חברת סופר פיצה שהפעילה את הפיצרייה של האופה יובל שניר, שנחשבה לאחת הפיצריות הטובות בתל אביב ונסגרה בחודש שעבר, צברה חוב כולל של כ-2.2 מיליון שקל לאחר שהושקעו במקום מיליוני שקלים. כך עולה מבקשה למתן צו לפתיחת הליכים שהגישה החברה לצורך פירוקה. השופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל אביב נעתר לבקשת החברה ובקרוב ימונה לה נאמן.
מהבקשה שהוגשה על ידי עו"ד ארז ללקין עולה כי סופר פיצה נפתחה בסוף שנת 2019 והאופה יובל שניר הוא בעל המניות היחיד בה. "מנהל החברה שימש גם כמנהל ושף המסעדה ובמשך שנים המסעדה צברה שם, מוניטין וקהל לקוחות נאמן". עוד נטען בבקשה כי עם תחילת פעילות המסעדה בשנת 2020 פרצה מגפת הקורונה שפגעה קשות בפעילות המסעדה, אולם המסעדה צלחה את תקופת הקורונה ובשנת 2023 מחזור עסקיה הגיע לכ-7.5 מיליון שקל. אלא שבתום תקופת הקורונה המסעדה נכנסה לתקופת המחאה נגד המהפכה המשפטית, שלטענת המסעדה פגעה בהכנסות ואז הגיעה מלחמת חרבות ברזל שפגעה קשות בהכנסותיה, כשעליה לפרוע הלוואות אותן נטלה עוד בתקופת הקורונה.
1 צפייה בגלריה
סופר פיצה בתל אביב
סופר פיצה בתל אביב
"השקעתי מיליונים". סופר פיצה בתל אביב
(צילום: אביגיל עוזי)

עוד נטען כי בעל המניות השקיע במסעדה כ-3 מיליון שקל מכספו. נטען כי לחברה חוב בסך כ-1.2 מיליון שקל למערכת הבנקאית שמרביתו מגובה בערבות מדינה, חוב בסך 60 אלף שקל בגין זכויות עובדים, חוב דמי שכירות בסך כ-50 אלף שקל, חוב לספקים בסך כ-700 אלף שקל וחוב לרשויות בסך כ-30 אלף שקל.

"לא ראיתי את האור בקצה המנהרה"

הבעלים יובל שניר נמנע לרוב מחשיפה. הוא היה בשירותו הצבאי מפקד פלגה ביחידה מובחרת וסופר פיצה הייתה כל עולמו המקצועי. שניר הסכים הפעם לחרוג ממנהגו ופתח בפנינו צוהר לקשיים שהמסעדנים עוברים. "העסק הזה הוא כל המהות שלי, זה כל מה שיש לי וכל מה שהיה לי וזה הכאב שלי", סיפר. "אני all in בסיפור הזה. השקעתי מיליוני שקלים בעסק. היה משקיע מאוד רלוונטי אבל אף אחד לא רצה להיכנס להתחייבות בתקופה כזו. פעם היה ברור שבניהול טוב של עסק אפשר להוציא רווחיות ממחזור. היום, מסעדות מלאות ולא מצליחים לחלץ רווחיות ממחזור. הפיצה שלי הייתה יקרה ועדיין לא הצלחתי להוציא מזה רווח, זה בלתי אפשרי".
איך אתה מסביר את זה? "זו מצוקת כוח אדם. עובד יכול לומר לך: 'אם אני לא מקבל מחר במקום 11 אלף שקל, 14 אלף שקל אני הולך' ואין לך מה לעשות. וזה גם עלייה במחירי חומרי הגלם. כל הזמן עוד גזרות ועוד גזרות. גם הרשויות מקשות. עסק מפוצץ בעבודה לא מצליח לייצר רווחיות אלא אם כן אתה באמת קוסם. בתחום הזה הרוב או בדרך להיסגר או להעמיק את החוב, או באמת יחידי סגולה שיודעים לעשות הוקוס פוקוס".
החלטת לא להעמיק את החוב? "החלטתי לא להעמיק את החוב הזה ויכולתי להעמיק אותו ולספר סיפורים, אבל אני לא ראיתי את האור בקצה המנהרה. אנחנו במלחמה עם מצב רוח על הפנים וקשה מאוד לפעול בתוך הסיפור הזה. כמה שניסיתי והתאבדתי על העסק הזה, אני עבדתי ימים ולילות. קיבלתי תעודות מהאקדמיה האיטלקית לקולינריה מחוץ לאיטליה בטקס במילאנו, אני היום מורשה לפתוח פיצריות מטעם חברה איטלקית מחוץ לאיטליה וכל התארים וכל הידע והתשוקה לא תורגמו לרווחיות. השקעתי את כל כולי בעסק הזה במשך כחמש שנים".
מי צריך להתעורר לדעתך? "אם היו יכולים להביא עובדים זרים ולהחזיר עובדים פלסטינים זה היה מוריד את העלויות. יש גם בעיה עם תשתיות. עובדים לא יכולים להגיע מהפריפריה לתל אביב. קשה להוציא אנשים לרחוב כי אין מצב רוח ואז פיצה נפגעת מאוד. יש פה שלל גורמים. רשויות צריכות גם לגלות רגישות ולהפחית מהדוחות ולא שיפריעו להתנהלות השוטפת".
מה הלאה? "אני חושב מה לעשות. ייעוץ. אני טיפה נושם. אני חושב מה ניתן לעשות במקצוע הזה שרכשתי ב-30 שנה . יש לי חברים בחו"ל שאומרים לי 'בוא לפה'. הם חוגגים שם ואומרים לי ששם הרבה יותר פשוט ושעושים ארגזים של כסף. אני לא יכול לעזוב. יש לי פה ילדים. אני אוהב את המדינה. אני לא בוכה. אני שומר על אופטימיות. בסוף את האגוז הזה צריך לדעת לפצח".
עו"ד ארז ללקין, בא כוח סופר פיצה, מסר בתגובה: "עוד סיפור אנושי כואב של יזם מוכשר שהשקיע את כל כולו בתחום המסעדנות. השנים האחרונות היו קשות בתחום זה ומשרדנו מטפל במספר רב של עסקים קטנים ובינוניים שמתקשים לעמוד בנטל. אנחנו מקווים שמערכת המשפט והנושים יפנימו שרצף אירועים קיצוני כמו שעבר עלינו הקשה מאוד על בעלי העסקים ויסייעו לעסקים ובעליהם להשתקם במהירות ולחזור למסלול חיים רגיל".