למשבר הקורונה היו ועודן כל מיני השפעות: בריאותיות, חברתיות, אישיות וגם כלכליות. אחת מהן, היא שיותר אנשים החלו להשקיע בשוק ההון, בארץ ובחו"ל. לקראת שבוע המסחר החדש שנפתח היום (ב') ברחבי העולם, ריכזנו עבורכם כמה מהמניות הבולטות של השבוע שעבר בארה"ב, באסיה ובבורסות אירופה - מי זינקה, מי נפלה ומדוע?
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מניית רשת "הכל בדולר" האמריקנית (Dollar Tree), המחזיקה ב-15,685 סניפים בארה"ב ובקנדה, נפלה בשבוע שעבר ב-11.42%. הרשת, המוכרת גם בארץ מהגרסה הישראלית - "הכל בשקל", מתמקדת במכירת כלי מטבח, צעצועים, מוצרי טיפוח, ביגוד ועוד, לרוב במחיר של עד דולר אחד או במקרים מסויימים, עד 10 דולר לפריט.
הנפילה החדה בשווי המניה (DLTR) מיוחס לדו"חות כספיים שהחמיצו את תחזיות האנליסטים, בהם ניכר זינוק חד בהוצאות ההובלה והשילוח, לצד התארכות משך השילוח מיעדים רחוקים. אלו פגעו בתוצאות החברה, המייבאת מדי שנה כ-90 אלף מכולות מעבר לים, בעיקר מהמזרח, ומרוויחה ממכירה של כמות גדולה של מוצרים זולים ברווח קטן יחסית על כל פריט, על מנת לשמור על רף המחירים הנמוך ללקוחות.
בכך, השלימה מניית החברה נפילה של 15% מתחילת השנה, כאשר בחודשים האחרונים נסחרה בתנודתיות גבוהה ודווקא עלתה רק בחודש אפריל האחרון לשווי שיא של למעלה מ-119 דולר למניה.
בהקשר ישיר לכך, חברות נוספות הושפעו לרעה גם הן מעליית מחירי השילוח, בדגש על המשלוחים מהמזרח הרחוק. מניית רשת אורבן אאוטפיטרס (Urban Outfitters), המפעילה כ-480 חנויות הלבשה ומשווקת את מוצריה באלפי חנויות נוספות, נפלה גם היא ב-10% בשבוע שעבר במסחר בנאסד"ק.
הירידה החדה בשווי המניה (URBN) נרשמה על אף דו"חות כספיים טובים מהצפי, בעיקר בשל תחזית החברה להתמתנות בקצב הצמיחה בהמשך השנה, כתוצאה מעלייה בעלויות השילוח מסין ומהגבלות הגל הנוכחי של הקורונה. יחד עם זאת, מניית החברה עדיין גבוהה בכ-40% מהשפל שרשמה בתחילת השנה.
הסינים חוזרים להמר
ובהקשר דומה אך קצת אחר - חברת לאס וגאס סנדס (Las Vegas Sands), אותה הקים שלדון אדלסון והיא כיום אחת מהמפעילות המובילות של בתי קזינו בלאס וגאס, במקאו ובסינגפור, רשמה זינוק מרשים של 14% בשבוע המסחר שעבר בבורסת ניו יורק.
הסיבה לעליות: הממשל האזורי במקאו, המתפקד כמין אוטונמיה תחת שלטון סיני (בדומה להונג קונג), התיר למבקרים מסין להגיע עם בדיקת קורונה שלילית בת שבעה ימים - בניגוד ל-48 שעות שנדרש קודם לכן. מקאו מהווה את עיקר פעילות החברה כיום, כאשר 58% מהכנסותיה ברבעון החולף נרשמו בחצי האי (בהשוואה ל-28% ברבעון השלישי של 2020).
בנוסף, החברה הכריזה כי היא עתידה להתמקד בפעילות במזרח ולמזער את פעילותה בארה"ב, ברקע לרגולציה נוקשת על תחום ההימורים ורווחים נמוכים יותר. חרף הזינוק, מניית החברה ממשיכה להיסחר סביב 44 דולר, רמתה הנמוכה בשנתיים האחרונות ונמוך בכ-40% מרמת השיא שנרשמה בינואר אשתקד (72 דולר), בעיקר ברקע השפעת הקורונה והמגבלות על פעילות החברה.
עוד בלטו במסחר השבוע:
- יצרנית השבבים הגדולה בעולם, Taiwan Semiconductor Systems (TSM), רשמה עלייה של 7.72% בשבוע שעבר. זאת, לאחר שדווח כי בסוף השנה הנוכחית בכוונתה להעלות בכ-10% את מחיר השבבים המתקדמים שהיא מייצרת ובכ-20% את מחיר השבבים הבסיסיים שלה, המשמשים לרוב את תעשיית הרכב והמשחקים. גם יצרנית השבבים Nvidia רשמה עלייה של 7.53% השבוע, בשל סיבה דומה. כל זאת - בצל המחסור העולמי בשבבים שמעיק על תעשיות רבות במשק.
- פִּינְדוּאוֹדוּאוֹ (Pinduoduo) הסינית, מחברות המסחר המקוון המובילות בעולם, רשמה עלייה של 19% ברקע דו"חות כספיים חיוביים. בנוסף, החברה הכריזה על יוזמה להשקעה של 10 מיליארד יואן (כ-1.5 מיליארד דולר) מרווחי החברה העתידיים בטכנולוגיה חקלאית באיזורים הכפריים של סין - צעד שהתקבל בחיוב על ידי המשקיעים מאחר שהוא מעודד יחסים טובים עם הממשל שהטיל בשנה האחרונה לא מעט מגבלות על חברות טכנולוגיה מובילות בסין.
- ענקית מסחר מקוון נוספת מסין - JD.Com, רשמה גם היא עלייה שבועית של 17% בנאסד"ק, בצל זינוק של 26% בהכנסות בהשוואה לרבעון השני בשנה שעברה.
הערה: ההשקעה בשוק ההון עשויה להיות מסוכנת ולהוביל להפסדים כלכליים קשים. אין לראות בכתבה זו המלצה או אי-המלצה בנוגע לכל אחת מהמניות המדוברות. הנתונים נכונים לסגירת המסחר בסוף השבוע האחרון ועשויים להשתנות. אין לבנקים וליועצי ההשקעות שום עניין אישי בנושא והסיקור אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל סוחר.
הכתבה נכתבה בסיוע שי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים, ושמוליק קרפף, אנליסט ניירות ערך זרים בבנק לאומי.