בשיתוף בנק הפועלים
עם הסרת מרביתן של הגבלות הקורונה, עונת החתונות של פוסט ל"ג בעומר נפתחת בסערה. דבר אחד לא הצליחו ההגבלות הנעלמות לקחת איתן — יוקר המחיה ההולך ועולה מכביד על כולנו, ובמיוחד על זוגות צעירים הנמצאים בתחילת דרכם המשותפת לקראת חתונה ורכישת דירה ראשונה. יצאנו לשוחח עם שני זוגות וגם עם מומחים כדי לבדוק איך מתמודדים עם ההוצאה הגדולה, על מה מוותרים ואיך שומרים על מסגרת תקציבית.
היום החשוב בחייהם של שאול ירימי (33) ושרה צארום (27) מרמת־גן הולך ומתקרב, והשניים יצעדו אל החופה בעוד חודש בלבד, ב־23.6. השלב הראשון בהכנות לחתונתם היה הכנת טבלת אקסל אליה הכניסו מסגרת תקציב ורשימת ספקים. "הגדרנו לעצמנו תקציב כולל של כ־170 אלף שקל לכל האירוע, כי רצינו אולם מכובד", אומר שאול. "את טבלת האקסל 'ירשנו' מהאחים שלנו שהתחתנו, ועדכנו אותה. בגלל שרצינו שכולם יגיעו בחרנו להתחתן בקיץ, ביום חמישי. אלו אמנם מועדים יקרים יחסית, אבל אנחנו מאמינים שבגלל זה מרבית האורחים יגיעו וכך נכסה את החתונה - ואפילו יותר".
רוצים לקבל ליווי כלכלי מקצועי? הצטרפו לפרויקט "משפחה בצמיחה" - לחצו כאן להרשמה
1 צפייה בגלריה
ההכנות ליום החתונה החלו בטבלת אקסל . דניאל ועומרי אילוז
ההכנות ליום החתונה החלו בטבלת אקסל . דניאל ועומרי אילוז
דניאל ועומרי אילוז. "עשינו תיאום ציפיות כבר בתחילת הדרך".
(צילום: נאור חג'ג')
הוזמנו כ־600־700 איש, גם בגלל היקף המשפחה והחברים וגם נוכח הבנת הזוג שככל שמספר המוזמנים יעלה כך מחירה של כל מנה ישתלם יותר. "ויתרנו בעיקר על אטרקציות כמו בועות סבון, בלונים מתפוצצים וכדומה". התקליטן עלה להם בסביבות 7,000 שקל והצילום – כ־9,000 שקל. שרה שוכרת לאירוע שתי שמלות כלה, ולאחר התמקחות הצליחה להגיע למחיר משתלם של כ־10,000 שקל. "בגזרת האלכוהול החלטנו לבחור באופציה של האולם, אבל גם להביא אלכוהול איכותי משלנו".
היו לכם חששות כספיים לקראת החתונה?
"החשש היחידי שלי היה שאולי נתווכח על זהות הספקים ועל הדברים שאנחנו רוצים בחתונה, אבל לשמחתי זכיתי בבת זוג שהיא בראש שלי לגמרי, כך שהכל עבר בצורה חלקה".
מי שכבר עברו את התהליך הם דניאל (30) ועומרי (30) אילוז מראשון־לציון, שהתחתנו בחודש מארס השנה. פטנט טבלת האקסל עבד גם אצלם. "הכנו טבלה עם כל הספקים והצרכים — אולם, צלם, תקליטן, בגדי חתן, שמלת כלה, אלכוהול וכו' והתחלנו לעשות סקרי שוק", מספרת דניאל. עומרי: "היה חשוב לנו לעשות תיאום ציפיות בתחילת הדרך, וכל אחד מאיתנו אמר מה חשוב לו ביותר ועל מה הוא יכול לוותר".
רוצים לקבל ליווי כלכלי מקצועי? הצטרפו לפרויקט "משפחה בצמיחה" - לחצו כאן להרשמה
האולם (כולל עיצוב) עלה בסביבות 145 אלף שקל. הביגוד לשניהם – כ־17 אלף שקל, איפור וסלון כלות – כ־3,500 שקל, תקליטן – באזור ה־7,000 שקל, וצילום (סטילס ווידיאו) – כ־14 אלף שקל.
היו לכם אקסטרות?
"בגלל שהחתונה התקיימה בפורים, רכשנו בעצמנו אביזרים לפורים בחנויות בדרום תל־אביב וזה עלה לנו כ־1,000 שקל. בסוף יצא שקצת חרגנו מהתקציב המקורי, אבל זה היה בעיקר כי חשבנו שיגיעו 350־400 איש, ובפועל הגיעו 480. האירוע היה מוצלח מאוד ולא היינו משנים בו שום דבר".
 לי זמיר מנהלת מחלקת בנקאות פרטית בסניף כיכר הסיטי אשדוד של בנק הפועלים. לי זמיר מנהלת מחלקת בנקאות פרטית בסניף כיכר הסיטי אשדוד של בנק הפועלים. קרדיט: בנק הפועלים
ומה אומרים המומחים על ההכנות ליום השמח בחיים? כיצד ניתן להתכונן אליו כלכלית בצורה מושכלת ונכונה? לי זמיר, מנהלת מחלקת תחום בנקאות פרטית בסניף בנק הפועלים בכיכר הסיטי, אשדוד: "כאשר זוג מתחיל לתכנן את החתונה, חשוב להתייעץ עם מקצוענים שיוכלו להאיר לו נקודות חשובות בתהליך. לא פעם בנוסף לחתונה יש גם אירוע חינה ושבת חתן, שגם הם דורשים תקציב, וצריך להתכונן לכך. בנוסף, אני ממליצה מאוד לבנות טבלה מסודרת או להשתמש בכלים תומכים לניהול תקציב כמו מרכז התמיכה הפיננסי של בנק הפועלים.
חשוב מאוד שבטבלה יהיה סעיף 'שונות', שבו נכניס אלמנטים שוליים אולי, אבל כאלה שיכולים לגרום לנו להיות מופתעים בהמשך מהיקף ההוצאה. בסופו של יום התכנון הזה מסייע לזוג ליום שאחרי, שהוא החשוב יותר – רכישת דירה משלהם".
איך ניתן להוזיל את האירוע?
"קודם כל, אפשר לבחור בחתונת חורף ולא קיץ, שהיא זולה יותר בכ־30%. גם הימים א'־ג' בשבוע זולים יותר מהימים ד'־ה'. יש זוגות שרוצים להוסיף אלמנטים קטנים, כמו שקיקים עם סוכריות דרז'ה לאורחים, ובהחלט אפשר להכין אותם בבית. יש כלות שרוכשות שמלות יד שנייה, שהן הכוכבות החדשות של שוק הווינטג'".

מצטרפים לפרויקט

פרויקט "משפחה בצמיחה" חוזר בימים אלה בפעם השביעית. במסגרת הפרויקט, שמתקיים בשיתוף "ידיעות אחרונות", ‭ ynet‬ובנק הפועלים, ישתתפו חמש משפחות נבחרות שניצבות בפני אתגרים וצמתים כלכליים מרכזיים כמו: לקיחת משכנתה וקניית דירה, חתונה וגידול ילדים, תכנון פנסיוני, ניהול עסק משפחתי ועוד. המשפחות יוכלו ללמוד כיצד באפשרותן לשפר את התנהלותן הכלכלית וייהנו מליווי מקצועי של צוות יועצים פיננסיים, שיסייעו להם להתנהל פיננסית בצורה נכונה ומתוכננת, באמצעות הכוונה, טיפים וכלים דיגיטליים חדשניים.‬
חמש המשפחות שייבחרו להשתתף בפרויקט יזכו גם בחשיפה בפלטפורמות של "ידיעות אחרונות" ו־‭ynet‬ ובמענק השתתפות בסך של ‭ 20,000‬שקל. כל זאת בכפוף לתקנון.‬‬
חמש המשפחות שייבחרו להשתתף בפרויקט יזכו גם בחשיפה בידיעות אחרונות ו־ynet ובמענק השתתפות בסך של 20,000 ש"ח. כל זאת בכפוף לתקנון.
חמשת הטיפים למתחתנים של לי זמיר
1. נהלו תקציב מסודר באקסל. בחישוב ההוצאות עדיף לכוון להערכה גבוהה. בחישוב ההכנסות - להערכה נמוכה.
2. לפני האקסל, הגדירו על מה לא תתפשרו בשום אופן, ועל מה כן.
3. עשו תחקיר ספקים רציני, אין כמו מידע שמקבלים ממישהו שמכירים ושסומכים עליו. זה שווה זמן וכסף.
4. במקום לשלם על הזמנות, עצבו הזמנה דיגיטלית בחינם או סרטון שבו אתם מזמינים את האורחים.
5. אחרי החתונה: קודם סוגרים חובות לספקי החתונה, ורק אחר כך חושבים על ירח הדבש.
בנוסף, קבלו 2 קורסים חינמיים לחלוטין. מתחתנים? זה בשבילכם:
בשיתוף בנק הפועלים
פורסם לראשונה: 06:50, 20.05.22