בעלי השליטה באמריקן לייזר טרם עמדו בהתחייבותם להזרמת מיליון שקל נוספים מתוך שני המיליון שהם התחייבו אליהם, כאשר סכום זה נדרש לצורך איזון הפעילות השוטפת של החברה. כך קבעו אתמול (שני) מנהלי ההסדר של החברה בדו"ח ראשון שהגישו לביהמ"ש, שבו הם מבקשים לקצוב לבעלי המניות, ירון בן-אבי ויוסי בן-יוסף, 48 שעות כדי להזרימו. השופטת קיבלה את הבקשה וקבעה כי "ככל שלא יופקד הסכום האמור תוך 48 שעות ממועד החלטה זו, לא יוארך תוקפו של צו עיכוב ההליכים אשר עומד בתוקפו יד ל-5 בספטמבר".
מנהלי ההסדר, עו"ד עמית לדרמן ועו"ד ישראל שפלר, מציינים כי בכפוף להזרמת הסכום האמור, קיים סיכוי ריאלי כי במסגרת ההליך הקיים (תיקון 4) ניתן יהיה למקסם הצעות רכישה. במסגרת הדו"ח הראשון שהגישו היום מנהלי ההסדר הם טוענים כי "מנהלי ההסדר מפקחים על הפעילות השוטפת של החברה ממועד מתן צו עיכוב ההליכים. יצוין כבר עתה - הפעילות השוטפת של החברה הינה גירעונית וביכולתה להתאזן אך ורק בכפוף להזרמת שני מיליון שקל, כפי שהתחייבו בעלי המניות בבקשה לעיכוב הליכים. עד כה הוזרם על ידי בעלי המניות סכום של מיליון שקל בלבד. בעלי המניות התחייבו להזרים סכום נוסף של מיליון שקל עד ליום 2.9.24. דקות ספורות לפני הגשת דוח זה הודיעו בעלי המניות כי ידרש להם עוד יום-יומיים להזרמת הסכום האמור". לפיכך, מבקשים מנהלי ההסדר כאמור לקצוב לבעלי המניות 48 שעות נוספות על מנת להזרים את הסכום הנוסף של 1 מיליון שקל.
עוה"ד לדרמן ושפלר מציינים בדו"ח כי חזרת החברה לפעילות השוטפת הייתה כרוכה בחבלי לידה קשים, אולם בשבוע האחרון ולאחר שהפעילות השוטפת החלה להתאושש (בעיקר בעקבות כניסת הזמנות לטיפולים שונים מלקוחות החברה כנגד תשלום של 100 שקל לכל טיפול), נראה כי תזרים ההכנסות ישתפר.
"אולם, הפעלת החברה במתכונת הקיימת הינה פתרון קצר טווח בלבד. על מנת לאפשר לחברה להמשיך בפעילותה לטווח זמן ארוך יותר, אין מנוס מהכנסת משקיע לחברה ו/או למכור את פעילותה של החברה בהקדם". בדו"ח מציינים מנהלי ההסדר כי קיימת התעניינות מצד מספר גורמים להשקעה בחברה או לרכישת פעילותה ומנהלי ההסדר ערכו ועורכים כל העת שיחות ופגישות עם חלק מגורמים אלו (ביניהם מצויים הן כאלו הפועלים בשוק הסרת השיער והסרת משקפיים והן מחוץ לתחום).
עוד עולה מהדו"ח כי בהתאם לנתונים שנמסרו למנהלי ההסדר על ידי החברה, החברה פועלת ב-15 סניפים מתוך 20 סניפי הרשת הפזורים ברחבי הארץ. "פעילותה השוטפת של החברה הינה במגמת התייצבות לאחר שפנתה באופן יזום לכ-70 אלפי לקוחות בדיוור ישיר, בו פורט מצב החברה וחזרתה לפעילות. פנייה זו נענתה בחיוב וחלק מהלקוחות פנו לתאם טיפולים בתמורה לתשלום נוסף בסך 100 שקל עבור כל טיפול".
הדו"ח הוגש לאחר שבחודש שעבר בית המשפט המחוזי מרכז נעתר לבקשת רשת אמריקן לייזר והוציא צו עיכוב הליכים לרשת. השופטת עירית וינברג נוטוביץ מינתה למנהלי הסדר את עו"ד עמית לדרמן ועו"ד ישראל שפלר שיפעלו להשגת הסדר נושים. צו עיכוב ההליכים ניתן בשלב זה למשך 21 ימים. לרשת יש התחייבויות של כ-110 מיליון שקל, כאשר הנושה המובטח שכלפיו יש את החוב הגדול ביותר הוא הבינלאומי שהחוב כלפיו עומד על מעל לכ-18 מיליון שקל והוא מיוצג על ידי עו"ד מור נרדיה. את אמריקן לייזר מייצגים עוה"ד שלום גולדבלט, ליאת צרפתי שלום ורהב עין-דר. העובדים ברשת מיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן (כ-180 עובדים), עו"ד ליזה חדש ועוד.
פורסם לראשונה: 19:01, 02.09.24