בשיתוף "המקצוענים"
סוג הדלת, המיקום שלה, העובדה שהיא מיועדת לשימוש בבית עם ילדים קטנים – כל אלו נתונים שעליכם לקחת בחשבון מראש. זאת, בייחוד אם אתם מחליפים את כלל הדלתות בבית. לחדרי שירותים ורחצה, יש כמה דגשים נוספים. הנה התוספות הקטנות, שעושות את ההבדל ויקלו עליכם בתחזוקה, בשימוש היומיומי ובמניעת טריקות.
מנעול אינטגרלי: קל לפרוץ את הדלת מבחוץ אם ילד ננעל בחדר
מנעול זה (מכונה גם מנעול 'תפוס-פנוי'), הוא הפתרון המומלץ לדלתות פנים. הסיבה: גם אם מישהו נתקע בפנים (ילד או קשיש שנועלים את עצמם), עדיין ניתן להשחיל מפתח מצדו השני, ולפתוח את החדר.
הוא מאוד מומלץ להתקנה בחדרי שירותים ורחצה, ויכול למנוע את הצורך בפריצה של הדלת.
בשונה ממנעולי אפס פשוטים וזולים, שהם הסטנדרט בדירות קבלן, מנעול זה הרבה יותר בטיחותי ופחות נוטה להתקלקל. קל מאוד לפתוח את הדלת מבחוץ גם באמצעות הכנסת מטבע או מברד והצמדתו ללשונית.
במקום חלון זכוכית מרובע ומכוער בראש הדלת, פתח מעוגל מעל לידית
לא מדובר בפנס באמת, אלא בחור עגול וקטן שבו זכוכית חלבית (שאינה שקופה לגמרי). זו, לא מאפשרת לראות את המתרחש בתוך החדר, אך מגלה לנו מבחוץ אם יש אור בחדר זה.
בעבר, נהוג היה להתקין פתח מרובע המזכיר חלון קטן, אך כיום הפתרון קטן ומעוצב יותר. אין צורך בחלון גדול לצורך זיהוי מצב התאורה בחלל זה. 'פנס' זה ממוקם מעל לידית, בכדי למנוע מצב שבו אם תולים שקית, מגבת או בגד, הוא לא יסתיר את הפתח.
מעצור דלת: עדיף כזה שמחובר לקיר בחלקה העליון של הדלת
אמנם תמיד ניתן לקנות מעצורי דלת נפרדים, אך בהחלט מדובר בפתרון לא נוח, מסורבל וכזה שלא באמת מונע טריקות דלת לאורך זמן. בעבר, מעצורי הדלת מוקמו על הרצפה. כיום, אין סיבה לעשות זאת, אם פתיחת הדלת היא לכיוון קיר סמוך. מעצור על הרצפה מסורבל יותר, קשה לנקות אותו, ומאוד כואב כשדורכים עליו בטעות ברגליים יחפות.
הפתרון הוא להדביק מעצור על הקיר שמונע מידית הדלת להיתקע בקיר כשפותחים את הדלת בחוזקה. פתרון נוסף, הוא קיבוע של מגנט על הקיר ועל קצה הדלת העליון. המיקום שלו בחלק העליון (ולא באזור הרצפה), יהפוך את מלאכת הניקוי לקלה יותר, וישמור על המגנטים לאורך זמן רב יותר.