נציגי רשתות המזון והקמעונאות נפגשו עם שר הכלכלה ניר ברקת בדרישה לקבל הטבות זהות שקיבלה קרפור לייבוא מוצרים לארץ. בפגישה שנערכה בשבוע שעבר, ייצגו בין השאר את ענף המזון רמי לוי, אייל רביד מוויקטורי ושחר תורג'מן יבואן בריל, אשר תקפו את השר על ההפליה לטובתה של הרשת הצרפתית. ראשי הרשתות מתכוונים לפנות לבג"ץ אם לא ישוו התנאים.
כזכור, משרד הכלכלה עוד בראשות השרה אורנה ברביבאי החל במדיניות שהמשיך השר הנוכחי, ברקת, למתן הטבות מיוחדות להקלת הרגולציות בייבוא מוצרים לארץ לרשתות זרות גדולות שיגיעו לישראל, שנועדה לקצר עבורן משמעותית הליכים בייבוא מוצרי מזון וצריכה, תוך ויתור על הצגת מסמכים שונים הנדרשים כחוק.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש" ב-ynet radio
הנימוק להטבות היה שקרפור וכניסת רשתות דומות הן הפתרון ליוקר המחיה באמצעות הכנסת מוצרים זולים לישראל, מה שעורר זעם אצל הרשתות המקומיות. השר הבטיח לנוכחים כי בכוונתו להעביר תוך חודשיים חוק שיאפשר את מתן ההטבות גם לרשתות הישראליות, אבל הנוכחים בפגישה חוששים כי הדבר ייקח חודשים ארוכים.
רמי לוי: "הרעיון לתת הנחה ברגולציה הוא נכון, אבל נתנו הקלה לרשת שאין לה עדיין השפעה על יוקר המחיה. אם רוצים לטפל ביוקר שייתנו לכולם בשווה ולא לעשות איפה ואיפה. זה לא הוגן ולא מייצר תחרות אמיתית. במשך שנים הרשתות הפרטיות בנו בישראל את שוק הדיסקאונט. עד שאנחנו הגענו שלטו פה שתי רשתות בלבד, שופרסל ומגה. אם היו מטיבים גם איתנו היינו יכולים להיות עוד יותר זולים. אני בעד תחרות אבל הוגנת".
אייל רביד: "השר הבטיח שתוך חודשיים יעביר חוק שיעניק גם לנו תנאים, אני מאמין למילה שלו אם לא יעמוד בזה, יש לנו את ברירת בג"ץ".
שחר תורג'מן, יו"ר איגוד רשתות הקמעונאות: "הממשלה מבינה שצריך מסלול מיוחד כי היא יודעת שקשה לעשות כאן עסקים, ולכן אמרה אנחנו מבינים שקשה ורוצים למשוך אתכן הרשתות הזרות לישראל, אז נעשה לכם מסלול ירוק. זאת חוצפה, אם הממשלה מכירה שקשה פה והרגולציה קשה, אז בואו תקלו על כולם. אנחנו נגד אפליה. בדרך כלל מדינות מגינות על שחקנים מקומיים. אנחנו לא רוצים את זה, אלא מה שחל על שחקן בינ"ל שיחול גם עלינו, ולהפך".