צמרת חברת תנובה סוערת בעקבות טענות כלפי יו"ר החברה, חיים גבריאלי. נציגי הקיבוצים בחברה דורשים את הדחתו של גבריאלי על רקע טענות לניצול יחסי מרות לכאורה עם עובדת החברה. הבוקר (ה') חלה התפתחות דרמטית נוספת בפרשה כשנציגי הקיבוצים ביקשו לכנס את דירקטוריון החברה כדי לדון בהשלכות הפרשה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
גבריאלי עצמו טוען כי מדובר בתפירת תיק מתוכננת ומכחיש מכל וכל יחסים כאלה. לטענתו, מדובר בעלילת שווא, שנובעת מסכסוך חריף שלו עם נציגי הקיבוצים בדירקטוריון החברה, גיא רוזן ועמית בן יצחק.
1 צפייה בגלריה
חיים גבריאלי, יו"ר תנובה
חיים גבריאלי, יו"ר תנובה
חיים גבריאלי, יו"ר תנובה
(צילום: אוראל כהן)

כאמור, הנושא לא הובא עד כה לדיון בדירקטוריון. ברייטפוד שמחזיקה ב-77% ממניות תנובה מסוכסכת עם הקיבוצים, השותפים שמחזיקים ב-23% מהמניות, במספר סוגיות. הגדולה ביניהן היא הנפקת החברה והצעת המכר, כשברייטפוד מעוניינת שהצעת המכר שלה תהיה פרופורציונית לזו של הקיבוצים ואילו הקיבוצים מעוניינים למכור את כל מניותיהם בהנפקה ולהיפרד מהחברה.
כפי שנחשף הבוקר בכלכליסט, נגד גבריאלי הועלו טענות על ניצול יחסי מרות לכאורה מול עובדת בתנובה לאור אירוע שקרה בחו"ל. כאמור, גבריאלי מכחיש מכל וכל את הטענה. גבריאלי והעובדת הופיעו בפני שופטת בדימוס, דינה אפרתי, שמונתה לבדוק את הפרשה.

ברייטפוד: הטענות - חלק ממאבק שליטה

מטעם ברייטפוד נמסר כי הטענות המועלות מצד נציגי הקיבוצים הן חלק ממאבק שליטה מתמשך בינם לבין ברייטפוד, ומטרתן לפגוע באופן אישי בנציגי ברייטפוד בישראל. מאבק השליטה הסלים על רקע פנייה חריגה שנשלחה לאחרונה מברייטפוד לדירקטוריון תנובה ובו מועלות טענות חמורות מאד על כך שנציג הקיבוצים, סגן יו"ר החברה, גיא רוזן, הוא בעלים ומנהל של פעילות מתחרה לתנובה והוא נמצא לכאורה בניגוד עניינים חמור ומזיק לעסקי תנובה.
עוד אומרים בברייטפוד כי הטענות שמועלות נגד נציגיהם בישראל נועדו להלך עליהם אימים ולהשתיק אותם. מלכתחילה, התנהלות נציגי הקיבוצים בנושא העלתה תמיהות והעידה על כוונה ברורה להשגת הישגים עסקיים ולא לדאוג לרווחתה של העובדת. עובדה היא שלא הוגשה כלל תלונה על ידי העובדת אלא דיווח כביכול בשל "הטרדה מינית", אולם המדווח ונציגי הקיבוצים לא פנו למנהל או שאלו לשלומה של העובדת "המוטרדת", לא הציעו לעובדת להתלונן, העובדת הצהירה שלא היו דברים מעולם ובטח שהיא לא הוטרדה, ומאז נציגי הקיבוצים מתאמצים להפיץ את העניין ככל הניתן בניגוד לבקשותיה של העובדת. נציגי הקיבוצים אף שכרו עורכי דין המתמחים בדיני חברות לנושא זה. במסגרת זו גם "הוצע" שאם המנהל יסכים לפנות את מקומו, אפשר יהיה לגמור הכל בשקט. לכאורה "סחיטה באיומים", אומרים בברייטפוד.
הבודקת החיצונית שבדקה את הנושא לא קבעה שנעברה עבירה ולא המליצה לשנות את מעמדם או תפקידם של המעורבים אלא לבחון באופן פנימי את הדברים בהיבטי ממשל תאגידי ולהחליט על דרכי טיפול הולמים בראי התקנון האתי של תנובה.
נאמר מראש לכלל המעורבים שפעילות תקשורתית מיותרת, פוגעת בפרטיות העובדת, ותזיק לחברה ולכל בעלי העניין בה, וזאת אחרי תקופה מאומצת של למעלה משנתיים שבה ברייטפוד ונציגיה פועלים לשיקום החברה.
"ברייטפוד ונציגיה לא ייכנעו להתנהלות המעידה לכאורה על 'סחיטה באיומים' וימשיכו להשביח את החברה לטובת כל בעלי העניין שלה", נמסר מהחברה.