בית המשפט המחוזי בחיפה קבע לאחרונה כי בריכת שחייה הפועלת שנים רבות בפרדס חנה-כרכור לא תיסגר בשבתות וחגים, ובכך דחה את עתירתם של שני העותרים שומרי השבת העוסקים בפעילות ציבורית ביישוב.
ב-2016 פרסמה פרדס חנה-כרכור מכרז לשיפוץ והפעלת בריכה ציבורית בשטחה, ואחד התנאים היה שהבריכה תהיה פתוחה למבקרים שבעה ימים בשבוע בעונת הרחצה. תקופת ההתקשרות נקבעה ל-15 שנים עד 2032.
חברת אן חופים ונכסים, שיוצגה על ידי עו"ד חן רון, זכתה במכרז והפעילה את הבריכה לפי ההסכם בכל ימות השבוע, כולל שבתות וחגים. עם זאת, כדי לענות על צורכי הציבור הדתי במקום נקבע כי הימים ראשון ושני בכל שבוע ייפתחו לרחצה בהפרדה מגדרית. במקביל להסכם, פנתה המועצה לקבלת אישור ממשרד הפנים להפעלת המקום בשבת. מפסק הדין עולה כי בקשת האישור לא התבררה בשל דרישה להשלמת מסמכים, ועד היום לא התקבלה החלטה סופית בבקשת האישור.
לפני כמה חודשים הגישו שני העותרים שומרי השבת, באמצעות עו"ד חגי וגנפלד ממשרד עו"ד אייל נון, נבון ממן ושות', עתירה מינהלית נגד המועצה וטענו שיש לאסור על הפעלת הבריכה בשבתות ובחגים כיוון שהדבר מפר את חוק העזר העירוני לפרדס חנה-כרכור, האוסר פתיחת בתי עסק בשבתות. השניים טוענים כי הפעלת הבריכה בשבת פוגעת בציבור רחב, וכי בשל כך שומרי השבת במושבה נמנעים מלהגיע לבריכה גם בימי חול. עוד הם טענו כי ההסכם לא קיבל את אישור משרד הפנים כנדרש, וכל עוד אין אישור – לא רשאית המועצה להשכיר את שטח הבריכה להפעלה. עוד טענו העותרים כי על מועצת פרדס חנה-כרכור להתקשר עם ספק שיפעיל את הבריכה רק בימי חול.
מועצת פרדס חנה-כרכור טענה באמצעות עו"ד יניר גור ממשרד עפר שפיר ושות' כי הבריכה פועלת בשבתות וחגים כבר שנים רבות (מאז תחילת 2017) לפי תנאי המכרז, ולכן לא ברור מדוע הוגשה העתירה בשיהוי כה רב – כעבור שבע שנים. עוד טענה המועצה כי חוק העזר אינו אוסר על הפעלת הבריכה בשבת, כיוון שבריכת שחייה אינה בית עסק. לגבי האישור ממשרד הפנים, טענה המועצה כי הוא לא התקבל מסיבות טכניות בלבד, וכי כעת פועלת המועצה להשלים את החסר.
בית המשפט המחוזי בחיפה דחה את העתירה, והשופט רון סוקול קבע כי העותרים ידעו שהבריכה פועלת במשך שנים בימי שבת וכי הפעלתה לא נעשתה במחשכים, ולכן לא ברור מדוע העתירה הוגשה לאחר שנים רבות כל כך. "העתירה הוגשה בשיהוי רב, ללא כל הסבר מניח את הדעת, ודי בכך כדי לדחותה", קבע השופט . עם זאת, ביהמ"ש פסק כי על המועצה לפעול לקבלת אישור שר הפנים ולהגיש את כל המסמכים החסרים תוך 45 יום. כמו כן, נקבע כי ראוי שהמועצה המקומית תפעל לתיקון חוק העזר ולקביעת הוראות ברורות יותר שיבהירו מהו הדין החל על הפעלת בריכת שחייה ופעילויות נוספות בימי שבת וחג.
בא כוח העותרים, עו"ד אייל נון, מסר בתגובה: "העותרים, אשר שמירת השבת והחוק גם יחד בראש מעייניהם, לומדים את פסק הדין ובוחנים את האפשרות לערער עליו, הן בהיבט הפרת חוק העזר העירוני בפרדס חנה והן באשר להתקשרות המסחרית עם מפעיל הבריכה בלא אישור משרד הפנים. העותרים סבורים כי לנוכח הפרת החוק המשמעותית והפגיעה בשלטון החוק, לא היה מקום לסלק את העתירה על הסף מטעמי שיהוי, והם גם חולקים עובדתית על קביעת בית המשפט הנכבד כי פעלו בשיהוי".
מהמועצה נמסר בתגובה: "אנו מברכים על החלטת בית המשפט. הבריכה פועלת במתכונת זו מיום פתיחתה ובהתאם לסטטוס קוו הנשמר ביישוב שנים רבות. המועצה מברכת על כך שבית המשפט דחה את העתירה".