בנק הפועלים הודיע הבוקר (שני) כי הדירקטוריון אישר תוכנית התייעלות "המבוססת על פרישה מרצון", לפי לשון ההודעה, עד שנת 2028. התוכנית תביא לצמצום 770 משרות. לפי הודעת הבנק, תוכנית ההתייעלות צפויה להביא בסיומה לחיסכון בהוצאות של כ-300 מיליון שקל בשנה.
בבנק טוענים כי "לעובדים הקבועים שיפרשו בפרישה מוקדמת יוצעו הטבות של פנסיה מוקדמת או פיצויים מוגדלים כתלות בגיל ובוותק העובדים. קצב הפרישה בפועל יהיה באופן התומך את מימוש התוכנית האסטרטגית של הבנק ובהתאם להתקדמות המרכיבים השונים במסגרתה".
1 צפייה בגלריה
בנק הפועלים
בנק הפועלים
בנק הפועלים
(צילום: אביב גוטליב)
לסיכום, נכתב: "התוצאות של תוכנית ההתייעלות תלויות בין היתר במידת היענות העובדים להצעת הפרישה ולתנאי הפרישה, בעיתוי פרישת העובדים ובתמהיל ומאפייני העובדים הפורשים. לפיכך התוצאות בפועל עשויות להיות שונות מהותית מאלה שפורטו. עוד יצוין שהדוחות הכספיים של הבנק לשנת 2024 טרם נערכו, אושרו או בוקרו, ולפיכך השפעת התוכנית על דוחות אלה שצוינה לעיל הינה אומדן בלבד".
רק לפני כחודש וחצי פרסם הפועלים את הדוחות הכספיים שלו לרבעון השלישי של 2024, והציג רווח נקי של 1.9 מיליארד שקל. הבנק הסביר את הגידול של 11% ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל בכך "שנבע בעיקר מגידול בהכנסות הריבית לצד ירידה בהיקף הוצאות להפסדי אשראי ברבעון".
מתחילת השנה רשם בנק הפועלים רווח נקי של 6.1 מיליארד שקל, ותשואה להון של 14.9%. לעומת 5.6 מיליארד בתקופה המקבילה ב-2023. מנגד, התשואה להון בתשעת החודשים הראשונים של 2024 עמדה על 14.9% לעומת 15.4% בתקופה המקבילה ב-2023.
סך ההכנסות של הפועלים ברבעון השלישי הסתכמו ב-5.6 מיליארד שקל, בהשוואה ל-5.7 ברבעון הקודם ו-5.2 ברבעון המקביל. "הירידה מול הרבעון הקודם נבעה בעיקר כתוצאה מגידול בהיקף מימושי האג"ח בהפסד בעוד שהכנסות הריבית גדלו על רקע הגידול בהיקפי הפעילות. העלייה מול הרבעון המקביל נבעה בעיקר מגידול בהיקפי הפעילות והשפעות המדד הידוע בין התקופות", הסבירו בבנק.