נציגות קבוצת הרכישה כרמי גת, הכוללת 250 איש, תבעה את ישראל זעירא ואביו עו"ד דוד זעירא יחד עם החברות "באמונה ייזום וניהול פרוייקטים" ו"באמונה דיור לציבור הדתי לאומי", בסך 40 מיליון שקל. זאת, בטענה כי הנתבעים נטלו כספים מקופת קבוצת הרכישה בניגוד לדין, וההתנהלות השיווקית שלהם גרמה לעיכוב במכרז, בין היתר בעקבות תשדיר שיווק גזעני שעורר סערה ב-2015, כך על פי התביעה. כתב התביעה הוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
ישראל הוא מנכ"ל חברת באמונה, הפונה למגזר הדתי, ודוד, אביו של ישראל, משמש כנאמן הפרויקט מטעם קבוצת הרכישה. חברת באמונה ייזום היא חברת הניהול והארגון של קבוצת הרכישה, ואילו באמונה דיור היא חברת השיווק. אשתו של ישראל היא בעלת המניות בחברת השיווק.
בנובמבר 2015 זכו חברת הבנייה דונה ושתי קבוצות רכישה של חברת באמונה ושל מנהל מגורים במכרזים לארבעה מתחמים להקמת 1,700 דירות. על פי כתב התביעה, בין קבוצת הרכישה לישראל והחברות הנתבעות נתגלע סכסוך, שבמרכזו עומדות טענות מרמה רחבות היקף, טענות לביזת נכסי קבוצת הרכישה על ידי הנתבעים וטענות לארגון, שיווק וניהול כושלים. זאת, כאשר חברי קבוצת הרכישה התובעים נכנסו לדירות בפרויקט לפני כשנה וחצי, אחרי עיכוב של שנים מהמועד בו היו אמורים להיכנס.
לפי הנטען בתביעתם, זעירא האב והבן "השתלטו על רכוש קבוצת הרכישה וחשבון הבנק שלה, ועשו בה כבשלהם, תוך בזיזת הקופה ונכסי הקבוצה. הנתבעים אשר יכלו לפעול 'באמונה' בתמורה לשכר הגון, לא ידעו שובע, ושלחו פעם אחר פעם את ידם לקופת הקבוצה ונטלו ממנה כספים ורכוש בניגוד לדין בתרמית מתוחכמת".
עוד הוסיפו בתביעה כי "כל זאת ביצע ישראל זעירא, שמציג עצמו כאיש מוסר ואידיאולוג דתי, שעומד בראש ארגון להפצת יהדות בשם 'בראש יהודי'", נטען. "פעילות זאת מסייעת לו ביצירת התדמית הנקייה המאפשרת את ביצוע התרמיות השונות, מאחר ורוב הפעילות העסקית של אשכול החברות 'באמונה' פונות ומכוונות למגזר הדתי". כזכור, זעירא עמד במרכז הסערה סביב התפילה בהפרדה ביום כיפור בכיכר דיזנגוף בת"א בשנה שעברה, לאחר שהוביל ויזם את האירוע.
לפי הנטען, החברות והאב והבן זעירא, התקשרו עם חברי קבוצת הרכישה, כדי להקים את הקבוצה כרמי גת בעיר קריית גת. לאחר מכן "פעלו במרמה ו/או ברשלנות רבתי יחדיו, להעברת יחידות קרקע השייכות לקבוצת הרכישה לידי חברת 'באמונה ייזום וניהול פרויקטים', תוך שתמורתם לא שולמה, ולבסוף מכרו 'כביכול' את אותן יחידות קרקע ברווח מדומה, אותו שלשלו לכיסם התפוח ואף זאת על חשבון חברי הקבוצה". בעצם, האב והבן זעירא פעלו כדי להרוויח פעמיים, כאשר פעם אחת הועברו המקרקעין מאת האב הנאמן לחברת הניהול של קבוצת הרכישה, ללא תמורה, ומאידך חברת הניהול מכרה את המקרקעין ברווח מדומה תוך פגיעה בחברי קבוצת הרכישה.
"התנהגות נפשעת זו מקבלת נופך מחמיר שבעתיים", נכתב בכתב התביעה, "שכן את המעללים הללו ביצע ישראל זעירא (בעל המניות היחיד בחברת הניהול) יד ביד עם אביו נאמן הקבוצה, אשר הפר את חובותיו כנאמן, תוך העלמת נתונים מחברי הקבוצה, ובשיתוף פעולה הדוק עמו תוך קיפוחם של חברי הקבוצה, פעולות אשר גרמו למסירת דירות רק לאחר שמונה שנים מיום תחילת הפרויקט". לפי הנטען מעשיהם היו חסרי מוסר, הלכה וחוק, וגרמו לנזק בשווי עשרות מיליוני שקלים לחברי קבוצת הרכישה, ברובם משפחות צעירות ותמימות שעשו מאמצים כבירים לבניית דירתם היחידה.
עוד נכתב בתביעה כי "שליטת הנתבעים בארגון, בשיווק ובניהול הכספי, יחד עם עו"ד דוד הנאמן, אפשרו להם מידור כלל חברי הקבוצה ויצירת מסך עשן, בה פעלו תוך ריקון קופת הקבוצה בתואנות שווא. "למרות מאמצי הנתבעים להסתרת מעשיהם, עם מינוי חברי נציגות חדשים בלתי משוחדים, אשר החלו לבצע בקרה בחשבון הקבוצה, מצאו את ההונאה שנעשתה בקופת הקבוצה והסבו את תשומת לב הנתבעים לדבר. ואולם אלה התבשמו בהונאתם, התעקשו על כשרות מעשיהם, ולא די שמסרבים הם להשיב את הכספים אותם נטלו, זוממים הם אך להניח ידם על יתרת קופת הקבוצה".
בכתב התביעה נטען כי מדובר במעשי תרמית, בשילוב החברות והאב והבן. התובעים מבקשים כי זעירא האב, הנאמן, ישיב להם כל סכום שנלקח וקשור 192 יחידות קרקע, אשר תמורתם לא שולמה. בנוסף, מבקשים שבית המשפט יורה להם להשיב לקופת קבוצת הרכישה 20,756,388 שקלים, שניטלו בתואנת דמי סיחור. בנוסף, ביקשו כי ביהמ"ש יקבע כי הפרו את הסכמי הניהול, השיווק והארגון והזיקו לחברי הקבוצה, ושעליהם להשיב 20 מיליון שקלים מדמי הניהול והשיווק.
בין היתר, תיארו שחברת השיווק כשלה והוציאה תחת ידה פרסומת בעלת ניחוח גזעני, באופן הפוגע באזרחים רבים. "בשל הפרסומת הגזענית, עצרה רמ"י את פרסום הכרזת הזוכה במכרז, וקנסה את הנתבעים במאות אלפי שקלים (אשר ככל הנראה שולמו על ידי התובעים)... יוער כי התנהלות זו גרמה אף להרחקת מצטרפים פוטנציאלים אשר בחרו לא ליטול חלק בקבוצה בעלת ניחוח גזעני".
עוד פירטו כי דוד זעירא צירף לקבוצת הרכישה את משפחות הסמנכ"לים שלו בחברת אמונה, והעניק להם הנחה משמעותית על חשבון אחרים. בנוסף נטען כי ישראל משך כספים לתשלום על שמירה באתר העבודות, למרות שלא הייתה חברת שמירה באתר. לאחר מכן טען כי מדובר בשמירה אישית עליו, שכן הוא מאויים על ידי גורמים עבריינים. התובעים ביקשו להרים את המסך בין החברות לישראל, ולחייבם בתוצאות ההליך המשפטי.
זעירא: "אף אחד לא בזז שום דבר"
ישראל זעירא מסר בתגובה: "הפרויקט הסתיים בהצלחה וללא תוספת שקל על מחיר האומדן שזה דבר נדיר בקבוצות רכישה. הגשת התביעה הינה כפיות טובה של יו"ר ועד חדש, מר יניר שדה, אשר החליט לעשות עושר ולא במשפט ולא לשלם את דמי הניהול שתבענו ונמצאים בהליכים משפטיים. זוהי תביעת סרק שמגמתה השחרה ותסתיים בקול דממה דקה.
"לגבי העיכובים - הקבלן פשט רגל והעירייה עיכבה את היתרי הבנייה, מה שעיכב את הפרויקט. עיכוב הפרויקט גורם למרמור בקרב מי שמחכים לדירות שלהם. התנהלנו בשקיפות בין החברה המנהלת לוועד, וקבוצת הרכישה חייבת לנו עוד 10 מיליון שקל. הסכמנו ללכת לבוררות אך הקבוצה התחרטה וביקשה לצרף גם את אבי לבוררות. לאחרונה הם ברחו מהבוררות לביהמ"ש, כך שהתביעה הזו אינה חדשה. חשוב לציין כי כל ההעברות הכספיות לבאמונה חתומות על ידי שני חברי ועד ורואה חשבון שבדק ההסכמים, כך שאף אחד לא בזז שום דבר.
"לגבי הפרוטקשן, הקבלן שעמד לפשוט רגל הפסיק את העבודה וניסינו לאתר קבלן חדש. קיבלנו איומים על חיינו. הכל נאמר באסיפת חברי קבוצת הרכישה. אוימתי ונאלצתי לקחת חברת שמירה שתגן עליי. בזכות ההתנהלות שלי הפרויקט לא נפגע. הוועד חתם על התשלומים בזמן אמת והתחרט".