כשאתם דוחסים כמות גדולה של בגדים למכונת הכביסה, פעמים רבות אתם לא מודעים לנזק שיכול להיגרם לגומיית האטם. גם חפצים חדים שנשכחים בכיסים, ואפילו שרוכים של בגדי ספורט, יכולים בסופו של דבר להוביל לנזילות מים מהמכונה. אז איך לשמור עליה ולהשתמש נכון? כמה דקות קריאה שיכולות לחסוך לכם תיקונים מיותרים.
איך יודעים שיש קרע בגומיית האטם של מכונת הכביסה?
לרוב, תבחינו בנזילת מים דרך הפתח הקדמי של מכונת הכביסה", מתאר תומר בסון, טכנאי מדיחי כלים באתר "המקצוענים". "לעיתים רחוקות, עשוי אטם הדלת הקרוע לגרום גם לנזילה פנימית בתוך המכונה, שתגרום בסופו של דבר לקצר חשמל".
מה גורם לקרע?
הרוכסנים גורמים לקרעים: "אחת הסיבות היא שהרוכסנים של הבגדים קורעים את הגומייה", אומר בסון. "זה קורה כשמכניסים או מוציאים בגדים ומושכים אותם בכוח, ואז הרוכסן הוא כמו סכין שחותך את הגומייה. לכן, כדאי להקפיד לסגור רוכסנים לפני שמכניסים את הבגד למכונת הכביסה. כמו כן, כדאי לא להעמיס כמות גדולה מדי של בגדים, ולהוציא ולהכניס אותם בעדינות".
לדבריו, "גם כשמכבסים תיקים, צ'ימידנים, נעלי ספורט או כל דבר שכולל הרבה רצועות, רוכסנים או שרוכים – כדאי להכניס אותם אל תוך ציפית, בכדי להגן על גומיית האטם במהלך ההפעלה".
חפצים שנשכחו בכיסים: "פעמים רבות אני מגיע לבתים ומגלה שאנשים שוכחים בכיסים קיסמי שיניים, עטים ולפעמים אם מדובר בבעלי מקצוע, אז גם מסמרים או ברגים", מפרט בסון.
"באופן מפתיע, לעתים גם צעצועים קטנים של הילדים מוצאים את דרכם לתוך המכונה. זה קורה כי יש אנשים שמרימים את הבגדים מחדרי הילדים בערימה אחת מהסל-קל או מהרצפה, ולא מפרידים היטב את הבגדים לפני הכנסתם למכונה. רצוי לנער בגד בגד, ולוודא שלא מכניסים בטעות חפצים אל תוך המכונה".
שרוכים שמושכים את הגומייה ממקומה: גם בגדים ספורטיביים שכוללים שרוכי קשירה למיניהם יכולים באופן מפתיע לגרום לנזק. בסון: "פעמים רבות, לא שמים לב וסוגרים את הדלת על אחד השרוכים. תוך כדי פעולת הכביסה הם מתלפפים עד כדי משיכת הגומי החוצה ממקומו. לכן, רצוי לקשור את החוטים לפני שמכניסים בגדים אלו למכונה".
בלאי מואץ בשמש ישירה: ויש גם את העניין של בלאי טבעי. "זה קורה לרוב רק לאחר 10 שנים שהמכונה בשימוש", מציין בסון. "הגומי מתייבש ומתחיל להיקרע. זה קורה הרבה יותר מהר אם מכונת הכביסה ממוקמת בחדר שירות, במרפסת בגינה או בכל מקום שבו יש שמש ישירה של כמה שעות ביום. גם אם זה בתוך הדירה, אבל ליד חלון שבו השמש מכה, זה יאיץ את הבלאי של גומיית האטם".
מתי להחליף את גומיית האטם?
"הסיבה הנפוצה ביותר להחלפת גומיית אטם היא קרע", מתאר בסון. "במצב של קרע, מים יצאו מקדמת המכונה. הקרע יכול להיות פנימי ונסתר או חיצוני וגלוי ולהופיע במסגרת של הפתח. אין סיבה להחליף את הגומייה רק משום שיש עליה מעט עובש, אלא רק כשהיא יבשה או כשהיא כבר נקרעה".
האם כדאי לנסות להחליף לבד את גומיית האטם?
בסון: "בשונה מעבודות אחרות של תחזוקת הבית, לרוב לא מדובר בפעולה פשוטה כפי שניתן לחשוב. זאת, משום שלכל מכונה יש שיטת הרכבה שונה, וזה תהליך מורכב שמצריך מיומנות וניסיון. אם תתקינו אותו בצורה לא טובה, תוכלו לגרום לבלאי מהיר יותר של הגומי, עקב חיכוך, ולנזילות מים חוזרות".
כמה עולה החלפת גומיית אטם?
"המחיר הוא 400-500 שקל, בהתאם לדגם המכונה, מורכבות ההתקנה והתעריף שבוחר הטכנאי לגבות", מציינים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "המחיר אמור לכלול את עלות הגומייה עצמה, העבודה ומע"מ.
עוד כתבות בנושא:
"בכל מקרה, כדאי לברר מה המחיר כבר בשיחה הטלפונית, ולהיות מודעים למחירון המומלץ בשוק, כדי שלא יעבדו עליכם. לפני שאתם מזמינים את הטכנאי הביתה, שלחו לו תמונה של דגם המכונה על מנת שיוכל להצטייד ברכיב המתאים לדגם שברשותכם".
פורסם לראשונה: 08:36, 18.02.21