בתום יום תנודתי במהלכו הנפט טיפס במעל 10% ועבר בהמשך לעליות קלות ואז לירידות חדות, נפל מחיר ה-WTI ב-9.3% (2.33 דולר) ונקבע על 22.76 דולר לחבית. ברקע: דיווח של רויטרס על כך שרוסיה וערב הסעודית הגיעו להסכמה על קיצוץ בתפוקה. על פי ההסכם, עשויות שתי המדינות לחתוך את היקף ייצור הזהב השחור בעד 20 מיליון חביות ביום.
הדיווח על ההסכמה המתגבשת בין סעודיה ורוסיה פורסם במקביל לפגישה מקוונת של אופ"ק+ שמתקיימת היום, כשברקע השפל בביקושים לנפט שנגרם כתוצאה מההשבתות הנרחבות ברחבי העולם בעת משבר הקורונה.
אופ”ק+ מורכבת מיצרניות הנפט החברות באופ”ק ובעלות בריתן, ביניהן רוסיה. כישלונן של חברות אופ”ק+ להסכים על קיצוץ בחודש מרץ גרם לירידה במחירי הנפט.
בעקבות כך, סעודיה ורוסיה עברו להגדיל את הייצור בניסיון לשמור על נתח שוק בתוך ירידה בביקוש העולמי. דבר זה, יחד עם ירידה חדה בביקוש לנפט בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, עזרו לדחוף את מחירי הנפט לשפל של 18 שנים עד סוף מרץ.
המחירים חזרו לעלות במידה מסוימת מאז. בשבוע שעבר, זינקו המחירים ב-20% לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר שהוא מצפה כי ערב הסעודית ורוסיה יסיימו את הסכסוך ביניהן. "אנו ממתינים בנשימה עצורה", אמר לוצ'לן שו, ראש מחקר סחורות בבנק הלאומי של אוסטרליה, לרויטרס. "אני חושב שתהיה עסקה שתגרום לשוק להתעודד בטווח הקצר. אבל אז תשומת הלב של כולם תתמקד מחדש ביסודות. והיסודות מבהילים”, אמר.
אנליסטים של ICICI ניירות ערך בהודו, וידיאדהאר ג'ינדה ומוהית מהרה, אמרו בהודעת מחקר שפרסמו כי המפתח להסכם הפעם הוא שמסגרת זמן הייצור תשמש כבסיס לקיצוצים. סעודיה רוצה את רמת הייצור החל מאפריל 2020, אך יצרניות אחרות, כולל רוסיה, מעוניינות בממוצע של הרבעון הראשון של השנה, שיהיה נמוך יותר. "השימוש בייצור באפריל 2020 כבסיס, לא יביא לקיצוץ ממשי מרמת הרבעון הראשון של 2020”, אמרו האנליסטים. “המשמעות היא גם לתגמל את סעודיה על כך שהגדילה את התפוקה בחדות בתקופה שהביקוש העולמי צולל... וזה יכול להיות גורם שיביא לביטול העסקה”.
פורסם לראשונה: 18:16, 09.04.20