תרבות בקשיים: בית המשפט המחוזי בחיפה מינה היום (א') לתיאטרון הצפון מרכז אומנויות הבמה (בית העם) נאמן זמני, עו"ד רון חכים. זאת לאחר שהתיאטרון צבר חובות בסך כ-11 מיליון שקל. על פי הערכה לתיאטרון למעלה מ-30 אלף מנויים.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מהבקשה עולה כי במהלך השנים הזרימו בעלי המניות עוד ועוד כספים לתיאטרון על מנת "להחזיק את התיאטרון מעל למים". חוב התיאטרון בהלוואות בעלים מסתכם לסך של כשני מיליון שקל.
בעלי מניות התיאטרון הם איזה פלדמן וסמיון קזנסקי, שניהם בני למעלה מ-80 ומחזיקים במניות התיאטרון מאז שיוסד.
התיאטרון הגיש ביום חמישי האחרון לבית המשפט המחוזי בחיפה בקשת הקפאת הליכים וכן בקשה למינוי נאמן זמני. השופטת בטינה טאובר קבעה כי נוכחה לראות כי "אכן קיימת חשיבות לפעול לשמירת נכסי החברה ולא פחות מכך לנסות למכור אותה בהקדם האפשרי".
החברה תיאטרון הצפון נוסדה בשנת 1993 ונחשבת למוסד ידוע בצפון. התיאטרון ממוקם בחיפה ומציג שם לאורך השנים הופעות, קונצרטים, וההצגות - רובן המכריע כאלה שרכש מתיאטרונים אחרים בארץ.
במסגרת הבקשה נטען כי התיאטרון העסיק עד לאחרונה כ-48 עובדים, "אך עם פרוץ מגפת הקורונה והמגבלות שהוטלו בהוראות החירום, הוציא 45 מעובדיו לחופשה ללא תשלום. נכון למועד הגשת בקשה זו לא חזרו עובדי התיאטרון מן החל"ת ושכרם משולם על ידי המוסד לביטוח לאומי".
עוד נטען כי גם ערב פרוץ מגפת הקורונה היה מצבו הכלכלי של התיאטרון שלא מן המשופרים ובפרט היה מצוי במחנק תזרימי שהביא אותו ליטול מפעם לפעם הלוואות גישור מבעלי המניות.
את התיאטרון מייצגים עוה"ד איתי פריימן ורועי ספיבק. דיון נקבע ל-15 ביולי.
עו"ד רון חכים, שמונה לנאמן הזמני של התיאטרון, מסר בתגובה כי "אפגש כבר היום ובימים הקרובים עם כל הגורמים הרלוונטיים במטרה למצוא פתרון שיאפשר לתיאטרון לשוב ולהציג בפני מנוייו המסורים".
בעלי המניות: "לא מעוניינים עוד להזרים כספים"
בעלי המניות מסרו בתגובה, באמצעות עו"ד אתי פריימן ממשרד פריימן ספיבק ושות', כי "בעלי המניות מעל גיל 80, פעלו במשך שנים לנסות ולהמשיך להפעיל את התיאטרון לרווחת הציבור וזאת על אף התחרות הקשה ובהיעדר כל תמיכה מצד עיריית חיפה, הממשלה או כל גורם אחר.
"כעולה מהבקשה שהגישו לביהמ"ש גם ערב פרוץ מגפת הקורונה היה מצבו הכלכלי של התיאטרון שלא מן המשופרים (לשון המעטה). לצד זאת וכעולה כמעט מאליו, עם פרוץ מגפת הקורונה וסגירת שעריו, הולך הגירעון בו מצוי התיאטרון ומעמיק. בהקשר זה יוזכר, כי החולה המאומתת הראשונה באזור הקריות שהתה ביום 4.3.2020, עם פרוץ המגפה, בהצגה באולם התיאטרון (אשר בהתאם להנחיות משרד הבריאות שלח הודעות על כך לכל מנויו ומסר את פרטי המנויים שישבו בסמוך לחולה המאומתת למשרד הבריאות).
"אמנם במהלך יוני האחרון ובהתאם להנחיות משרד הבריאות ניתן היתר לקיים פעילות תרבות עבור עד 500 איש. ואולם, לא זאת בלבד שהעלאת הצגה עבור 500 איש בלבד היא הפסדית עבור התיאטרון (ובפרט לנוכח דרישות משרד הבריאות שמשמעותן הכפלת כח האדם מטעם התיאטרון), לאחרונה ולנוכח העליה במספר החולים המאומתים מדי יום, הופחת ההיתר לקיום פעולות תרבות לכדי 250 איש בלבד".
עוה"ד איתי פריימן ורועי ספיבק מוסיפים כי "מנגד ובסאגה שמסתכמת לכדי אבסורד ממש, מאמצי התיאטרון באמצעות המנכ"לית העומדת בראשו, לקבל סיוע ממשרד התרבות ו/או מן הרשות המקומית העלו חרס.
לאחר שנים בהם העמידו לתיאטרון הלוואות ומימנו את פעילותו הגירעונית, שעה שמנגד ממומנים התיאטרונים השכנים מתקציבים ציבוריים, הגיעו בעלי המניות לכלל החלטה שאינם מעוניינים עוד להוסיף ולהזרים עוד ועוד כספים לצורך המשך הפעלה הגירעונית של התיאטרון.
"אנו כמובן נשתף פעולה עם הנאמן שמונה ונסייע לו במלאכתו".