אלביט עברה את שנת הקורונה בתוצאות שיא, עם עלייה ברווחים ובצבר ההזמנות, שהגיע לשיא של 11 מיליארד דולר, עלייה של 10% לעומת השנה שעברה. המנכ"ל בצלאל (בוצי) מכליס אמר היום (רביעי) ל-ynet: "מקווה שנראה יציבות פוליטית בארץ, שתאפשר אישור תכנית רב שנתית לצה"ל, ולמשרד הביטחון לשלם את כל חובותיו לאלביט".
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

2 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
הכנסות אלביט עלו ב-4.7% ל-4.66 מיליארד דולר. הרווח הנקי הסתכם ב-237.7 מיליון דולר, עלייה של 4.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ועומד על 5.1% מההכנסות.
אלביט כבר דיווחה השנה על מחיקת 60 מיליון דולר בשל ירידת שווי עסקי התעופה האזרחית שלה, על רקע המשבר שיצרה הקורונה בתחום. החברה רשמה עלייה של 8.4% בהוצאות המחקר והפיתוח ל-359.7 מיליון דולר, והוצאות השיווק והמכירה שלה ירדו ב-3.4% ל-290.7 מיליון דולר, על רקע עצירת רוב הטיסות לחו"ל של אנשיה וביטול התערוכות הביטחוניות הגדולות.
החברה שילמה 36.4 מיליון דולר מסים בארץ ובחו"ל, עלייה של 90% לעומת השנה שעברה.
תזרים המזומנים הסתכם ב- 278.8 מיליון דולר, לעומת 53.3 מיליון דולר בשנה שעברה, בזכות גביית תשלומים מלקוחות בארץ ותשלומים חלקיים ממשרד הביטחון.
2 צפייה בגלריה
בוצי מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט
בוצי מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט
בוצי מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט
(צילום: אוראל כהן)
"התוצאות מראות על החוסן של החברה, ועל פורטפוליו רלוונטי", אומר מכליס. "חיזקנו את הקשרים שלנו עם היצרנים הגדולים בחו"ל, והגענו לצבר הזמנות הגדול שלנו בכל הזמנים. יש לנו פוטנציאל משמעותי במדינות המפרץ, שמשתמשות בפלטפורמות מערביות שאנחנו משולבים בהן ומקווה שנראה שם הישגים. יש גידול בתקציבי הביטחון בעולם, באירופה ובאסיה ובארה"ב לא צפויה ירידה, על רקע התחזקות המתיחויות בעולם, והרצון של הממשלות לייצר מקומות עבודה לטווח ארוך, שהתעשיות הביטחוניות יודעות לשמר. אנחנו גדלנו השנה במספר בעובדים ל-16.5 אלף, מתוכם ל-12.5 אלף עובדים ישירים בישראל, גידול של מאות עובדים במהלך שנת הקורונה".
בין האירועים המשמעותיים של אלביט השנה, היו זכיה במכרז להקמה והפעלה של מרכז לאימון טיסה לחיל האוויר היווני עבור 1.68 מיליארד דולר ל-20 שנה, חוזה שצפוי להיחתם רק השנה ועדיין לא מתבטא בצבר ההזמנות של החברה, מכירת מערכות קשר לצבא שווייץ ב-338 מיליון דולר, מכירת מל"טי הרמס 900 למדינה באסיה ב-300 מיליון דולר, ועסקאות ייצוא ראשונות למכירת מערכת ההגנה על רכב משוריין חץ דורבן להולנד (82 מיליון דולר) ולמכירת הכלי הימי הלא מאויש סיגאל למדינה באסיה תמורת כמה עשרות מיליוני דולרים.
בנוסף רכשה אלביט את יצרנית הסונאר הימי הקנדית ספרטון ב-380 מיליון דולר, עסקה שממתינה לאישור הרגולטורים המקומיים, שבאלביט מצפים שיתקבל בחודשים הקרובים.