בחודש הבא ימלאו שנתיים לאי-מינויו של מנכ"ל קבוע לביטוח הלאומי, ובימים אלה אפילו לא קיימת ועדת איתור לבחירת מנכ"ל חדש. זאת, לאחר שהמנכ"ל שבחרה ועדת האיתור בחודש יולי השנה, ינון אהרוני, נפסל על ידי ועדת המינויים הממשלתיים הבכירים בטענת חוסר ניסיון מספיק בניהול גוף כמו הביטוח הלאומי.
יצוין שהמוסד לביטוח לאומי משלם בשנה למעלה מ-100 מיליארד שקלים כקצבאות ועד שנת המלחמה זה היה הגוף שסכום הכספים שניהל היה הגבוה בישראל, אף מעבר למערכת הביטחון. מלשכת שר העבודה יואב בן צור, שאחראי על מינוי של מנכ"ל הביטוח הלאומי, לא נמסרה תגובה .
מועצת הביטוח הלאומי אישרה בחודש יולי פה אחד את המלצת ועדת האיתור הממשלתית, בראשות שלמה מור-יוסף, המנכ"ל לשעבר של הביטוח הלאומי, למנות את אהרוני, מנכ"ל משרד הרווחה מכינון הממשלה הנוכחית, למנכ"ל הקבוע של הביטוח הלאומי.
אהרוני (47) אמור היה להחליף את צביקה כהן, המנכ"ל הזמני, שמחליף מזה כשנה את ממלאת מקום המנכ"ל במשך שנה שלמה, ירונה שלום, שהייתה אחת המועמדות להתמנות כמנכ"לית הקבועה.
ירונה שלום מונתה לממלאת מקום לאחר שהמנכ"ל הקודם מאיר שפיגלר מונה לפני כשנתיים למנכ"ל חברת החשמל ולמעשה לא מונה לו עד כה מחליף קבוע.
המצב שבו המוסד לביטוח לאומי שהיקף קצבאותיו גבוה מ-100 מיליארד שקלים מתנהל ללא מנכ"ל קבוע זמן כה רב גרם להשמעת דברי ביקורת חריפים בעיקר של הארגונים החברתיים.
מינוי אהרוני אושר כאמור על ידי שר העבודה יואב בן-צור אך היה מחויב את אישור ועדת המינויים הממשלתית וזאת פסלה אותו. בעקבות זאת שיגר שר העבודה בן צור ערעור על החלטת הפסילה לוועדת המינויים הממשלתית אך השופטת שולמית דותן, יו"ר הוועדה, דחתה גם את הערעור.
יצוין שגורמים כלכליים רבים מתחו לאחרונה ביקורת על כך שבמשך כשנתיים לא מכהן מנכ"ל קבוע בביטוח הלאומי וצביקה כהן, ראש אגף משאבי אנוש, משמש כממלא מקום המנכ"ל. גורמים ממשלתיים מתחו ביקורת חריפה על המצב שנוצר וציינו כי לממלא מקום מנכ"ל אין סמכויות מלאות לבצע פעולות הכרחיות ושינויים מהותיים בביטוח הלאומי.