בית משפט השלום בתל אביב גזר אתמול (שני) את דינן של חמש חברות שהיו בשליטתה של ענבל אור. זאת, לאחר שהרשיע אותן במסגרת הסדר טיעון בעבירות על חוק המע"מ, עבירות על פקודת מס הכנסה, עבירות מרמה בנסיבות מחמירות כלפי לקוחות וכן עבירות על חוק הגנת הצרכן.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
לצד ההרשעה, יוטל על כל אחת מהחברות קנס סמלי של 1,000 שקל. על פי כתב האישום בו הודו החברות, המעשים שהביאו לביצוע העבירות שלהן בוצעו כביכול באמצעות ענבל אור, ששימשה מנהלת בהן. כל החברות שהורשעו מצויות בהליך פירוק בפיקוח ביהמ"ש המחוזי. יש להדגיש כי התיק הפלילי באשר לענבל אור עדיין מתנהל. אור כופרת באישומים נגדה והליך ההוכחות טרם התחיל בעניינה.
מגזר הדין עולה כי עו"ד איתן ארז, המפרק של החברות שהורשעו, ציין כי בקופת הפירוק נותר סך של 10 מיליון שקל המיועד לנושים לא מובטחים, שהיו דיירים פוטנציאליים ללא הערת אזהרה לטובתם.
עוד ציין עו"ד ארז כי הגיע להסדר עם רשות המיסים במסגרתו שילם על חשבון חובן של החברות הנאשמות סך של כחמישה מיליון שקל. עו"ד ארז ציין כי בנסיבות הקיימות, ככול שייגזר קנס גבוה על החברות, יהיה בכך כדי להקטין באופן ממשי את הדיבידנד לנושים שאינם מובטחים, כשכיום תקוותו היא כי יעמוד על כ-8%.
השופטת דנה אמיר גזרה את דינן של החברות וקבעה כי "על פי דברי המפרק לחברות הנאשמות מאות נושים, חלקם נושים שאינם מובטחים אשר נפגעו מקריסת החברות, אנשים קשיי יום, חלקם צעירים ו/או עולים חדשים והוא עושה כול מאמץ על מנת שיקבלו ולו 8% מהחוב".
על פי הערכות, כ-200 משפחות שקנו "דירות" ללא הערות אזהרה וספקים יהיו הנושים שיראו רק כ-8% מהחוב כלפיהם. שאר הנושים (כ-300) שיש להם הערות אזהרה ובטוחות קיבלו שיעור נכבד מהחוב כלפיהם (בין 50% ל-100%) ועוד כ-100 משפחות קיבלו דירות בפרויקטים.
את פרקליטות מיסוי וכלכלה ייצגו עוה"ד טפת מויאל-רוטשילד, רוי גורדון וטל-יה קליין פרג'. עו"ד אסנת שי ייצגה את הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.