חברות ישראליות לא המתינו להסכם שלום או נורמליזציה ביחסים כדי להתחיל לפעול באיחוד האמירויות. בשנים האחרונות כבר ניהלו חברות ישראליות עסקים ענפים במדינה בתחומי הביטחון והתשתיות. בכירים בחברות שפעלו מול אמירות אבו דאבי סיפרו כי החוזים סיפקו הכנסות שמנות בסכום מצרפי של מיליארדי דולרים.
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
ככל הנראה, הראשונים שהחלו בקיום עסקים במדינה היו מתי כוכבי וחברת לוג'יק שבבעלותו. לוג'יק סיפקה שירותי אבטחה לקידוחי נפט ולגבולות יבשתיים במדינה לאחר שב-2008 נחתם חוזה בין ממשלת המדינה לבין החברה השוויצרית AGT שכוכבי היה בעליה. AGT העבירה את העבודה לקבלנות משנה אצל לוג'יק, שהטיסה למדינה הערבית עשרות עובדים, בהם גם אלופים לשעבר בצה"ל. ההתקשרות הסתיימה לפני כחמש שנים.
לוואקום שהשאיר כוכבי נכנסו דוד מידן, בכיר המוסד לשעבר שטיפל בעבר בתחום השבויים והנעדרים מטעם ראש הממשלה, ובמידה מסוימת גם מייסד ומנהלה לשעבר של אירונאוטיקס אבי לאומי. השניים הובילו כמה חוזים של חברות ישראליות במדינה בתחומי הביטחון והסייבר.
ההתקשרות הביטחונית לא פסחה גם על חברות ותיקות כתעשייה האווירית ואלביט, שפעלו במדינה להשבחת מטוסי F16 של חיל האוויר המקומי. החברות אף סיפקו לצבא המדינה ציוד צבאי במאות מיליוני דולרים שהיה בעיקרו הגנתי ולא התקפי בתחומי המכ"ם והמודיעין. חברת ישראלית נוספת שמכרה את מוצריה לאיחוד האמירויות היא חברת הסייבר NSO, שלפי דיווחים סיפקה לממשלה את תוכנת פגסוס לפריצה למכשירי טלפון ניידים ולריגול אחר בעליהם.
הפעילות העסקית הישראלית באיחוד האמירויות לא הסתכמה בתחומי הביטחון בלבד. חברה ישראלית בולטת שפעלה במדינה היא תה"ל (תכנון המים לישראל), שכיום מצויה בבעלות חברת קרדן הבורסאית שנקלעה לקשיים. הרמטכ"ל והשר לשעבר אמנון ליפקין־שחק המנוח שכיהן כיו"ר החברה הוביל את תה"ל לביצוע כמה פרויקטים של תשתיות מים במדינה בעשרות מיליוני דולרים.
במסגרת פעילותה השתמשה תה"ל במוצרי חברת ההשקיה נטפים שכתוצאה מכך הנתה בעקיפין ממכירות במדינה. מכירות אלו אמנם שוליות עבור הכנסותיה הגלובליות של נטפים, אך מהוות את פעילות היחידה במפרץ הפרסי עד כה, והנורמליזציה ביחסים פותחת עבורה פונציאל הכנסות עצום. לעומתה, מתחרתה נען ג'יין שבבעלות הודית כבר פעילה באבו דאבי.