בשיתוף אתר "המקצוענים"
לא רק איך זה נראה בבית, אלא גם איך זה מרגיש. עיצוב מבוסס חוויה שם את הצבעים, החומרים, סידור הריהוט ויצירת פינות ללימוד, לרגיעה ולשיח.
בשנים האחרונות השיח סביב הטרנדים לא מסתכם רק בדיונים על צבע השנה וההדפסים הבולטים, אלא מתייחס לשינויים עמוקים יותר שעוברים עלינו בתוך הבית.
יצירת גבולות בין חיים אישיים לעבודה, בין שימוש יומיומי במטבח לבין אירוח בסלון המחובר אליו וחווית רחצה ושינה לא מתוך פינוק, אלא מתוך רצון אמיתי לרגיעה מהמירוץ של החיים.
בכתבה הקודמת, התמקדנו בחלל המשותף בבית שכולל את הסלון, המטבח, פינת האירוח ופינת הטלוויזיה.
בכתבה זו, נרחיב על החללים היותר אינטימיים בבית: חדרי השינה, חדרי הרחצה ופינת העבודה. זכרו שכשאתם מעצבים את הבית, אתם בעצם מעצבים את שגרת היומיום שלכם. יוצרים תפאורה לאורח החיים שלכם.
הספה תהיה נוחה ומזמינה עם תאורה? היא תעודד לקרוא יותר.
לילדים תהיה פינת לימוד משותפת? הם ילמדו ויעשו עבודות יצירה יחד.
פינת האוכל תהיה עגולה? תיצרו קשר עין בקלות רבה יותר בארוחה המשפחתית.
תהיה לכם פינת עבודה נוחה ומזמינה? התפוקה שלכם תעלה.
חדר הרחצה: ממקלחון גנרי למקדש ספא פרטי
חדרי הרחצה הפכו להיות כרטיס הביקור של הבית, לא פחות מהמטבח והסלון.
אבל החשיבה על העיצוב שלו לא נועדה רק להרשים את האורחים, אלא להיות מקום של מפלט פרטי.
כזה שלמרות שהשהות בו מוגבלת לרוב ללא יותר משעה ביום, היא תהיה שעה שתטעין אותנו באנרגיות חיוביות.
חדרי שינה: גם חדר שינה קטן ומוקפד יכול לספק את הניתוק וההפרדה בין יום ללילה
סוויטת הורים ענקית יכולה להיות קרה ומנוכרת, או מתוכננת ומחולקת לפינות ייעודיות. גם חדר שינה קטן יחסית, יכול להרגיש עמוס בחפצים או נקי ומואר.
בכל גודל, ניתן למקסם את שטח החלל ולהוציא ממנו את המיטב.
בראש ובראשונה, הטקסטיל הוא זה שיעשה את ההבדל.
בחדר שבו המיטה היא העיקר, כדאי לדאוג לא רק למצעים מפנקים, אלא גם לארגז אחסון נוח שלהם, כזה שימנע מכם להתעצל לסדר את המיטה בכל בוקר.
כהה או בהיר? למה לא וגם וגם: חיפוי עץ, ריהוט קטיפה ומצעים בהירים
גם מי שלא יכול לסבול חדר שכולו לבן, וחייב להכניס עניין עם פריטים כהים שבעבר נתפסו כ"חורפיים", יכול בהחלט להכניס המון סטייל גם עם שילוב של גוונים כהים.
אלו, שפעם היו מזוהים עם דירות רווקים ועם חדרי נוער. הכהה הולך ומתחזק, על כל גווניו, ומאפשר לעצב בקלות רבה, וגם להתחרט מבלי לשבור את הכיס.
קרניזים על הקירות וגופי תאורה שתלויים כמו תכשיט
אחרי שנים, הטרנד הגיע סוף סוף מאירופה: עד היום ראינו בעיקר קרניזים כמסגרת סביב התקרה, לרוב כחלק מהנמכת גבס.
כיום, הקרניזים המעודנים, נועדו בעיקר לתיחום ופחות להסתרת החיבור בין הקיר לתקרה. מעין פיסול מינימליסטי על הקיר, בחדרי שינה ובמסדרונות.
טרנד נוסף שהולך ומתחזק בחדרי שינה הוא תלייה של גופי תאורה לצדי המיטה. אגב, גופי התאורה לא בהכרח זהים, והם מתפקדים יותר כתכשיט ופחות כגוף תאורה פונקציונלי לקריאה.
חדרי ילדים: עיצוב בוגר ופחות מקושקש וצעקני מבעבר
לא ניתן להתעלם בשנים האחרונות מהמהפכה שעוברים חדרי ילדים ונוער.
החל מגיל אפס, הנטייה היא לחדרים פחות צעקניים, גם מבחינת צבעי הקירות והרהיטים וגם בהיבט של בחירת צעצועים שלא יפריעו גם כשיהיו מפוזרים בשאר הבית.
כל הצבעים נמצאים, אבל בגוונים המוחלשים והרגועים יותר שלהם. כאלה, שכבר לא ניתן לשייך אותם למגדר מסוים, וטוב שכך, כי ילדים שגדלים למניפת צבעים מגוונת, מתחנכים לערכי שוויון מגיל אפס.
חלק מהפריטים יפים עד כדי כך, שהם יכולים בקלות למצוא את עצמם גם בשאר חדרי הבית. כן, גם בחדרי ההורים שמסרבים להתבגר לגמרי, ומתנחמים בהדפסים נוסטלגיים שגדלו עליהם: סנופי, מיקי מאוס ופופאי, למשל.
ככל שהחדרים קטנים יותר, האחסון הופך למאתגר במיוחד. הדרך להשיג אשליה של חלל גדול יותר היא לא לבחור בריהוט צבעוני, אלא דווקא להסתפק בצביעת אחד הקירות, ולהשתמש בריהוט נסתר שכמו מתחפש לקיר לבן.
מעבר לעובדה שהוא מחזיר אור טוב יותר, הוא גם מאפשר פחות 'רעש' בעיניים כשהחפצים אינם גלויים.
חדרי נוער: לדים, שילובי צבעים והדפסים מפתיעים וקומת גלריה
.
המשרד הביתי: משרד משותף ללימודים ולעבודה? העיצוב כיום מאפשר זאת
מי אמר שאופן ספייס זה רק לסביבת העבודה המשרדית.
במקום שהילד יכין שיעורים על השטיח בסלון, או על האי הגבוה והלא נוח במטבח, למה שלא תקימו פינת ריכוז שתשמש גם את הילדים וגם את ההורים?
היכולת ללמוד ולעבוד יחד באותו החלל הולכת והופכת לנדרשת יותר ויותר בעידן העבודה ההיברידית.