רגע לפני ימי השיבוש, "פורום העסקים", שכולל 75 בכירים ובכירות במשק, מאיים הערב (שני) ב"עצירה של המשק" אם החקיקה לביטול עילת הסבירות תקודם באופן חד צדדי.
"פורום העסקים מודיע שהבאת החקיקה לנקודת האל חזור באופן חד צדדי תוביל את הפורום לנקוט בכל האמצעים על פי דין, לעצירת המשק", לשון ההודעה.
גורמים שמעורבים ביוזמה אמרו כי הכוונה היא להשבית את המשק אם החקיקה תובא להצבעה בקריאה שנייה ושלישית, אולם בנוסח ההודעה המעומעם אין התחייבות לכך.
עוד נכתב: "אנחנו בתקופה מהקשות שעברה המדינה. החקיקה החד צדדית תביא לנזק עצום לכלכלה הישראלית, תפרק את צבא העם, תפגע בחוסן הלאומי של מדינת ישראל, ותביא לקרע בלתי הפיך בעם. אנחנו קוראים לממשלת ישראל לעצור את החקיקה ולחזור להידברות לשם הגעה להסכמה רחבה".
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו, האזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש", וסמנו "כלכלה" בהתראות אפליקציית ynet
אמש קיימו אנשי הפורום, פגישה במלון דן בתל אביב, אליה הגיע גם יו"ר המחנה הממלכתי, ח"כ בני גנץ, שאמר "הגעתי לשבת ולשמוע את האנשים". מטרת הפגישה הייתה לבחון את האפשרות להצטרף למחאה הקרובה בעזרת השבתת העסקים של בכירי המשק, אולם בסופו של דבר הם לא הודיעו על פעולות אופרטיביות להמשך.
מי שהוביל את פגישת "פורום העסקים" הוא בעלי רשת פוקס הראל ויזל, שכינס את הפורום בכדי להחליט מה יהיו צעדיהם הבאים של הנוכחים לנוח קידום חוק ביטול עילת הסבירות.
לקראת הכניסה לפגישה, נשאל ויזל האם הוא מתכוון להשבית את החברות שבבעלותו ביום שלישי: "לא אמרתי בכלל להשבית, אני אומר שצריך לחשוב ביחד איך עושים איחוד בעם ישראל ולא מלחמת אחים, זה הדבר החשוב ביותר".
מי שהוזמן לפגישה והחליט שלא להגיע הוא יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד.
הפורום קיווה לגייס את בר דוד להשבית את המשק כצעד מחאה משמעותי, אבל בשלב זה כשבר דוד בעיצומו של מו"מ מול האוצר לסגירת הסכם השכר של עובדי המדינה, אין בכוונתו מלהשבית את המשק. ויזל הכחיש פרסומים לפיהם אמר לו בר דוד ששר האוצר סמוטריץ' איים עליו שלא יצטרף למחאה. גם בר דוד הכחיש את הפרסום וטען: "לא שוחחתי עם ויזל מאז חודש מרץ, עלי אף אחד לא מאיים ואיני נתון לסחיטה של אף צד". היום שוב הבהיר בר דוד שאינו מתכוון להוביל להשבתה.
כתבתנו נווית זומר סיפרה היום בפודקאסט הכלכלי של ynet "כסף חדש", כי הפגישה, שבה נכחו עשרות מראשי החברות הגדולות במשק, לא בטוח נועדה הפעם כדי להתארגן למחות ביחד או להשבית את המשק, כפי שעשו במרץ - ערב הכוונה להתחיל לחוקק את המהפכה המשפטית כולה. "מה שהיה שונה הפעם וייחודי לעומת הפגישות הקודמות וההודעות של פורום העסקים הוא הנוכחות של בני גנץ, שהם אלה שהזמינו אותו. מה שאני קלטתי שנאמר בין השורות הוא שהיה ניסיון של בכירי המשק להשפיע על בני גנץ שיצטרף לממשלת נתניהו. כמובן שזה תלוי ברצונות של נתניהו ושל גנץ, וכרגע לא מסתמן שמשהו קורה בכיוון הזה, אבל נראה שזה היה הניסיון של בכירי המשק אתמול".