מספר בעלי עסקים הגישו היום (ה') לבית המשפט המחוזי בתל אביב עתירה כנגד עיריית תל אביב והוועדה המקומית לתכנון ובנייה תל אביב-יפו. זאת, נגד החלטת העירייה לבנות גשר פלדה באורך כ-100 מטר וברוחב כ-10 מטר בעל שלושה מפתחים, המיועד להולכי רגל ורוכבי אופניים מעל רחוב איינשטיין ברמת אביב, שיחבר את רחוב יובל נאמן מדרום לצפון. העותרים טוענים כי קיים היעדר בסיס תכנוני לבניית הגשר וכי העירייה פועלת כביכול להקמת הגשר "במחשכים".
למעשה, מבקשים העותרים מבית המשפט לאסור על העירייה לבצע כל עבודה שעניינה הקמת הגשר. עוד טוענים בעלי העסקים העותרים כי "עתירה זו עוסקת בחוסר חוקיות החלטת העירייה להקים, בשכונה צעירה בפאתי העיר, גשר פלדה אשר ניתן לכנותו 'גשר סתם' - מידת נחיצותו של הגשר מוטלת בספק ועלותו גבוהה".
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
לטענת העותרים, בשל היעדר שיתוף הציבור בדבר הקמת הגשר הם לא ידעו כלל על דבר הקמתו של הגשר. לטענתם, "דבר הקמתו בבהילות תמוהה. כך, תוך חודש ושבוע לאחר קבלת הודעה לקונית שנמסרה לחלק מהעותרים ביום 25.01.2022, נדרשו בעלי עסקי המסעדנות מבין העותרים לפנות ריהוט ופרגודי חורף בשטחי החוץ הציבוריים הסמוכים לעסקיהם. שטחים אלה מהווים חלק ניכר ממתחמי העסקים של בעלי עסקי המסעדנות מבין העותרים".
עוד נכתב כי "עותרים אלה מתמודדים החל מחודש יולי 2021 מהאטה בעסקיהם עקב עבודות הרכבת הקלה, וזאת עוד בטרם הצליחו להתאושש ממשבר הקורונה שפקד גם אותם. בהודעה לקונית, שנמסרה רק לחלקם 'ביום בהיר אחד', הם הבינו כי העירייה החליטה להניף עליהם את הכורת באופן מידי וללא קביעתה של הוראת מעבר סבירה ומידתית. וזאת לתקופה של כשנה ומחצה, בה יהפוך האזור לאתר בנייה".
העותרים, בעלי העסקים, מיוצגים על ידי עו"ד אילן בומבך.
מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "אנחנו מבינים את תחושות בעלי העסקים. עם זאת, הקמת הגשר להולכי רגל ורוכבי אופניים מעל לרחוב איינשטיין נעשית במטרה לייצר חיבוריות בין שכונת נופי ים לשכנת ל' החדשה, כאשר הקשר בין השכונות הינו מתבקש והכרחי למתן מענה לתושבים ונגישות למוסדות הציבור. עיריית תל אביב-יפו נמצאת בקשר רציף עם בעלי העסקים ומנסה לסייע להם במידת האפשר. באשר לעתירה, היא התקבלה רק עתה במשרדי העירייה. נלמד אותה ונגיב כדין לבית המשפט".