בשיתוף זיו אבירם
קרן אבירם, שהוקמה על ידי היזם ואיש העסקים זיו אבירם וילדיו, והמגזין הבינלאומי Forbes, השיקו בתחילת החודש - זו השנה השנייה את “Aviram Awards”, תחרות שנתית לאיתור מיזמים משני מציאות במזרח התיכון. הפרס בתחרות יוענק למיזמים פורצי דרך, שחרטו על דגלם תרומה לאנושות באמצעות טכנולוגיה וחדשנות.
לקראת פתיחת התחרות 2023 Aviram Awards והגמר שיתקיים בחודש מאי הקרוב במרוקו, קיימה קרן אבירם ביקור מיוחד במוקדי היזמות במדינה. במסגרתו, נפגשה הנהלת הקרן עם גורמים שונים הקשורים ומחוברים לאקוסיסטם היזמי במרוקו כמו חממת היזמות והחדשנות "STARGATE" שפועלת תחת האוניברסיטה הפוליטכנית על שם מוחמד ה-6, בעיר בנגריר ומהווה אחת האוניברסיטאות המובילות והגדולות ביותר באפריקה.
מנהל המרכז, יאסין לגהזווי שיתף באתגרים ובהזדמנויות של מרוקו בעולם היזמות ושמח מאוד לשתף שאחת מפיינליסטיות התחרות בשנת 2022, שרה בנלאפקיא מחברת "BMTA&C", התחילה את דרכה באוניברסיטה, ובהמשך בחממה.
ביקור במדינת היעד של גמר התחרות, אפשר לקרן אבירם להכיר ולשמוע מנהיגים מקומיים, יזמים, ורעיונות המוקדשים כולם לשינוי האנושות לטובה באמצעות טכנולוגיות שונות, יחד עם יצירת שותפויות מקומיות. בשנים האחרונות, מרוקו עושה מקפצה משמעותית באשר לגדילת הסטרטאפים המקומיים וגיוסי ההשקעות שלהם גדלו החל משנת 2016, ממיליון דולר, לגיוסים בשווי של 33 מיליון דולר. האקוסיסטם היזמי מתפתח במהירות, ומגוון חממות ההייטק מאפשרות ליווי ותמיכה צמודים מאנשי מקצוע ומנטורים מתחומים רבים. עוד ניתן לראות כי ישנן נשים רבות שמנהיגות ומצעידות את האקוסיסטם קדימה כמובילות במרכזי יזמות, מנטוריות, יזמיות ועוד.
חושבים על עשיית טוב
גמר התחרות במרוקו עתיד להוות זריקת עידוד לאקוסיסטם היזמי שקורם עור וגידים במדינת מרוקו. בביקור בעיר קזבלנקה, העיר הגדולה ביותר במרוקו והמרכז הכלכלי שלה, נפגשו נציגות הקרן עם לאמיה בנמכלוף מנהלת רשת הטכנופארק בעיר, המשמש כמרכז ובית למגוון יזמים וסטרטאפים. בנמכלוף אמרה כי: "אנו דומים מאוד ליזמים הישראלים בתעוזה, באמונה ובחוצפה". רשת הטכנופארק, שפרוסה בכל רחבי מרוקו, מלווה ותומכת במאות חברות צעירות ויזמים בתחומי סביבה, חקלאות, אקלים, חינוך, בריאות ועוד.
בנוסף נפגשה הקרן עם יסמינה לחלו, מנהלת בכירה ב-Bank of Africa, ואחראית על תחום ישראל מרוקו בבנק, שהוסיפה: "הדבר הראשון שאנו חושבים עליו במסגרת עסקינו הינו עשיית טוב וכיצד זה ישפיע על הקהילה המקומית והבינלאומית". לחלו, שמחה לשמוע שערכי הקרן מתכתבים עם ערכי הבנק ושיתפה ברצון לבנות גשרים בין שתי המדינות באמצעות פרויקטים שונים שמתבססים על עשיית הטוב במזרח התיכון.
"שמחנו לשמוע וללמוד על מחויבותם של אזרחי מרוקו להדק את הקשר בין המדינות, להחליף רעיונות ואתגרים ולשוחח על ההזדמנויות הרבות שנתונות על הפרק", אמרה גילי אבירם, יו"ר משותפת בקרן אבירם. "אנו מצפים ומתרגשים לראות מיזמים משני מציאות ממרוקו ומכל רחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה שמגישים מועמדותם לתחרות ומקדמים שינוי של מציאות החיים לטובה".
בשיתוף זיו אבירם