לבית המשפט המחוזי מרכז הוגשה בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד רשת חנויות רמי לוי שיווק השיקמה, המוערכת בכמיליארד שקל. זאת, בטענה כי הרשת נוהגת להציג בסניפיה מוצרים עם שילוט "מבצע", כאשר בפועל "המוצרים נמכרים במחירם הרגיל". בנוסף נטען בבקשה, כי "לא מדובר במקרה 'פשוט' שבו יכולה לקרות תקלה נקודתית על מוצר בודד או סניף בודד, אלא על תופעה רחבה שנבדקה ותועדה על ידי המבקשים בעשרות סניפים מינואר 2022 ועד מועד הגשת בקשה זו".
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
עוד טוענים המבקשים באמצעות עוה"ד אוהד שמילוביץ ותום שנפ ממשרד שנפ שמילוביץ, כי הרשת "לא מסתפקת בהטעיית לקוחותיה על ידי הצגת מוצרים עם שילוט 'מבצע' על אף שאינם במבצע, אלא מגדילה לעשות כאשר היא ממקמת את המבצעים הפיקטיביים לצד מבצעים אמיתיים, ונמנעת במכוון מציון המחיר הקודם של המוצרים וזאת, ככל הנראה, על מנת להכמין את היותם מבצעים פיקטיביים".
במסגרת הבקשה נטען כי הרשת מציגה בסניפיה את המחירים הרגילים באמצעות תוויות קבועות המודבקות על גבי המדפים. לעומת זאת, את המבצעים בסניפים הרשת מציגה על ידי שילוט אחר, המודפס במיוחד לצורך המבצע, כשהמסגרת של השילוט מדגישה את המילה "מבצע". שילוט זה, נטען, ממוקם בסמוך למוצר המוצג במבצע.
"הרשת בחרה באופן מודע ועקבי להציג ללקוחותיה בסניפיה מוצרים רבים הנמכרים עם השלט 'מבצע', וזאת על אף שהם נמכרו במחירם הרגיל והקבוע. בנוסף, הרשת מחקה, במרבית השלטים, את מחירו הקודם של המוצר מהשילוט וזאת כדי שלקוחותיה לא יידעו להבחין בין מוצרים הנמכרים במבצע אמיתי ובין מוצרים במבצעים פיקטיביים", נטען.
בטרם הוגשה הבקשה לבית משפט פנו המבקשים בפנייה מוקדמת לרמי לוי שיווק השקמה טרם הגשת הייצוגית. ב-15 במרץ השיבה עו"ד רונית סיטון-זלקינד ממשרד מ.פירון, באת כוח הרשת, במכתב תגובה: "למרשתי לא הייתה כל כוונה להציע למכירה את המוצרים במבצע, ולראיה, כפי שעולה מהתמונות המצורפות לפנייתכם, פרט לשלט הפלסטיק המובנה הכולל את המילה 'מבצע', אין כל אינדיקציה לקיומו של מבצע, ובפרט לא מוצג מחירו של המוצר לפני המבצע ומחיר המבצע.
"אין מחלוקת שבשלטים מופיע תיאור המוצר, ומחיר אחד בלבד. מקור הדבר, למרבה הצער, בטעות לוגיסטית נקודתית במסגרתה עשו התמחירנים/יות בסניפים שונים שימוש בשילוט 'מבצע' מובנה מטעה שחולק לסניפים למטרות אחרות כמובן, אשר נמשכה מספר שבועות. מיותר לציין כי נכון למועד כתיבת שורות אלו, השילוט הוסר לפי הצורך והעניין, ולא מוצבים שלטים הנושאים את המילה 'מבצע' על מוצרים שאינם במבצע בפועל".
עוד כתבה באת כוח הרשת כי "כידוע לכל צרכן סביר - על שלט מבצע תמיד וככלל יופיע המחיר הרגיל הקודם, כך שצרכן הרוכש מוצר במבצע יוכל לדעת כמה כסף 'חסך'. אלא שבשילוט שהופיע בסניפי מרשתי - הופיע בבירור מחיר אחד, והוא המחיר בו חויבו הצרכנים שבחרו לרכוש את המוצרים בפועל, ומלכתחילה לא הייתה הטעיה בדבר חיסכון כלשהו".
מרשת רמי לוי נמסר כי "התביעה טרם התקבלה בחברה. לכשתגיע תטופל אצל הגורמים המקצועיים".