חברת הסייבר ההתקפי הישראלית פאראגון תימכר לקרן הפרייבט אקוויטי האמריקנית AE Industrial Partners תמורת סכום מיידי של 500 מיליון דולר ועוד 400 מיליון דולר מותנה בעמידה ביעדים עסקיים. החברה תישאר חברה ישראלית והיא תהיה חייבת בציות להנחיות משרד הביטחון הישראלי ובו בזמן להנחיות הממשל האמריקני. מנהלי החברה ועובדי החברה ימשיכו בתפקידיהם ובחברה מתכננים להרחיב את השווקים, להוציא לשוק מוצרים חדשים ולגייס עוד כ-150 עובדים בחודשים הקרובים.
העסקה תכניס הרבה כסף למייסדי החברה: ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, יו"ר החברה אהוד שניאורסון, שהיה מפקד יחידת 8200, המנכ"ל עידן נוריק, איגור בוגדלוב וליעד אברהם. הסכום שיקבלו מוערך ב-30%, כלומר כ-150 מיליון דולר בשלב הראשון. ברק עצמו מחזיק באחוזים בודדים וההערכה היא שהסכום שיקבל יהיה כ-15 מיליון דולר. רבים מעובדי החברה יראו הרבה כסף בחשבונות הבנק שלהם בקרוב, כ-100 מיליון דולר בסך הכל, זאת בזכות מה שמוגדר כ"מדיניות אופציות מאוד נדיבה" של החברה. שאר הסכום יועבר לידי משקיעיה.
פאראגון היא אחת משתי חברות הסייבר ההתקפי הישראליות הבולטות והגדולות ביותר, לצידה של NSO. טכנולוגיית סייבר התקפי נחשבת לכלי נשק, ולכן כל עסקה חייבת באישור יצוא של משרד הביטחון. הפעילות של NSO בעבר, במכירת כלי סייבר התקפי למדינות לא דמוקרטיות, הביאה להכנסתה לרשימה השחורה של הממשל האמריקני וגם לפסילה של הניסיון למכור אותה לחברת L3 האמריקאית. פאראגון, לעומתה, הוקמה תחת מנדט למכור במדינות דמוקרטיות בלבד, החלטה שהביאה אותה לעסקה הנוכחית.
גורם שמכיר את העסקה אומר שהכוונה מאחוריה היא לבנות חברת סייבר מובילה בעולם, בהתאם להנחיות של ממשלות ישראל וארה"ב, ומדובר בגשר בין אקוסיסטם הסייבר הישראלי לבין זה האמריקני. לדבריו, מכיוון שכל פעולות החברה יעשו בתיאום עם שני הממשלים, לא צפויה בעיה סביב העברת ידע מהחברה הישראלית לאמריקנית או מעבר עובדים בין החברות.
המבחן מול ממשל טראמפ
אחת ההסכמות היא שהחברה הישראלית תוכל להשפיע על בחירת לקוחות החברה, כך שגם אינטרסים אמריקניים ברמת הביטחון הלאומי לא יאפשרו לכפות לקוחות שאינן עומדים בקנה המידה האתי של פאראגון. על רקע כניסתו של ממשל טראמפ לבית הלבן, קביעה זו עשויה להיבחן אם הממשל החדש יחליט על מכירת סייבר התקפי למדינות שאינן דמוקרטיות.
עיקרי העסקה נקבעו כבר בחודש יוני השנה, אבל ההסכמות סביב תיאום הרגולציה של שתי המדינות עיכבו עד כה את האישור, ואמש הוא ניתן סופית.
קרן AE רוכשת את החברה הישראלית במטרה להשביח אותה ולהעלות את ערכה. מסיבה זו הוסכם כי מנהלי החברה יישארו בתפקידם לתקופה של מספר שנים, ויקדמו את החברה כדי לעמוד ביעדים העסקיים שנקבעו. לפי ההסכם, מי שתרכוש בפועל את הבעלות על פאראגון היא חברת Red Lattice האמריקאית, שנמצאת גם היא בבעלות AE. לחברה הרוכשת יש הסכמים וקשרים בצפון אמריקה ובמדינות נוספות, ובאמצעותה פאראגון תשווק לראשונה את מוצריה שם, ואילו החברה הישראלית תשווק את מוצריה בעצמה במדינות בהן היא מוכרת כיום. פאראגון תמשיך לעבוד בכל המדינות בהן היא עובדת כיום, לאחר שקיבלה אישור רגולטורי מארה"ב.
האם לא היה עדיף לשמור על עצמאות החברה ולהישאר חברה ישראלית? מקור בענף אומר כי עולם הסייבר ההתקפי הפך תלוי לחלוטין בהחלטות הרגולטורים המפקחים על יצוא נשק: "כל אחד מהרגולטורים יכול להחליט שהוא הורג אותך, אז עדיף להתחבק חזק עם שני הרגולטורים. הרגולטור האמריקני הוכיח כבר את יכולתו להשמיד חברות".