אחרי הדוחות של אלביט, גם התעשייה האווירית מציגה רבעון שני חלש יותר מהראשון ב-2022, עם ירידה של 12% ברווח הנקי ל-51 מיליון דולר, ועלייה של אחוז אחד בלבד במכירות, ל-1.159 מיליארד דולר.
למרות זאת, בזכות הרבעון הראשון המוצלח, החברה עדיין מציגה מחצית ראשונה בתוצאות שיא, עם עלייה של 9% בהכנסות ל-2.359 מיליארד דולר, ורווח נקי של 129 מיליון דולר (29%+). בחברה מנמקים את הירידה ברווח בתשלומי מיסים חד פעמיים.
התוצאות עדיין לא משקפות את הדיבידנד שתשלם השנה תע"א למדינה, בסך 655 מיליון שקל, ויוכר ברבעון בשלישי. התוצאות עדיין לא משקפות גם את הבונוס לעובדים שמתכוונת החברה לשלם בגין רווחיה עוד ב-2021, בשווי כמה עשרות מיליוני דולרים, ואמור לשמש כתקדים לתשלום בונוס על רווחים גם בשנים הבאות.
למרות הציפייה לזינוק גדול ברכש הביטחוני של מדינות אירופה בעקבות המלחמה באוקראינה והחשש מפעילויות עוינות נוספות של רוסיה, המכירות של התע"א באירופה גדלו ברבעון השני רק ב-12%, ל-183 מיליון דולר, גידול בשיעור נמוך יותר מאשר ברבעון הראשון השנה. הציפיות למגה עסקאות עם גרמניה, למשל, לרכישת מערכות הגנה אווירית כמו חץ-3 טרם התממשו. עם זאת, בועז לוי, מנכ"ל התע"א, אמר ל-ynet כי "אני מעריך שהעסקה הזאת תיחתם בפרק זמן סביר".
תע"א ממשיכה להישען על מכירות החטיבות הצבאיות שלה, שמייצרות מערכות הגנה אווירית, מטוסים ללא טייס ולוויינים, שירדו ברבעון השני באחוז אחד ל-959 מיליון דולר. המכירות של חטיבת התעופה שפונה לשוק האזרחי ירדו ב-3%, ל-320 מיליון דולר, בעיקר בגלל ירידה במכירות רכיבים ליצרניות מטוסים אחרות שמייצרת החטיבה.
הרווח הנקי של החטיבות הצבאיות ברבעון השני הסתכם בכ-82 מיליון דולר, עלייה של 17%, ושל חטיבת התעופה היה 22 מיליון דולר, אחרי הפסד בסך 6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. חטיבת התעופה הייתה במשך שנים מקור קבוע להפסדים, אך השנה מציגה שני רבעונים רווחים ברציפות, עניין שלא זכור כבר עשרות שנים.
נקודה אופטימית: צבר ההזמנות של התע"א הגיע לשיא של 14.1 מיליארד דולר אחרי הרבעון השני, לעומת 14 מיליארד בסוף הרבעון הראשון, ו-13.4 מיליארד דולר בסוף 2021.
העיכוב בהנפקת 25% ממניות החברה פוגע בחברה שהייתה אמורה לקבל מהמהלך כמיליארד שקל לרכש, מחקר ובפיתוח, ולהפחית את שיעור המסים שהיא משלמת. כחברה בבעלות ממשלתית מלאה מחויבת תע"א במס חברות בשיעור של 23%, ואינה זוכה להטבות החוק לעידוד השקעות הון, שיפתחו בפניה ברגע שגורם פרטי יחזיק בנתח ממנה, מה שיפחית את שיעור המס ל-6 עד 15 אחוזים.
יו"ר התע"א עמיר פרץ, אמר ל-ynet, כי "אנחנו ממשיכים לקדם את ההנפקה, השלמנו את התהליכים מול משרדי הביטחון, האוצר ורשות החברות, ואנחנו ממתינים לצו חיסיון ממשרד המשפטים. בחרנו חתמים, ואני מעריך שבתוך חודשיים נצא ליעד, וההנפקה תצא לפועל ב-2023".