אתר בוקינג עשוי לקצץ משרות כחלק מתהליכי התייעלות של החברה - כך נמסר אתמול (שבת). בוקינג הולדינגס, החברה שהאתר בבעלותה, החלה בבדיקה מקיפה של המבנה הארגוני, ובסופה היא צפויה לפטר עובדים, לצד תהליכי התייעלות נוספים. הבדיקה מגיעה לאחר שברבעון האחרון רשמה זינוק של כמעט 14% בהוצאות החברה.
"זהו צעד קשה אך הכרחי כדי לוודא שבוקינג תישאר תחרותית ותמשיך לספק חדשנות לקוחות", נמסר בהצהרת בוקינג הולדינגס. החברה גם הבהירה כי טרם התקבלה החלטה נחרצת בנושא. לפי נתונים מסוף 2023, בוקינג הולדינגס העסיקה כ-24 אלף עובדים. על אתר בוקינג אין נתונים ספציפיים.
1 צפייה בגלריה
מטה בוקינג האג
מטה בוקינג האג
מטה בוקינג בהאג
(צילום: shutterstock)
בהודעה לרשות לניירות ערך בארה"ב ציינה בוקינג הולדינגס כי רק בהמשך היא תספק פרטים נוספים על מועד סיום הבדיקה ויישום מסקנותיה, וכן על ההשפעה הצפויה על העובדים. החברה לא ציינה מועד ספציפי.
"אנו מאמינים שהמאמצים הללו ישפרו את יעילות הוצאות התפעול ויפנו משאבים שניתן יהיה להשקיע בשיפור נוסף של השירות שאנחנו מציעים - גם לנוסעים וגם למשכירים", נכתב בהודעה.

אתר בוקינג יחוייב לדווח על עסקאות

כידוע, בוקינג הוא אתר שישראלים רבים משתמשים בו כדי לשכור לטווח קצר דירות, צימרים או חדרים במלון בארץ בחו"ל. כחלק מחוק ההסדרים הממשלה מציעה לחייב אתרים להשכרת דירות לטווח קצר, בין היתר בוקינג, לדווח שנתית לרשות המיסים על עסקאות שבוצעו באמצעותן. מדובר במודל שנהוג במדינות ה-OECD, ואומץ על ידי כל מדינות האיחוד האירופי.
בחוק ההסדרים נכתב כי הצעד "ישפר את יכולת רשות המיסים לבקר את ההכנסות של העוסקים בתחום הנדל"ן בפלטפורמות דיגיטליות". ברשות המיסים מניחים כי הפלטפורומות האלה מכניסות סכומים משמעותיים של עשרות מיליונים בשנה, שאינם מדווחים.
בשנה שעברה אתר בוקינג חויב להציג מחיר מלא כולל מע"מ לצרכנים ישראלים שרוכשים לינה במלון ונופש בישראל. זאת, לאחר הליך משפטי שניהלה הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן נגד האתר הבינלאומי, שכלל גם קנס של 2.5 מיליון שקל כבר ב-2017.
בוקינג הציג באופן שיטתי את מחיריו בשקלים מבלי לכלול את שיעור המע"מ החל על העסקה. זאת, תוך הפרה בוטה של חוק הגנת הצרכן, המחייב הצגת "מחיר כולל" ומונה במפורש את מיסי החובה החלים על העסקה כחלק מן המחיר הכולל.