איש העסקים איציק תמיר, ששימש 32 מנכ"ל קוקה קולה ישראל ומנכ"ל קבוצת קוקה קולה בישראל (החברה המרכזית למשקאות קלים), פנה לאחרונה לבית משפט השלום במסגרת הליך חדלות פירעון להוצאת צו לפתיחת הליכים. זאת, לאחר שצבר חובות.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
תמיר (76), איש עסקים מוכר ומוערך בשוק המזון, פרש מניהול החברה המרכזית למשקאות בשנת 2016 ומאז עסק במיזמים בתחומים שונים ובהם נדל"ן וטכנולוגיה.
במסגרת תיק בית המשפט הגלוי לפרסום בנט המשפט, ניתן לראות כי הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוציא השבוע לבקשת תמיר צו לפתיחת הליכים (מדובר בהליך שבעבר נקרא הליך פשיטת רגל) והורה על מינוי עו"ד אורי בראון כנאמן ליישום הלכי חדלות פירעון של תמיר.
בעקבות הוצאת הצו מוקפאים ההליכים המשפטיים נגד תמיר ולא ניתן לפתוח או להמשיך בכל הליך משפטי נגדו אלא באישור בית המשפט. עם מתן הצו לפתיחת הליכים ועד מתן הצו לשיקום כלכלי חלות על תמיר הגבלות כגון עיכוב יציאה מן הארץ וקבלה או החזקה של דרכון ישראלי.
עוד נקבע כי תמיר ישלם תשלום בסך 14,900 שקל לטובת נושיו לקופת הנשייה המנוהלת אצל הממונה מידי חודש. בין נושיו של תמיר ניתן למצוא את בנק הפועלים שהגיש בקשה בתיק וציין כי הוא נושה מובטח של תמיר וכי לתמיר יש נכסים המשועבדים לבנק.
במסגרת הצו מצוין כי הנאמן יבדוק אם לתמיר זכות בנכסים ואם נמצא כך ירשום הערה בדבר הצו לפתיחת הליכים ובכללו הוראה האוסרת על העברת כל זכות של תמיר בנכס. עוד עולה מהצו כי יוטלו על תמיר מגבלות כמו למשל הגבלה מהקמה או מהשתתפות בהקמה של תאגיד חדש, אם מצא הנאמן כי בנסיבות העניין יש חשש כי הקמה או השתתפות בהקמה תביא לפגיעה בנושים.
עוד צוין כי תמיר רשאי לנהל חשבון בנק בכפוף לכך שיהיה ביתרת זכות בלבד ללא קבלת אשראי. בנוסף, נכתב בצו כי על תמיר להתייצב בפני הנאמן או הממונה או בית המשפט בכל עת שיידרש לכך לצורך בירור או חקירה ולהגיש דוחות על הכנסות והוצאות. "היחיד יסייע לנאמן וישתף עמו פעולה ככל הדרוש לשם מילוי תפקידו ויעשה כל הנדרש לשם מימוש נכסי קופת הנשייה וחלוקתם בין הנושים. היחיד יודיע לנאמן בהקדם האפשרי על כל שינוי בפרט הנוגע למצבו הכלכלי שדיווח עליו", צוין בצו.
איציק תמיר בחר שלא להגיב לידיעה.