רשלנות בסנפרוסט: החברה לא בדקה את כל תלונות הצרכנים על יצורים מהחי שנמצאו במוצריה בניגוד לנוהל התלונות של המפעל, כאשר למשרד הבריאות ככל הנראה אין נוהל מסודר לבדיקת יצורים חיים שנמצאים במוצרים. במקביל, החברה שכרה את פרופ' רוני גמזו ותשלם לו כדי שיעמוד בראש ועדת בדיקה מקצועית, שתבחן את תהליכי הייצור ואבטחת האיכות במפעל סנפרוסט.
בעקבות הסערה הציבורית שקמה אחרי שנמצאו שרידי עכבר, נחש, שבלול וציפורני ציפור במוצרי שעועית ואפונה של סנפרוסט, משרד הבריאות ערך ביום שני האחרון ביקורת פתע במפעל (אם כי ספק אם בסנפרוסט הופתעו מהביקורת הזאת שהגיעה בדיעבד).
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מדובר היה ביקורת תברואתית וטכנולוגית של מפקחי שירות המזון מחוז הצפון של משרד הבריאות ובהשתתפות רופאת המחוז, ד"ר אולגה ויניצקי. בסנפרוסט החליטו במקביל לערוך ריקול על כל מוצרי השעועית אך לא על מוצרי האפונה של החברה, וכן להוסיף מכונות מיון אופטי וכוח אדם לאור ההתרשלות לכאורה של החברה במציאת גופים זרים במוצרים שטרם יצאו לצרכנים.
ממשרד הבריאות נמסר כי "במהלך הביקורת שהתקיימה נבחנו ונבדקו תהליכי הייצור והאריזה במפעל לרבות תיעוד ומסמכים, וניתן דגש על האמצעים האמורים להפחית ולטפל בהמצאות ונוכחות גופים זרים מן החי במוצרים. במהלך הביקורת עלו ממצאים ונקודות לשיפור לכל אורך שרשרת התהליך שעברו למפעל בכתב להתייחסות ולטיפול.
"נמצא שתוכנית בטיחות המזון והבקרה העצמית של המפעל טעונה בחינה מחודשת ושיפורים, החל משלבי המיון והימנעות מהימצאות של גופים זרים במוצרים.
"נמצא ששלבי המיון למניעת נוכחות גופים זרים במוצרים טעונים תגבור של עובדי בקרה ממיינים בכל השלבים החל משלב האיסוף של התוצרת בשדה ולכל אורך שלבי הייצור.
"בנוהל תלונות של המפעל כתוב שאוספים כל ממצא מהחי שמתגלה בעקבות תלונה, כאשר בפועל לא מתבצע איסוף של כל ממצא אלא רק ממצאים שהוגדרו במפעל. על המפעל לחדד את נוהל התלונות".
עוד נכתב בהודעת משרד הבריאות כי "על המפעל להמשיך לפעול בכל הרמות ובכל המישורים החל משלב הגידול בשדה ועד שלב תיעדוף רכישת ממיינת אופטית נוספת למפעל האריזה, וזאת על מנת להמשיך ולפעול לצמצום והפחתה של המצאות גופים זרים במוצרים, ובכלל.
"בנוסף לפעולות מתקנות ותגבור מערך המיון שבוצעו ברמה המיידית, המפעל עדיין נדרש להמשיך בתחקור האירועים וגורם השורש, לרבות ולאחר היוועצות עם גורמים ומומחים בינ"ל בתחום. משרד הבריאות ממשיך בטיפול ומעקב שוטף מול המפעל".
בתוך כך, מסנפרוסט נמסר כי פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל המרכז הרפואי איכילוב, ולשעבר מנכ"ל משרד הבריאות ופרויקטור הקורונה, מונה לעמוד בראש ועדת בדיקה מקצועית, שתבחן את תהליכי הייצור ואבטחת האיכות במפעל סנפרוסט.
מהחברה נמסר כי "הוועדה שגמזו יעמוד בראשה, מונתה על ידי תנובה והיא תכלול צוות של אנשי מקצוע חיצוניים ופנימיים מדיסציפלינות שונות, לרבות מומחה אבטחת איכות בינלאומי, טכנולוגי מזון בכירים, מנהל מחלבת אלון תבור לשעבר, מנהל מפעל סנפרוסט ועוד. החברה עדכנה את משרד הבריאות על מינויו של פרופ' גמזו".