האם אתרי התוכן הפיראטי ייחסמו סופית? בית המשפט הפדרלי בארצות הברית פסק כי האתרים Israel TV ,Sdarot TV ו-Israeli TV אינם חוקיים - והוציא צו לפיו על ספקיות האינטרנט הגדולות ביותר בארה"ב לחסום את הגישה לשרתי האתרים הפיראטיים, שלטענת איגוד היוצרים הישראלים עושים שימוש לא חוקי בתוכן, ללא זכויות יוצרים.
מדובר בספקיות כמו ורייזון, טי מובייל ו-AT&T. ביהמ״ש פסק פיצוי בגובה של 7.65 מיליון דולר מכל אחד מהאתרים בגין הפרת זכויות יוצרים. כרגע, האתרים עדיין פעילים, חלקם גובים דמי מנוי, אחרים טוענים שמטרתם האלטרואיסטית היא לאפשר גישה לכולם לתוכן מבלי לשלם לתאגידי ענק.
בעלי הזכויות בתוכן הישראלי, ביניהן החברות HOT, צ'רלטון, יונייטד קינג, yes וגופי תקשורת נוספים, הגישו את התביעה בפברואר האחרון.
במקביל חלק מהגורמים הוציאו מכתב התראה לפני נקיטת הליכים כנגד חברות אשראי גדולות (בין היתר אמריקן אקספרס, ויזה, מאסטרקארד וישראכרט) בגין מתן שירותי סליקה לאתרי צפייה פיראטיים ולא חוקיים המשדרים תוכן ישראלי גנוב. מדובר ביוזמה של משה אדרי, איש הקולנוע ויו"ר חברת Screen IL עם יונייטד קינג, רשת, קשת, RGE ונגה תקשורת. בנוסף, נגד האתרים הוגשה גם תלונה במשטרת לונדון על ידי ה-MPAA באירופה (איגוד הסרטים של אמריקה, המאגד בעלי זכויות יוצרים ונלחם בשוק הפיראטי).
כל המאמצים הללו נעשים כעת, שנים אחרי שהאתרים קמו ומשגשגים בארה"ב בזכות מינויים ישראלים שמשלמים כ-30 דולר בחודש, כיוון שבאוגוסט האחרון הקימו הגורמים שירות סטרימינג מתחרה וחוקי. השירות, Screen iL, הוקם על ידי אדרי, יחד עם מנכ״ל החברה בן ברנר, ממקימי סלקום טי וי, ושותפים נוספים. יש לשירות כאלפי משתמשים ברחבי העולם.
אדרי אמר ל-ynet: "קיבלנו צווי מניעה ונקבל עוד. הלכנו איתם ועוד נלך איתם למלחמת עולם. בפסק הדין יש 27 סעיפי האשמות נגד הגופים, ואיסור על חברות האינטרנט לאפשר לדומיינים האלה לפעול. כשצרכנים ייכנסו לאתרים - במקום התוכן תהיה הודעה של זיר"ה (זכויות יוצרים ברשת האינטרנט), שמכיוון שהייתה פה הפרת זכויות יוצרים האתר נחסם וכך גם כל דומיין עתידי. בסוף גם נגיע לצרכנים כי הם צופים בחומר שנגנב מאיתנו, חומר שנוצר בעבודה קשה של עשרות שנים. עכשיו הישראלים אמורים לדעת שאלה שירותים לא חוקיים, שגונבים מאיתנו כל חודש מיליוני דולרים".
מתי האתרים באמת ייחסמו להערכתכם?
"הגשנו את הצווים ביום חמישי, ותוך שבעה ימים הם צריכים להיחסם על ידי ספקי האינטרנט ונותני השירותים. כולם התבקשו לחסום אותם - חברות בילינג, חברות שרתים, ענן וסטרימינג. הם מתחבאים מאחורי הרבה זהויות אז ייקח זמן לזהות את האתרים. הם כבר החלו לייצר סט שלם של דומיינים חלופיים".
בטלגרם של סדרות טיוי נכתב בתגובה לפרסום: "צפירת הרגעה! קראנו את הצו עם פרסומו בתאריך 26/4 כך שאין הפתעה בפרסומים (המאוחרים) של התקשורת בישראל שעושה יד אחת עם בעלי ההון ומכריזה על סופו של עידן. אנחנו כאן כדי להישאר!
"שרתי האתר אינם יושבים בארה״ב וממוקמים בשלל מיקומים במדינות שונות. מומחי הסייבר של אתר סדרות נערכו מבעוד מועד לכל תרחיש, כבר מתחילת המשפט בארה״ב. אנו מודים לכל הצופים שלנו על התמיכה הרבה, אנו שואבים מכם מוטיבציה להמשיך את פעילות האתר. אתר סדרות ימשיך להיות אתר הצפייה ישירה מספר 1 בישראל (ועכשיו כנראה גם בארה״ב).
"חשוב לנו להבהיר בהזדמנות זו מספר דברים לקהל הגולשים שלנו: כל התשלומים שהאתר מקבל אינם למטרת רווח, הם משמשים לכיסוי הוצאות התפעול של האתר על כל שירותיו השונים. אנו נמשיך להילחם ביתר שאת בבעלי ההון על מנת להנגיש ולאפשר צפייה חינמית לכל דורש בכל מיקום בעולם".