היבריד ברידג' הולדינגס מקיסריה, שהינה החברה הראשונה בישראל שקיבלה בשנת 2022 רישיון למתן שירותי מסחר בקריפטו מטעם רשות שוק ההון, פנתה לבית המשפט המחוזי בבקשה לצו פתיחת הליכים. זאת, לאחר שצברה חוב של כ-5 מיליון שקל.
מהבקשה עולה כי על בעלי המניות בהיבריד ברידג' נמנים: גיורא רן, שמחזיק בכ-13 אחוז ממניות החברה ודירקטור בה, שגיא שרויט שהוא דירקטור ומחזיק 9.46% מהמניות, ג'רוזלם ריפורט פבליקיישנס ומשקיעים ובעלי מניות נוספים.
השופטת עפרה אטיאס מבית המשפט המחוזי בחיפה הורתה לאחרונה לקיים דיון בבקשה בפברואר, ולהעביר העתק ממנה לממונה על חדלות פירעון, לנושים המהותיים ולוועד העובדים של היבריד ברידג'.
במסגרת הבקשה טוענת היבריד ברידג' באמצעות עוה"ד קרן רייכבך-סגל ואחמד פריג' ממשרד גורניצקי, כי מדובר בחברה הפועלת תחת פיקוח רשות שוק ההון. החברה הקימה פלטפורמת מסחר שמתמחה במתן שירותי מסחר ושמירה של נכסים דיגיטליים, ומאפשרת ללקוחותיה לסחור ולשמור מטבעות דיגיטליים בצורה פשוטה, מפוקחת ושקופה. בין היתר, הפלטפורמה מאפשרת לסחור במטבעות כמו ביטקוין, אתריון, קרדנו, סולנה, ריפל ועוד.
במסגרת הבקשה מסבירה היבריד ברידג' כי "השנה האחרונה, אשר פגעה קשות בענף ההייטק בישראל לא פסחה על החברה, ולמעשה עצרה את תנופת ההתקדמות שלה. היבריד ברידג' פעלה לצורך התקשרויות ושיתופי פעולה שונים, לרבות גיוס משקיעים וניהול מו"מ על הסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי עם גוף מוביל, אלא שלוחות הזמנים לא היטיבו עם החברה ולא אפשרו להשלים את המהלכים הכלכליים והאסטרטגיים.
למרבה הצער, הסכם שיתוף הפעולה לא הבשיל לידי חתימה במועדים שתוכננו לכך, כאשר להסכמי ההשקעה היה תנאי מתלה של חתימה על ההסכם. בנסיבות אלה, כאשר החברה מיצתה את הכספים בקופתה, אין מנוס אלא להגיש בקשה זו".
שיתוף פעולה עם IBI
היבריד ברידג' טוענת בבקשה כי עד לסוף חודש ספטמבר 2024 העסיקה החברה כ-8 עובדים בישראל ועוד מספר עובדים בפולין. בהמשך, פוטרו כלל עובדי החברה. כאמור, עיקר פעילות החברה הוא פלטפורמה אשר תאפשר ללקוחותיה לסחור ולשמור מטבעות קריפטו בצורה פשוטה, שקופה, מפוקחת ואמינה. הפלטפורמה מספקת ללקוחות גישה למערכת מסחר מתקדמת הזמינה 24/7 דרכה ניתן לבצע מספר פעולות, כגון קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים במחיר השוק או במחיר יעד עתידי, המרה בין המטבעות הדיגיטליים ועוד.
עוד עולה מהבקשה כי סך ההשקעות בהיבריד ברידג' ממשקיעים ממועד היווסדה עומד על כ-6.4 מיליון דולר, וכי לחברה הסכם לשיתוף פעולה והפניית לקוחות עם חברת IBI. כמו כן, מציינת החברה כי היו לה 615 לקוחות, והיא ניהלה כספים ומטבעות דיגיטליים בהיקף של 1.8 מיליון דולר. לאור המצב אליו נקלעה, פעלה החברה להנזלת הכספים המנוהלים והחזרתם ללקוחות לחשבונותיהם ב-IBI.
מתוך סך החובות של היבריד ברידג', העומדים על כ-5 מיליון שקל, חייבת החברה כ-1.6 מיליון שקל בגין חובות לעובדים ומוסדות, כ-1.5 מיליון שקל בגין התחייבויות של החברה לקבלני משנה ולספקים, כ-900 אלף שקל בגין הלוואת בעלי מניות וסך של כ-1.1 מיליון שקל בגין שטרי הון (מקדמת השקעה).