בבלאק פריידי הזה אולי תקנו אונליין מזארה יוון: חברת השילוח שיפטנבול מציעה מעתה כתובת ביוון עבור קניות מאתרים שלא שולחים ישירות לישראל. זאת בשורה משמחת במיוחד למכורי הקניות מטורקיה, שנותרו ללא יעד שופינג אונליין נחשק: אפשר להזמין מזארה יוון, מנגו יוון ומנגו אאוטלט ופול אנד בר יוון, ולקבל את המשלוח לארץ. זאת כשהמחירים ביוון נמוכים ממחירי ישראל, במיוחד בבלאק פריידיי.
המשלוח נעשה דרך כתובת שהצרכן מקבל ביוון, שהיא כתובת של מחסנים שחברת השילוח שוכרת. משם חברת השילוח שולחת לארץ את הפריטים שהוזמנו. אפשר להזמין אונליין עם הכתובת היוונית גם מאתרים אירופים או בינלאומיים שלא שולחים לארץ אבל כן שולחים ליוון, כמו סינסיי, אל.סי ואיקיקי, ספורה ו-c&a-.
פערים של עד 100% מול זארה ו-H&M ישראל
מעלעול רנדומלי באתרי הרשתות ביוון שמוכרות לנו מישראל, עולה שהמבחר ביוון גדול יותר והמחירים נמוכים כמעט תמיד. כך למשל בזארה מוכרים ז'קט קטיפה עם רקמה ב-306 שקל ללא מבצע ובארץ ב-529 שקל, פער של 73%. לק אדום נצנצים במראה ג'ל נמכר ביוון ב-49.6 שקל ובישראל ב-89.90 שקל - פער של 81% ושוב: עוד לפני מבצעי הבלאק פריידיי.
עוד דוגמא מרשת H&M: סווטשירט H&M לילד שנמכר בארץ ב-59.90 נמכר שם ב-38 שקל, פער של 58% ללא שום מבצע. הפריט נמצא כעת במבצע לקראת בלאק פריידיי ונמכר ב-28.6 שקל, מה שמגדיל את הפער מול ישראל ל-109%, כלומר המחיר ביוון נמוך בחצי ממחיר ישראל. רשת H&M בישראל יצאה במבצע של 30% על הפריטים באתר לרגל הבלאק פריידיי.
ז'קט ג'ינס לגבר נמכר ב-299 שקל בארץ וביוון ב-191 שקל. פער של 57% ללא מבצע.
קפוצ'ון לגבר עם הדפס של גולגולת עולה בלהבות סגולות נמכר בארץ ב-159 שקל לעומת 114.8 שקל ביוון וכעת במבצע: 86 שקל. פער של 38% ללא מבצע ושל 85% כעת בזכות המבצע.
קפוצ'ון במראה משופשף בצבע שמנת לגבר נמכר ב-H&M יוון ב-134 שקל וכעת ב-100 שקל. ובארץ? הוא נמכר ב-199 שקל, פער של כ-50% עד 100% לעומת המבצע.
יש פערים דומים גם במנגו, בשאר רשתות זארה כמו פול אנד בר ומאסימו דוטי, במוצרי H&M לבית וכן בעגלות לתינוקות ובמוצרי קוסמטיקה - כך מדווחים צרכנים שכבר קנו אונליין מהמדינה.
"מצאנו מדינה יותר זולה מטורקיה"
יוון נבחרה כיעד למשלוחים לארץ בזכות קרבה, מחירים נמוכים ובעיקר: כי העסק של שיפטנבול בטורקיה קרס בגלל המלחמה וארדואן. הם שולחים כעת מארה"ב (ובכך מתחרים בחברות דילטס ורד בוקס) ומתחרים עם המשלוח מיוון בחברת-idgu ששולחת מבריטניה, חברת ברלין ביי ששולחת מגרמניה וחברת דילטס שהחלה לשלוח גם היא מגרמניה. יחד עם זאת, אף אחד עד כה לא ניסה לשלוח מיוון ובכך היא הראשונה.
"עצוב לי כי התחברתי לאיסטנבול מאוד, גרתי שם 3 שנים, אבל דחקו אותנו לפינה והנה - מצאנו מדינה שזולה יותר מטורקיה", טוען יוני ישי, אחד משני הבעלים שבשנה האחרונה היו בעיקר במילואים. "כשגויסנו למילואים העסק עוד עבד למרות שכל מה שעניין אותנו זה המדינה. לפני שנה במרץ-אפריל, טורקיה החליטה לא לסחור עם ישראל. החוזה שלנו התבטל, בוטלו הטיסות לישראל ואנחנו במילואים. עד אז המצב ממילא היה קשה, הבאנו חבילות מטורקיה במשאיות ודרך יוון. החלטנו לחשוב מחדש על הדרך שלנו. פתחנו קו משלוחים מארה"ב שזה מאוד נחמד והמשלוח הוא מדלאוור ללא מע"מ, אבל רצינו להביא את הזארה הבא".
מה זאת אומרת הזארה הבא?
"80% מהקניות של ישראלים דרך שיפטנבול מטורקיה היו מזארה. הזארה הכי זולה בעולם היא בספרד, אבל השילוח יקר ואין טיסות. אז החלטנו יוון. המחירים שם נמוכים בפער לעומת ישראל. יש משפיענית שקנתה בזארה ישראל מעיל ב-1,700 שקל וביוון היא מצאה אותו ב-800 שקל. בבלאק פריידיי הפערים יעמיקו. הטיסות מאוד מאתגרות כי רק אל על טסה קארגו לשם אבל כשאגיאן יחזרו נוכל לגבות עוד פחות על המשלוח.
"גם השירות חשוב לנו מאוד. את החבילות מיוון מקבלים תוך פחות משבוע. כלומר לא רק זול שם, אלא גם מהיר".
איך קונים?
"נרשמים באתר של שיפטנבול. נכנסים לאתרים הבינלאומיים והיווניים וממלאים סלים. הבעיה באתרים יווניים היא השפה והכתב, שמצריכים שימוש צמוד של גוגל טרנסלייט או ai. בחלקם אפשר לעבור לאנגלית.
כדאי לפתוח יוזר יווני באתרים הרלוונטיים לפני הקנייה ולערוך השוואת מחירים לחברות שילוח מתחרות ששולחות מבריטניה למשל או מגרמניה וגם להשוות מחירים לישראל, למקרה שבארץ בכל זאת יותר זול. אפשר להוסיף קוד הנחה למשלוח מיוון באתר שיפטנבול: 15% SHOPGREECE. באזור הכתובת יש למלא את הכתובת היוונית שקיבלתם באתר שיפטנבול. אל תשכחו שמשלוח עולה החל מ-20 דולר - לא זול. אבל הפרשי המחירים לרוב מצדיקים את העלות. כדאי לקנות בעד 70 אירו כדי לא לשלם מע"מ.