האיש העשיר בעולם, שהפך לאחרונה גם לאיש העשיר בהיסטוריה, ייאלץ כנראה לוותר על הרעיון של בונוס בסך 56 מיליארד דולר. בית המשפט קבע השבוע כי מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, לא זכאי לקבל את הבונוס העצום - על אף שבעלי המניות של חברת כלי הרכב החשמליים הצביעו בעד להעניק לו את הבונוס לפני כחצי שנה.
פסיקתה של השופטת קתלין מקורמיק מבית המשפט לערעורים בדלאוור הגיעה בהמשך להחלטתה בינואר, אז קבעה כי חבילת התגמול מופרזת והחליטה לבטל אותה, מה שהפתיע את המשקיעים. ההחלטה זרעה חוסר ודאות לגבי עתידו של מאסק בחברה. דירקטוריון טסלה טען כי תוכנית התשלום העצומה הייתה הכרחית כדי לשמור על מעורבותו של מאסק בטסלה, טענה שהדהד גם האיש העשיר בעולם.
1 צפייה בגלריה
מייסד טסלה, אילון מאסק
מייסד טסלה, אילון מאסק
מייסד טסלה, אילון מאסק
(צילום: רויטרס)
טסלה טענה בבית המשפט כי על השופטת להכיר בהצבעת בעלי המניות מיוני, שהייתה בעד חבילת התגמול למאסק - שמהווה, לדבריהם, הכוח המניע של החברה ושאחראי על רבים מהישגיה. טסלה ובעלי מניותיה טענו כי מאסק הגיע להישגים שנקבעו במקור, בעת שנוסחה חבילת התגמול.
טסלה תיכננה את חבילת התגמול המפלצתית של מאסק ב-2017, וקבעה תנאים לקבלתה, שכללו השגת יעדי הכנסות ושווי שוק. בעלי המניות אישרו את החבילה ברוב גדול ב-2018, אך משקיע אחד הגיש תביעה בטענה כי הדירקטוריון הטעה את חבריו ולא הציג את מלוא הפרטים, והחבילה הייתה לא הוגנת. כמה בעלי מניות בולטים כמו קרן העושר הריבונית של נורווגיה ומערכת הפנסיה למורים של קליפורניה הצביעו נגד חבילת התגמול, ללא הועיל.
כאשר החבילה אושרה ביוני, מאסק אמר בתגובה על הבמה באירוע טסלה: "אני רוצה להתחיל ולומר: למה לא, אני אוהב אתכם!".
הוא לא הגיב מיד להחלטה האחרונה של השופטת, אך בעבר תקף אותה והאיץ בבעלי עסקים אחרים להתרחק מדלאוור, שם רוב החברות האמריקניות מגישות את מסמכי ההתאגדות שלהן בשל מדיניות המס הידידותית. מאסק העביר את המטה הפיזי של טסלה מקליפורניה לטקסס, אך תיק חבילת התגמול המשיך להישמע בפני השופטת של דלאוור.
מקורמיק קבעה בעבר כי דירקטוריון טסלה ניהל תהליך "פגום באופן עמוק" בקביעת תגמול מאסק. היא מצאה כי הדירקטוריון היה מלא בניגודי עניינים אישיים ומאויש בחבריו הקרובים של מאסק, כגון עורך דינו לענייני גירושין לשעבר.