עסקת קנדה ישראל עדיין לא נחתמה ורשת בראון סוגרת בינתיים מלונות: ל-ynet ו"ממון" נודע כי מלון בראון ברוט בבית גיבור ברחוב הירקון בתל אביב, הגדול מבין מלונות הרשת בעיר, עם 225 חדרים, סגור. והוא ממש לא היחיד. גם מלון בראון ברחוב קלישר, הראשון שפתחה הרשת, מלון וילה בראון, בראון דייב, ושלושת הסניפים ברחוב גורדון, נחלת בנימין וביד חרוצים, כולם סגורים.
כזכור, רשת בראון, בשליטת ניר ויצמן, נקלעה לקשיים לאחר שצברה חובות בסך כ-100 מיליון שקל. לצד המצב הבטחוני שפגע קשות בענף התיירות, סבלה הרשת מהוצאות מימון גבוהות עם קפיצת הריבית וייקור שכר הדירה גבוהה שהתחייבה לו בעת ההתרחבות המואצת שלה כהכנה להנפקתה בבורסה, שלא צלחה.
בראון אמנם סגרה כבר שבעה מלונות ברחבי ת"א, אבל נותרו לה עוד כמה פתוחים, כמו למשל דברה בבן יהודה, ביץ' האוס בירקון, בובו ברחוב יבנה, לייט האוס בבן יהודה ותיאודור ברחוב הרצל.
לפי מזכר ההבנות שנחתם, ישראל קנדה שבשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר, תרכוש את מלונות בראון בישראל על ידי קניית כל המניות שבבעלות ניר ויצמן וליאון אביגד המייסד. במסגרת העסקה אמורה ישראל קנדה לרכוש את המלונות בת"א וירושלים, הכוללים 779 חדרים, תמורת 100 מיליון שקל, מהם 27 מיליון במזומן והיתרה בהסבת חובות בראון לחובת ישראל קנדה. בנוסף, ישראל קנדה תרכוש ללא תמורה את חברת הניהול של המלונות ביוון.
כיום מתנהלים מלונות בראון בישראל בליווי חברת KCR, שמתמחה בשיקום עסקים בקשיים, אשר פעלה למינוי מנכ"ל חדש, ירון ארזי, שעד המכירה מנסה למזער הפסדים ולסגור מלונות מפסידים, בעיקר בת"א, שסובלת במיוחד מהיעדר תיירים ואנשי עסקים מחו"ל, בעוד בירושלים ובאילת המצב שונה וישנם ביקושים.
העסקה מתעכבת משום שהיא מותנת במספר תנאים שעדיין לא מולאו, ובראשם אישור של בית המשפט להסדר בעלי המניות הנוכחים של בראון עם בעלי חוב שלה, בעיקר בעלי נכסים מהם נשכרו המלונות.