חברת דירוג האשראי הבינלאומית פיץ' (Fitch) פרסמה היום (ה') הודעה שבה היא מציינת כי אישור תקציב המדינה יפחית את אי הודאות הפוליטית, כמו גם את הסיכונים ליציבות הפיסקלית של ממשלת ישראל. ביולי האחרון אישרה חברת הדירוג את דירוג האשראי של מדינת ישראל ברמה של A+ עם תחזית יציבה.
>> >> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בהודעתה מציינת החברה כי מדובר בציון דרך משמעותי עבור הממשלה, אשר הצליחה להעביר את חוק התקציב על אף שכוללת מספר רב של מפלגות. על פי החברה, אישור התקציב לראשונה משנת 2018, מקטין את הסיכונים ליציבות הפוליטית, זאת לאחר תקופה ארוכה של אי ודאות פוליטית עם ארבע מערכות בחירות.
בהודעת החברה נרשם כי על-פי החוק שאושר, יעדי הגירעון לשנים 2021-2022 יעמדו על 6.8% ו-3.9% מהתוצר. יחד עם זאת, החברה מציינת את השיפור הניכר במדדים הפיסקליים של הממשלה, הנובע מהתאוששות כלכלית חזקה, הסרה הדרגתית של מגבלות הקורונה, והכנסות גבוהות מסקטור ההייטק. בתרחיש הבסיס שלה, חברת הדירוג צופה כי יחס החוב לתוצר יעמוד על 74% בשנת 2021, ויוותר יציב בשנים לאחר מכן.
החברה מציינת כי חוק ההסדרים - המהווה את התכנית הכלכלית של הממשלה לשנים 2021-2022 - אושר בכנסת, וכולל רפורמות מבניות הכוללות בין היתר את העלאת גיל הפרישה לנשים, הקטנת הרגולציה ומעבר לאנרגיה מתחדשת.
הדירוג הנוכחי של ישראל על ידי חברות הדירוג הבינלאומיות עומד על +A אצל פיץ' כאמור, A1 אצל מודי'ס ו-AA- אצל חברת הדירוג S&P.
שר האוצר, אביגדור ליברמן: "אישור תקציב המדינה לראשונה משנת 2018 הבטיח את יציבות הממשלה לשנים הבאות, וחוק ההסדרים כולל רפורמות מבניות אשר יתמכו בצמיחה ברת קיימא לצד שמירה על המסגרות הפיסקליות".
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "הודעת החברה מעידה על החשיבות בהתכנסות המסגרת הפיסקלית בשנים הקרובות, ומציינת לחיוב את ההתאוששות המהירה של כלכלת ישראל ממשבר הקורונה".