המאבק בין יבואני המזון לרבנות הראשית בישראל, בטענה כי היא מחמירה את דרישות הכשרות ובכך מייקרת את המוצר, עולה מדרגה: איגוד לשכות המסחר שלח לרבנות מכתב התרעה לפני פנייה לבג"ץ באמצעות משרד עו"ד מ. פירון ושות'. במכתב נאמר "התנהלות הרבנות שרירותית, מנוגדת לדין, רומסת ברגל גסה את זכויותיהם של יבואני המזון ופוגעת פגיעה בציבור הרחב, שגורמת לצמצום ההיצע והעלאת יוקר המחייה".
לאחרונה נדרשו יבואני מוצרי החלב להגיש לרבנות נתונים עד לרמה האם המרחק בין הרפתות עולה על 3.8 ק"מ? במידה שכן, נדרש משגיח כשרות נוסף. עיקר הטענות של איגוד לשכות המסחר, שמייצג בין היתר מאות יבואני מזון כשר, הן שבשנים האחרונות ישנה מגמה הולכת וגוברת של הקשחת תנאים ודרישות לקבלת תעודת הכשר למוצרי מזון מיובאים, כאלו שבעבר לא הייתה מניעה כלשהי לגביהם, מבלי שחל שינוי במוצרים וללא הוראות ברורות עבור אותן יבואניות.
עוד נאמר במכתב, שהוגש באמצעות עו"ד איתן צפריר, שותף במשרד עו"ד מ. פירון ושות', כי "מזה תקופה ארוכה שמרשנו מקבל תלונות חוזרות ונשנות מיבואנים רבים של מזון כשר על התנהלות שרירותית של הרבנות הראשית, מנוגדת לדין, אשר רומסת ברגל גסה את זכויותיהם ופוגעת פגיעה קשה בציבור הרחב".
ההחמרה בדרישות הרבנות הראשית מתייחסת, בין היתר, לקבלת תעודת הכשר למוצרי חלב, אפיית ישראל, מוצרים כשרים לפסח, מוצרי פטל כמו קונפיטורות, מוצרי ירק וירקות עליים כגון כרובית, ברוקולי, תרד ועוד. ההחמרות הללו באות אחרי שנים רבות בהן לא הייתה כל מניעה כשרותית לייבא את המוצרים הללו.
גילית רובינשטיין, מנכ"לית איגוד לשכות המסחר: "לצערנו הרב, מערך הכשרות של הרבנות הראשית לישראל מהווה את אחד ממאיצי יוקר המחיה המשמעותיים במשק. אנחנו קוראים לממשלת ישראל לאמץ את רפורמת 'מה שטוב לאירופה, טוב לישראל' גם על מערך הכשרות. לא מתקבל על הדעת שהרבנות הראשית תחמיר הרבה מעבר לגופי כשרות מוכרים ומובילים בעולם, שכשרותם מקובלת על כל קהילות היהודים ברחבי העולם. ככל שהנושא לא ייפתרו בזמן הקרוב, נעתור לבג"ץ".
עו"ד עמיר עופר, מנהל ענף המזון והמשקאות באיגוד לשכות המסחר: "התנהלות הרבנות הראשית באמצעות תקנות מחמירות ושרירותיות פגעה וממשיכה לפגוע ביבואני מזון כשר. הדרישות החדשות מוטלות באופן לא עקבי וללא התראה מוקדמת, ואנו עדים להפרה של דיני המשפט המנהלי על ידי חריגה מסמכות, חוסר שקיפות וכישלון בהתייעצות עם בעלי עניין".