רשות המיסים מתלבשת על נאשמי פרשת טלגראס, הרשת לסחר בסמים שפעלה באמצעות אפליקציית טלגרם. הרשות מוציאה בימים אלה למנהלי הארגון לשעבר שומות מס בסכום של עד 30 מיליון שקל, בהתאם לגובה העלמות המס המיוחסות להם בהליך הפלילי.
כמה מנאשמי ארגון טלגראס, בשלב זה מנהלים זוטרים, החלו לקבל שומות מס בגובה עשרות אלפי שקלים על העלמת הכנסות בגובה מאות אלפי שקלים. ברשות המיסים מתכוונים להוציא שומות גם לחברי ההנהלה הבכירה יותר של טלגראס. שומות אלה צפויות להגיע למיליוני שקלים כל אחת.
מדובר בהליך אכיפה אזרחית, שבו נוקטת היחידה הארצית לשומה (יא"ל), בראשה עומד ארז מקמל. יחידה זו אמונה על הוצאת שומות מס אזרחיות, במקביל לניהול תיקים פליליים בעבירות שהחשד בהן הוא להעלמת מס כמו גם לגביית מס. ככל שהליך הפלילי מתקדם יותר, ידה של היחידה על העליונה, היות שעבירות המס כבר הוכחו בבית המשפט. במקרה של טלגראס, כתב האישום הוגש לפני כשנתיים והמשפט טרם הסתיים.
"הייתי ממליץ למי מנאשמי טלגראס שקיבל שומת מס למהר ולהגיע להסדר מול רשויות המס, עוד לפני שהשופט יכריע במשפט", אמר עו"ד מאיר נוסבאום, מומחה במיסוי אזרחי ופלילי, שמייצג נישומים לאחר הרשעתם בפלילים מול רשויות המס. "זאת משום שבמקרה של הרשעה פלילית, המצב של הנישומים יהיה גרוע יותר לאחר שהעבירה הוכחה".
פרקליטות סייבר הגישה באפריל 2019 כתבי אישום עבי כרס נגד 27 מחברי הנהלת טלגראס ועובדיה ובספטמבר באותה שנה, אחרי שהוסגר מאוקראינה לישראל, הוגש גם כתב אישום נגד מי שעמד בראש הארגון עמוס סילבר. הפרקליטות טענה כי טלגראס פעלה "בתבנית היררכית, מאורגנת, שיטתית, במתכונת של ארגון פשיעה, כשמטרתם לבצע מגוון עבירות סמים, הלבנת הון והעלמת הכנסות במרמה באופן מתמשך, זאת תוך ניצול מאפייניה של פלטפורמת טלגרם ותוך הגדלה עקבית של נתח פעילותם".
בכתב האישום צוין כי סכום ההכנסות הכולל של ארגון טלגראס מתיווך לסחר בסמים מסוכנים בין השנים 2017־2019 אינו ידוע במדויק אך הוא אינו פחות מ־30 מיליון שקל. כאשר דרג הניהול הבכיר בארגון הסתיר גם את תשלום המשכורות ששולמו למנהלים ולעובדים שלקחו חלק בפעילות. אלה שולמו בביטקוין, במזומן ולעתים גם בסמים.