יוניקורן הסייבר הישראלי וויז (Wiz) גייס 300 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליארד דולר. בסבב הקודם שנערך ב-2021 גייסה החברה 150 מיליון דולר לפי שווי של 6 מיליארד דולר. שניים מיזמי החברה - אסף רפפורט וינון קוסטיקה - הם מובילי ההתנגדות למהפכה המשפטית של ממשלת ישראל. החברה מעסיקה כיום 650 עובדים, מתוכם 150 בישראל - גידול משמעותי מאז יוני האחרון, בו דיווחה החברה על כ-480 עובדים.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
אסף רפפורט, מייסד-שותף ומנכ"ל Wiz, אמר: "אנחנו משתתפים בצער המשפחות שאיבדו את יקיריהן ביממה האחרונה ומודאגים מההידרדרות הביטחונית המהירה בשני הצדדים. לצערנו, לאור ההפיכה המשטרית, הכסף שגייסנו לא ייכנס לישראל. החשש הגדול שלנו לגבי ההייטק הישראלי הוא לא רק בכספים שיוצאים מישראל, אלא גם בכספים הרבים שכבר לא ייכנסו לארץ. אני שומע מכל עבר קולות של משקיעים מודאגים, של יזמים שמוציאים בחשאי כסף מהארץ ושל עובדים המפחדים לעתידם בישראל. חברת Wiz הצליחה עד היום בזכות אקוסיסטם מדהים שקיים בישראל, אבל הוא עומד כרגע בפני סכנה קיומית. אני מאמין ומקווה שקולות הכאב העולים מכל חלקי העם יביאו את הממשלה להתמקד באירועים הביטחוניים, לעצור את מהלכי החקיקה ולחתור לפשרה אמיתית שמקובלת על כל הצדדים".
באוגוסט 2022 דיווחה החברה על קצב מכירות שנתי של 100 מיליון דולר - זאת, 18 חודשים לאחר שציינה מכירות בהיקף של מיליון דולר. ב-2023 אמורה החברה, על פי הערכות, להגיע לקצב מכירות של כ-200 מיליון דולר וייתכן שאף יותר.
את וויז הקימו המנכ"ל רפפורט, סמנכ"ל המוצרים קוסטיקה, סמנכ״ל הטכנולוגיות עמי לוטבק וסמנכ״ל המחקר והפיתוח רועי רזניק. הצוות כולו עובד יחד במשך יותר מ-20 שנים - בין השאר כמנהלי קבוצת אבטחת הענן של מיקרוסופט, שרכשה את אדאלום, אותה הקימו, בסכום של כ-320 מיליון דולר.
החברה מאפשרת לצוותי אבטחה ופיתוח לזהות, לתעדף ולמנוע סיכוני ענן מורכבים, שחודרים בין שכבות הענן השונות. הטכנולוגיה סורקת את סביבת הענן, על כל השכבות השונות שבה, באמצעות התממשקות פשוטה ב-API. כך מתבצע ניתוח עומק של המשאבים בענן, כולל מבנה הרשת, הרשאות גישה וטעויות קונפיגורציה שעלולות להוות פתח לתוקפים. בנוסף, הפלטפורמה סורקת גם את שכבת האפליקציה והתוכנה, ומזהה חולשות ונוזקות. לבסוף, היא משלבת את כל הממצאים לתמונה אחת ברורה של הסיכונים המהותיים ביותר בענן על ידי חישוב של מאות סיכונים שונים וההקשרים ביניהם.
בשנה אחרונה וויז הרחיבה משמעותית את פלטפורמת הגנת הענן שלה והתרחבה לתחומים נוספים, כולל אבטחת סביבות קונטיינרים וקוברנטיס, פתרון DSPM להגנה על מידע רגיש בענן ופיתרון CDR שמסייע לארגונים בזיהוי ובמניעת תקיפות בענן.