ועדת הכספים של הכנסת החליטה לאשר היום (ראשון) במלואו את הפרק בחוק ההסדרים שמציע להגדיל בסכום משמעותי את תוספת השלמת ההכנסה לאזרחים הוותיקים בארץ. מדובר לרוב באזרחים שאינם זכאים לפנסיות. המהלך, שיעלה למדינה 1.5 מיליארד שקל וימומן על ידי הגדלת הגירעון, צפוי להעלות את אותם אזרחים מעל לקו העוני.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ אלכס קושניר: "השינוי הזה מיטיב עם מי שמקבל הבטחת הכנסה ומכניס גם אוכלוסיות אחרות שלא היו זכאיות. ההכנסה תעמוד למעשה על 70% משכר המינימום, ומעבר לזה כל מי שנכנס למעגל המקבלים, זכאי גם להטבות שונות כגון סיוע בשכר דירה, בתשלומי חשמל ועוד, וזה מאפשר קפיצה מאוד משמעותית. יש עוד כמה שיפורים כוועדה שנרצה לעשות בחוק, ואנחנו בשיח על זה מול משרד האוצר ואגף התקציבים. אני מקווה שלקראת הדיון הבא נהיה במצב מתקדם יותר".
חברי הוועדה בירכו על הצעד וציינו כי מדובר בצעד משמעותי, ולצד כך הדגישו כי בעקבותיו צריכים לבוא צעדים נוספים, כאשר ראוי להעמיד סכומים משמעותיים יותר לשם קיום מכובד של כלל הקשישים בישראל.
בהצעת החוק שהוצגה לוועדה, מוצע להגדיל את שיעורי תוספת השלמת ההכנסה לאזרחים ותיקים, באופן הבא:
זכאים שטרם מלאו להם 70 שנה: ליחיד - הסכום המרבי יעלה ב-473 שקל בחודש, ולכל היתר (זוג, זוג עם ילד, יחיד עם ילד) ב-745 שקל בחודש.
לזכאים שמלאו להם 70 שנה וטרם מלאו להם 80: ליחיד - הסכום המרבי יעלה ב-477 שקל בחודש, ולכל היתר ב-754 שקל בחודש.
לזכאים שמלאו להם 80 שנה: ליחיד - הסכום המרבי יעלה ב-481 שקל, ולכל היתר ב-761 שקל בחודש.
תוספת השלמת הכנסה צפויה להגדיל את מספר הזכאים לקצבה, שכן ככל שהקצבה גבוהה יותר, רף ההכנסות השולל את הזכאות לקצבה עולה. הזכאות לקצבה מקנה גם הטבות בגופים נוספים, לרבות הנחה בעלות חשמל, הנחה בארנונה, רכישת תרופות ועוד.
עם זאת, קצבת הזקנה לכלל הקשישים בישראל לא תעלה בינתיים, ואף צפויה להיות מוקפאת - אם יוקפא לשנה נוספת השכר הממוצע במשק.