מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב מחריף את הביקורת שלו על המהלכים המשפטיים של הממשלה, שפגעו בביצועים של הבורסה המקומית.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו, האזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש", וסמנו "כלכלה" בהתראות אפליקציית ynet
"ביצועי החסר של שוק ההון מתחילת השנה, המשקפים אולי יותר מכל אינדיקטור, את ציפיות המשקיעים והסנטימנט השלילי כלפי הכלכלה המקומית, מצביעים על כך שישראל הולכת ומתרחקת מהשווקים הגלובליים, שכבר נמצאים במגמת התאוששות", אומר בן זאב, במסגרת פרסום דוחות הבורסה לניירות ערך.
בשבעת החודשים הראשונים של שנת 2023 הבורסה המקומית הציגה תשואות חסר משמעותיות מול שאר העולם - מדדי ת"א 35 ות"א 90 עלו ב-4% וב-3% בהתאמה, כאשר במקביל מדדי S&P 500 ודאו ג'ונס האמריקנים עלו ב-19% וב-7% בהתאמה והיורו סטוקס האירופי עלה ב-18%.
בן זאב הוסיף וציין כי "ממשלת ישראל חייבת לקחת אחריות ולהיות קשובה לאזהרות הגופים הבינלאומיים ההולכות ונערמות ומסמנות את הסיכונים המשמעותיים שיכולים לפגוע בעוצמה הכלכלית של ישראל, דבר שיביא לפגיעה בנכסים ובאיכות החיים של כלל אזרחי ישראל. הממשלה חייבת לפעול על מנת להחזיר את האמון, היציבות והוודאות לשוק ההון המקומי".
זוהי ההתייחסות השנייה של מנכ"ל הבורסה להשלכות הכלכליות של המהפכה המשפטית. בסוף חודש יולי, לאחר אישור החוק לביטול עילת הסבירות, ודוח מודי'ס החריף שפורסם לאחר מכן (שבו קיים סיכון משמעותי להשלכות שליליות על כלכלת ישראל), אמר בן זאב כי הדוח של חברת הדירוג מהווה קריאת השכמה עבור הממשלה.
הכנסות הבורסה לניירות ערך הסתכמו ברבעון השני ב-93 מיליון שקל לעומת הכנסות של 91 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה, עלייה קלה של 2%. הרווח הנקי עמד על 18.8 מיליון שקל, לעומת 14.2 מיליון שקל ברבעון המקביל, עלייה בשיעור של 32%. בין הגורמים העיקריים לשיפור בשורת הרווח עדכון התעריפים שביצעה הבורסה בשנה שעברה בכל הנוגע לשימוש במדדים, וכן להתייקרות סעיפי עמלות מסחר וסליקה.