"השנה המוצלחת מאז הקמת החברה", כך מגדירים בתעשייה האווירית את 2022 שהסתיימה עם שיא של כל הזמנים במכירות שהסתכמו בכ-5 מיליארד דולר. הסכום מהווה עלייה של 11% לעומת השיא הקודם במכירות ב-2021 שהסתכמו בכ-4.47 מיליארד דולר. הרווח הנקי זינק אשתקד ב-44% והסתכם בכ-213 מיליון דולר לעומת 148 מיליון דולר בסוף 2021.
היקף המכירות הנרחב של התע"א ב-2022 והזינוק ברווח הנקי ניכרים בכל תחומי פעילותה ומיוחסים לקדחת ההצטיידות של העולם במערכות נשק, תוך הימשכות מגמת הגידול בתקציבי הביטחון בקרב מדינות רבות. זאת, בין השאר על רקע המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, המתיחויות באזורי סכסוך נוספים והגידול בפוטנציאל ההסלמה בהם שמובילים לחידוש מערכי התקפה, הגנה והתרעה.
כך, גידול ניכר חל בשנה הקודמת בהיקפי הפעילות של החטיבה הצבאית של תע"א, בחטיבת מערכות הטילים והחלל ובחטיבת התעופה – שעוסקת בהסבה מטוסים ובייצור של מטוסי מנהלים. בנוסף, בסוף 2022 שוגר לחלל הלוויין המתקדם ארוס C-3 שפותח ויוצר בתע"א עבור אימג'סט אינטרשיונל (ISS) שבבעלות קרן פימי.
צבר ההזמנות של החברה הסתכם בסוף 2022 ב-15.6 מיליארד דולר לעומת צבר של 13.4 מיליארד דולר בסוף 2021. כ-80% מהצבר ללקוחות בחו"ל ומבטיח לה יותר מ-3 שנות פעילות בהיקף הנוכחי שלה.
לצד העלייה במכירות וברווח הנקי, עומד לתעשייה האווירית תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת בסכום שמתקרב ל-800 מיליון דולר, לעומת תזרים של 146 מיליון דולר בתקופה המקבילה. ה-EBITDA שלה גדל ב-28% לעומת השנה שעברה, והסתכם ב-560 מיליון דולר.
אשתקד התע"א שילמה למדינה מס על הכנסותיה בהיקף של כ-77 מיליון דולר, לעומת מס של כ-46 מיליון דולר בסוף 2021. בהיותה חברה שנמצאת בבעלות מלאה של הממשלה היא משלמת למדינה מס חברות רגיל של 23% וזאת לאחר שהוחרגה לפני למעלה מעשור מהחוק לעידוד השקעות הון שבין ההטבות שהקנה לה, גם מס מופחת.
הנפקת מניות מיעוט בה, אמורה להחזיר לתע"א את הטבות המס, וזאת באמצעות מכירת חלק מפעילותה לגורם עסקי. קידום ההנפקה, שכבר סוכמה עם משרדי האוצר והביטחון ועם ועד העובדים בחברה נתון להחלטת הממשלה ובאישור היועצת המשפטית, גלי בהרב מיארה. עם זאת, מאז כינונה הממשלה לא דנה כלל בנושא, שכן הקשב שלה נתון מאז הקמתה לקידום מה שהיא מכנה "הרפורמה המשפטית".
בתע"א נערכים לקבלת אישורים מהממשל האמריקני שיאפשרו לקיים את העסקה הביטחונית הגדולה בתולדות המדינה, למכירת מערכת ההגנה מפני טילים בליסטיים מתקדמים "חץ 3" והמכ"מים התומכים בה לגרמניה. אישור הממשל בארה"ב נחוץ לעסקה זו בשל מעורבותו במימון התוכנית והשותפות בה של חברת בואינג. לפי גורמים ביטחוניים העסקה צפויה להתקדם במהלך התקופה הקרובה וזאת, על רקע פגישה שקיים קנצלר גרמניה, אולף שולף עם נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן בימים האחרונים שבה הם דנו על הנושא. היקף העסקה הוערך ביותר מ-3 מיליארד אירו.
עם אישור הדוחות השנתיים בדירקטוריון החברה שבראשות עמיר פרץ, אמר היום (ד') המנכ"ל בועז לוי כי "2022 הייתה חסרת תקדים לא רק בתוצאות העסקיות של התעשייה האווירית, אלא גם בפסגות חדשות שהפעלנו אליהן, תוך פיתוח של יכולות טכנולוגיות חדשניות שמשמרות את העליונות של צה"ל אל מול האתגרים המשתנים שלו". פרץ מסר בהתייחס לביצועים אשתקד: "אנו פועלים כל העת מול הזירה הבינלאומית המשתנה במהירות לנגד עינינו ובאופן שמחייב אותנו לפעול במהירות וזאת תוך הקפדה על כללי הייצוא שמגדירה מערכת הביטחון".
מנכ"ל הכספים של החברה, ערן אנצ'יקובסקי: "הזינוק בתזרים המזומנים של תע"א מצביע על החוסן הפיננסי שלה באופן שתומך בהמשך המהלכים לצמיחתה בעתיד".