פרסום ראשון: שנה אחרי שסגרה את הסניף המיתולוגי שלה בתל אביב, רשת מוזס סוגרת גם את שני הסניפים האחרונים שעוד נותרו פעילים: לאחרונה נסגר הסניף הוותיק בקניון ערים בכפר סבא ובחודש הבא תיסגר האחרונה במסעדות מוזס, באשדוד.
מאז הקורונה וביתר שאת מאז 7 באוקטובר, נסגרות בישראל מסעדות בקצב מזורז. בין השאר על רקע המחסור בעובדים והעלויות הגבוהות שלהם. מגמה זו הביאה לעלייה חדה במשלוחים לבית. בנוסף, הציבור כיום בכל עולם מחפש פתרונות זולים יותר ממסעדות, במיוחד יוקרתיות. מסיבות אלו קבוצת BBB מתמקדת כעת בפיתוח רשת מוזס שופ, שמונה כבר 13 סניפים בזכייניות ובניגוד למסעדות מוזס, היא פועלת בשירות עצמי, בסניפים קטנים יחסית בשטח של 80-90 מ"ר, ובתפריט מצומצם יותר שמכיל פריטים נבחרים מתפריט המסעדה.
1 צפייה בגלריה
מסעדת מוזס (ארכיון)
מסעדת מוזס (ארכיון)
מסעדת מוזס (ארכיון)
(צילום: אבי מועלם)
בקרוב יפתחו, בהשקעה של 2.3 מיליון שקל, עוד 3 סניפים של מוזס שופ: בקניון שער הצפון בצומת קריית אתא, במרכז הקניות סנטר פארק חדרה ובמרכז המסחרי צמרות במושבה באר יעקב. סניף נוסף נפתח לפני מספר חודשים בטרמינל 3 בנתב"ג.
רשת מסעדות מוזס, שהוקמה בשנת 2003, נרכשה לפני 7 שנים על ידי קבוצת BBB בבעלות רון ירון, אהובה תורג'מן, שגיב אברמסון וטל יתום ממייסדי הרשת: האחים ירזין - בתמורה ל-35 מיליון שקל ומנתה אז 11 סניפים. 4 שנים לאחר מכן חברת דור אלון, בעלת רשת תחנות הדלק ועוד, שבשליטת איש העסקים מוטי בן משה, רכשה 50% מקבוצת BBB, לפי שווי של 150 מיליון שקל.
אהובה תורג'מן, מבעלי הקבוצה, אמרה ל-ynet כי "אנחנו מתאימים את עצמנו לתקופה, לא עוד מסעדות של 400 ו-600 מ"ר כפי שהיו מסעדות מוזס, אלא סניפים קטנים יותר, בהוצאות תפעול נמוכות יחסית, כדי שהזכיין יוכל להרוויח. בשונה מהמסעדות, במוזס שופ אין מלצרים היות ובעיית כוח האדם היא הקשה בענף שלנו. חסכנו מהזכיין את הצורך לנהל צוות של 70 עובדים כמו שהיה במסעדות. מדובר בקונספט שיזמנו בתקופת הקורונה, כי ראינו לאן העולם הולך: יותר הזמנות של ארוחות הביתה, של טייק אווי ופריחה של מזון מהיר. אנחנו צריכים להמציא את עצמנו מחדש. לכן פיתחנו קונספט רווחי יותר לזכיין ואנחנו בניגוד למגמה פותחים, למרות המלחמה, סניפים חדשים של מוזס שופ".