משבר הקורונה מספק עתירות לבית המשפט: מגן דוד אדום הגישה היום (יום ג') עתירה מנהלית לבית המשפט בירושלים כנגד משרד הבריאות - אגף רכש נכסים ולוגיסטיקה. זאת, בטענה כי יש להורות למשרד הבריאות לבטל מכרז לשירות נטילת דגימות מאזרחי מדינת ישראל במסגרת תוכנית "מגן אבות ואימהות".
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מדובר בבדיקות של קבוצת הסיכון הרגישה ביותר לנגיף הקורונה, קשישים במוסדות גריאטריים ובדיור מוגן. כמו כן, עוסק המכרז בשירות דגימות שיבוצע במסגרת מתחמי "היבדק וסע".
בדיקות אלו מבוצעות כיום על ידי מד"א, ובעתירה נטען על ידי מד"א כי "פרסום המכרז נעשה באופן מפתיע מבלי לעדכן את מד"א וזאת למרות שכאמור מד"א היא שמספקת את השירותים נשוא המכרז כיום ועושה כן בהשקעת משאבים מרובה מאוד מצידה מאז פרוץ המגיפה".
עוד נטען בעתירה באמצעות ד"ר יעל ארידור בר-אילן ועו"ד רונית מאיר וילף, כי "מבירור שערך מנכ"ל מד"א עם בכירים במשרד הבריאות התברר כי הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות לא היו מעורבים כמצופה בעצם ההחלטה על הוצאת המכרז".
על פי העתירה, המכרז פורסם לראשונה על ידי משרד הבריאות ב-28 ביולי והמועד להגשת הצעות הסתיים ב-24 באוגוסט. המכרז הוא להפעלת מערך ביצוע דגימות לאיתור נשאי נגיף הקורונה עבור משרד הבריאות. המכרז מבהיר כי מרבית הדגימות יבוצעו בעיקר במוסדות סיעודיים כחלק מתוכנית מגן אבות ואימהות לרבות הקמת מתחם היבדק וסע.
"פיצול מערך הבדיקות יצור כפילויות מיותרות"
מד"א טוענת כי על פי תנאי המכרז, "אמת המידה היחידה לבחירת הזוכים במכרז היא המחיר, ללא כול התחשבות באמת מידה של איכות". בנוסף, מד"א טוענת כי פיצול של מערך הבדיקות בין גורמים שונים ללא הצדקה סופו ביצירת כפילויות. "מד"א כבר השקיעה בתשתיות מתאימות וניתן להשתמש בתשתיות הללו בהמשך התקשרות עם מד"א.
"האפשרות של העברת מערך ביצוע הדגימות מארגון החירום הלאומי של ישראל האמון על ביצוע משימה זו לידי גופים פרטיים מעוררת סוגיות עקרוניות וכבדות משקל בכול הנוגע לעירוב בין שיקולים כלכליים טהורים לבין שיקולים ציבוריים".
עוד נטען כי "המכרז נעדר כל התייחסות לפרמטר של איכות. כשמדובר בבריאות הציבור לא ייתכן כדבר הזה". ממשרד הבריאות נמסר כי יגיב בבית המשפט.