותה רשלנות. הפיצויים יצטרפו לכספים שתקבל הצעירה מביטוח לאומי, עקב הכרה באירוע כתאונת עבודה.
הצעירה, כיום בת 24, עבדה כשכירה בסניף אלונים של הרשת והתאונה קרתה בתחילת ספטמבר 2019. לקראת סוף המשמרת בשעת לילה נכנסה העובדת למטבח כדי להכין "נאגטס" ללקוח. היא החליקה כתוצאה משמן שהיה על הרצפה, וכשניסתה להימנע מהנפילה – ידה הימנית נכנסה לסיר שמן רותח הקרוי "וואט" (מעין צ'יפסר).
1 צפייה בגלריה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
העובדת פונתה לבית החולים רמב"ם, שם אובחנה כסובלת מכוויות בדרגה 2. היא אושפזה למשך שבועיים ובהמשך קיבלה טיפול פסיכיאטרי נוכח תלונותיה על פחדים וחרדות בעקבות האירוע. כמו כן, בעקבות הכוויות נותרו לה צלקות בפרק יד ימין.
טענתה המרכזית בתביעתה הייתה שמעסיקתה - זכיינית מקדונלדס בישראל חברת "אלוניאל" - הייתה אחראית על בטיחותה, ומשכשלה בכך ברשלנות, יש לראותה כמי שחייבת לפצות אותה. מנגד טענה הזכיינית שכלל לא הוכח שהיה שמן על רצפת המטבח, כך שאין לייחס לה רשלנות כלשהי המצדיקה פיצוי. היא הסתמכה על סרטון מאותו ערב שבו נראתה התובעת עוברת כמה פעמים במקום מבלי להחליק.
אבל השופט ספדי ציין כי ניסיון החיים והשכל הישר מלמדים שאין הכרח שסכנת ההחלקה תתממש בכל פעם שצועדים במקום שבו הרצפה שמנונית, כך שאין בעובדה זו כדי לסייע להגנה.
עו"ד רונית בימבליך-פצנובסקיעו"ד רונית בימבליך-פצנובסקי
יתרה מכך, גרסת הצעירה נתמכה בשלל ראיות, בין היתר בעדות עובד ששימש באותו לילה כאחראי משמרת. לדבריו, הוא שמע את הצעירה צועקת מכאבים וכשיצא מהמשרד ראה אותה ליד הצ'יפסר כששמן על ידה, והיא סיפרה לו שהחליקה בגלל כתם שמן גדול על הרצפה.
בנסיבות אלה קבע השופט שהוכחה טענת העובדת שלפיה החליקה כתוצאה משמן על הרצפה, ושבעקבות ההחלקה ידה הימנית נכנסה לצ'יפסר הרותח. בהמשך הוא הטיל את האחריות למחדל על הזכיינית.
"סבורני כי הנתבעת יכולה וצריכה הייתה לצפות את התרחשות התאונה והנזק כתוצאה מהימצאות שמן על הרצפה", כתב. "קיומו של שמן הפך את סביבת העבודה למועדת לפורענות, וחייב את הנתבעת להזהיר את העובדים מפני סיכון זה, להנהיג כללי ניקיון מחמירים הכוללים הקפדה על ניקיון יסודי של השמן וכן נהלים הכוללים פיקוח על כך. המדובר באמצעי זהירות פשוטים וזולים. לא הוכח כי אלה ננקטו בענייננו".
בקיזוז קצבאות הביטוח הלאומי שמגיעות לצעירה בעקבות ההכרה באירוע כתאונת עבודה, חייב השופט את הזכיינית לשלם לתובעת כ-80 אלף שקל כפיצוי עבור נזקיה השונים, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כ-32 אלף שקל.
• לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין • ב"כ התובעת: עו"ד ראג'ב עואד • ב"כ הנתבעת: עו"ד גסן אברייה • עו"ד רונית פצנובסקי-בימבליך עוסקת בנזקי גוף ותאונות • הכותבת לא ייצגה בתיק • בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של אתר פסקדין • ynet הוא שותף באתר פסקדין