אחרי ארבעה חודשי הדממה - משרד הבריאות הודיע היום (א') כי החזיר את אישור הייצור הנאות (GMP) למפעלי השוקולד והממתקים של שטראוס עלית בנוף הגליל, כך שיוכלו לחזור לפעילות באופן מדורג. המפעלים נסגרו לאחר שנתגלה בהם זיהום סלמונלה ואחרי ריקול ענק של כל מוצרי השוקולד והממתקים של החברה שגם הוסרו מהמדפים.
שירות המזון במשרד הבריאות אישר למפעל להחזיר לייצור בשלב הראשון וופלים ("בפלות") ואפיפיות ללא גלוטן, לאחר "שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים", כך נטען.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מפקחי שירות המזון במשרד הבריאות ערכו ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית, ובעקבות הביקורת אושר חידוש ייצור הוופלים. לא ברור מתי הוופלים ישובו למדפים ומתי צרכנים יזכו לראות את שאר מוצרי שטראוס עלית חוזרים למדפים.
בחברה ניצלו את משבר הסלמונלה כדי לסגור את שני המפעלים ולמעשה להקים אותם מחדש, תוך שדרוג מערכות והנחלת נהלים חדשים.
אישור החזרה ההדרגתית לפעילות ניתן אחרי ביקורת תברואתית וטכנולוגית שנערכה החודש טרם החזרת אישור ייצור נאות, במסגרתה נמצא כי "שודרגו מערכות הדיגום הסביבתי והטיפול בתוצר המוגמר ובחומרי גלם. נמסר כי המפעל יבדוק מעתה כל אצווה לפני שהיא יוצאת מהמפעל", כך נמסר ממשרד הבריאות.
"בנוסף, נערכו שיפורים תברואיים נרחבים הכוללים איטום גגות, ניקיון נרחב, החלפת ציוד במידת הצורך, החלפת רצפות ואיחוי סדקים.
"כן נערכה בחינה מחדש ושינוי במבנה הארגוני, הורחבה אחריות היצרן ע"י הרחבת צוות האיכות, כולל בקרי איכות למפעל הממתקים וכן תוספת ונפח גדול יותר עבור תהליך ההמסה (במפעל השוקולד הנוזלי). בנוסף נקבעו אזורים רגישים יותר במפעל ונקבעו קודי לבוש ונהלים בהתאם.
"משכך, משרד הבריאות רואה לנכון לאפשר למפעל חזרה מדורגת ליצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות ובתיאום עם המשרד ואישור בכל שלב ושלב בחזרה המדורגת. מזמן לזמן ונוכח הוספת מוצרים נוספים, יבחנו התנאים מחדש ובקרה נוספת תתקיים בהמשך על פי הצורך וההתקדמות בפעולות המתקנות. משרד הבריאות ימשיך בביקורות עד שניתן יהיה לאפשר למפעל לחזור לפעילות מלאה".
כן נמסר: "כזכור, ב-26 באפריל 2022 ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה והודעת החזרה יזומה (ריקול) רחבה שדווחה לציבור ב-25 באפריל.
"בביקורת נמצאו ליקויים מהותיים וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה, לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת. בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות ותגבור כוח אדם".
מנכ"ל שטראוס, ישראל אייל דרור, מסר: "חידשנו את שני מפעלי עלית בנוף הגליל ואנחנו שבים לייצר, אחרי שחיזקנו ועיבינו את תהליכי הניהול ובקרת האיכות, כך שנוכל להבטיח שכל המוצרים בטוחים לצריכה. בעקבות פניות רבות שקיבלנו, הייצור הראשון של חלק מהמוצרים צפוי להיות ללא גלוטן.
"אני מבקש להודות למאות האנשים שסייעו בעבודות להחזרת המפעלים לעבודה. בשבועות הקרובים נתמקד בהפעלה מדורגת של קווי היצור תוך בקרה מוקפדת וכאשר נסיים לצבור מלאים מספיקים, נתחיל בשיווק המוצרים".