בשיתוף אתר "המקצוענים"
בשנתיים האחרונות הפכו הגינות והעיסוק בגננות למפלט עבור רבים. התחביב הפופולרי תורם לעיצוב המרחב הביתי, עם עציצים, פרחים, צמחיה עשירה ומגוון צבעים וריחות.
מה נדרש כדי לצאת לדרך? לא חייבים להשתגע ולהשקיע בכלים מאוד משוכללים ומקצועיים. בתחילת הדרך, אפשר בהחלט להסתפק בארגז כלים בסיסי שיעזור לכם לטפח את התחביב ואת הגינה.
איך בוחרים את הכלים? בדיוק כמו בכלי מטבח חשוב לוודא שהכי מתאים לכם מבחינת הגודל, המשקל ונוחות השימוש, בפרט כאשר מדובר בכלים שבהם תעשו שימוש מתחת לשמש הקופחת.
הכלים שברשימה זו יוכלו לשמש אתכם לגיזום, חפירה, ניכוש עשבים, ניקוי האדמה ושתילה.
כפפות: כי לפני הכל חשוב לשמור על הידיים
הכפפות בגינה נועדו לא רק לשמור מפני הלכלוך, אלא בעיקר בכדי להגן עליהן מחתכים, שריטות יובש ופציעות כתוצאה מהעיסוק בצמחים או כלי הגינון.
הכפפות יכולות לשמש גם ככלי עבודה ידני וגמיש לחפירה, איסוף וניקוי עלים ועשבים, שתילת צמחים ועוד.
ניתן למצוא כפפות איכותיות בסכום של החל מ-10 שקלים ועד לכ-45 שקל, עבור זוג כפפות מבד עבה.
מזמרה ומספרי גיזום
אחת ההנאות הגדולות היא חיתוך עלים וגבעולים שתורמים לעיצוב ומעניקים לצמחים ולפרחים מראה רענן ומסודר ומסייעות לתהליך צמיחה בריא.
אפשר להשקיע במספרי גיזום ענפים בסכום של 70-100 שקל, אך אפשר גם להתחיל עם מזמרה בטיחותית עם נצרת נעילה, בעלות של פחות מ-50 שקל.
כף שתילה וכלי חפירה
הרי לשם כך התכנסנו: כדי לשתול תבלינים, פרחים, צמחיה ועצים וללוות את התהליך כמו הורים גאים ואוהבים.
גם בתחום כפות השתילה וכלי החפירה המגוון הוא רחב, כשפרט לעיצוב ניתן לבחור את המשקל, עובי וסוג ידית האחיזה כך שיתאימו לכף היד וישמשו אתכם בנוחות.
מחירה של כף שתילה בסיסי יכול לנוע מכ-20 שקל ועד ל-80 שקל, תלוי בגודל, בסוג המתכת וכמובן במותג. את חפירה (כולל מוט), ניתן למצוא במחיר של פחות מ-100 שקלים.
מי שרוצה גם קלשון, יכול להצטייד בכלי בעל שלוש השיניים לחפירה והנפה של עלים. ואולם, בהחלט ניתן להסתפק בקלשון קטן במחיר ממוצע של פחות מ-50 שקלים, או בקלשון בסיסי עם מוט, בסכום של כ-100 שקל.
מעדר ומגרפה
שני כלים ההכרחיים לרענון ולניקוי האדמה הם מעדר ומגרפה.
המעדר משמש להפיכת האדמה, לחפירת בורות ולהעתקת צמחים ועצים ממקומם. בנוסף, הוא משמש גם לחפירת גומות ותעלות לשתילה.
כמה זה עולה? ניתן למצוא מעדר ידני קטן במחיר של פחות מ-40 שקל, או כלי מסיבי יותר במחיר של 60 שקל, לא כולל המוט.
טווח המחירים כמעט זהה גם כשמדובר במגרפה לדשא ולעלים ונע סביב ה-50 שקל. כמו כן, ניתן להוסיף גם מקלטר לעיבוד האדמה במחיר של פחות מ-30 שקל.
בקבוק ספריי
בקבוק פלסטיק יכול לשמש להשקיית עציצים, לניקוי עלים ולריסוס חומרים לחיזוק הצמחים ולהגנה מפני מזיקים. במחיר ממוצע של פחות מ-30 שקל לבקבוק מעוצב, בהחלט אפשר לרכוש מספר בקבוקים, ולשמור כל אחד מהם לחומר ולשימוש נפרד.
מוט אוניברסלי: יתאים למרבית סוגי הכלים
בשביל לחסוך כסף ומקום במחסן או בחדר השירות שלכם, תוכלו להסתפק במוט אוניברסלי ולהשתמש בו לשאר הכלים.
מוט זה יתאים לאתר החפירה, למגרפה, למקלטרת או למטאטא עם מברשות גסות לניקוי משטחי חוץ.
מוט אוניברסלי זמין בחנויות רבות בסכום של כמה עשרות שקלים. אמנם יש סרבול מסוים בהחלפת המוט בכל פעם, אך החיסכון במקום ובמחיר הם שיקול עבור רבים, לבחירתכם. בשביל ההתחלה, בהחלט אפשר להסתדר עם מוט אחד או שניים.
צינור השקיה: אם תקפידו לגלגל אותו הוא יישמר לאורך זמן
הדשא, העצים והצמחייה זקוקים למים באופן קבוע ולכן יש חשיבות לנוחות שמספק גם צינור ההשקיה.
גם בתחום זה אפשרויות רבות: החל מצינור קלאסי ועד לצינור עם גלגלת, עליה מלפפים את הצינור בסיום ההשקיה.
עלות צינור באורך של כ-8 מטר היא כ-100 שקל.
בהחלט כדאי להשקיע גם באקדח מים לצינור, שימנע בזבוז מים מיותר, יאפשר לכם להפסיק את ההשקיה באמצע לצורך סידור טפטפות, צמחים או כל סיבה אחרת, וגם ימנע מכם התרוצצות לידית ההשקיה לעתים קרובות. אקדח מים לצינור יעלה 20-50 שקל.
הרכבתם את ארגז הכלים האידאלי? כך תשמרו עליו
בכדי לשמור על הכלים מפני חלודה, שחיקה ובלאי חשוב לאחסן אותם במקום מוצל, ולהשתמש בספריי דוחה חלודה, אותו ניתן למצוא גם בסכום של פחות מ-50 שקלים.