לפחות 104 בני אדם חלו ו-34 אושפזו בעקבות הרעלת מזון בסניפי מקדונלד'ס בארצות הברית, שקשורה לחיידק האי-קולי שנמצא בבצל ששימש באחת ממנות ההמבורגר של ענקית המזון המהיר.
ההתפרצות, שהחלה לפני מספר שבועות, התפשטה ל-14 מדינות ברחבי ארה"ב, כאשר בקולורדו נרשם מקרה מוות אחד וארבעה אנשים פיתחו סיבוכים מסכני חיים בכליות. המספר הגבוה ביותר של מקרים - 30 - דווח בקולורדו, אחריה מונטנה עם 19 מקרים ונברסקה עם 13 מקרים.
על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), מקור ההתפרצות הוא, כאמור, כנראה בצל פרוס ששימש מנת Quarter Pounder. חברת Taylor Farms מקליפורניה, ספקית הבצל, הודיעה על החזרת המוצרים החשודים.
בבדיקות שערך מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) התגלה זן של חיידק אי-קולי, שמייצר רעלן מסוכן באחת מדגימות הבצל, אם כי זן זה לא תאם את הזן שגרם למחלה.
מקדונלד'ס הסירה את המנה מהתפריט שלה במספר מדינות בתחילת ההתפרצות. החברה הודיעה כי איתרה ספק חלופי עבור 900 המסעדות שהפסיקו זמנית להגיש את ההמבורגרים עם בצל. בשבוע האחרון, מסעדות אלה חזרו למכור את הרבע פאונד עם בצל פרוס.
החיידק המעורב בהתפרצות גורם לכ-74 אלף הדבקות בארה"ב מדי שנה, מתוכן יותר מ-2,000 אשפוזים ו-61 מקרי מוות. התסמינים מופיעים במהירות, בתוך יום או יומיים מאכילת מזון נגוע, וכוללים חום, הקאות, שלשולים או שלשולים דמיים וסימני התייבשות. הזיהום עלול לגרום לפגיעה כלייתית חמורה, במיוחד בילדים מתחת לגיל 5.
ה-FDA הודיע כי "נראה שאין חשש מתמשך לבטיחות המזון הקשור להתפרצות זו במסעדות מקדונלד'ס".
המקרה החל לפני מספר שבועות כאשר דווח על מקרים ראשונים של הרעלת מזון במסעדות מקדונלד'ס. בעקבות חקירה מקיפה של ה-CDC וה-FDA, זוהה הבצל הפרוס בהמבורגרים של רבע הפאונד כמקור החשוד להתפרצות. הרשת הגיבה במהירות והסירה את המוצר מהתפריט במאות מסעדות. כעת, לאחר שנמצא ספק חלופי והוחלף הבצל החשוד, המסעדות חזרו לפעילות מלאה תחת פיקוח מוגבר של רשויות הבריאות.