בית המשפט המחוזי בבאר שבע הרשיע את עמרם כנפו, לשעבר ממלא מקום ראש העיר אשדוד, ואת יצחק דרי, לשעבר חבר מועצת העיר וסגן ראש העיר, בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים. דרי הורשע בנוסף גם בעבירות מס והלבנת הון.
דרי, בהיותו עובד ציבור, קיבל כספי שוחד מקבלנים באשדוד, בסך של למעלה מ-2.5 מיליון שקלים. עמרם כנפו הורשע בקבלת שוחד בסכום של מאות אלפי שקלים.
מפרקליטות מחוז דרום מסרו: "בית המשפט המחוזי העביר מסר חד וברור, לפיו עיסוק בנדל"ן של חבר מועצה, באופן שבו פעלו הנאשמים בקידום פרוייקטים של קבלנים, מהווה שוחד והפרת אמונים. בית המשפט קבע, כי הנאשמים היו בניגוד עניינים חריף עם הקבלנים בעיר אשדוד ולכן אסור היה להם לעסוק בקידום פרויקטים של נדל"ן בעיר".
בית המשפט הדגיש, כי החוק אוסר על חבר מועצה לא רק להצביע בוועדה לטובת מי שמעסיק אותו, אלא גם לפעול מחוץ לוועדה. בית המשפט התייחס גם להיקף העצום של פרויקטים קבלניים בהם עסקו הנאשמים, בשכר, ובניגוד לחוק.
בפרקליטות ציינו כי מדובר בפרשייה רחבת היקף, שעניינה שוחד בעיריית אשדוד במספר רב של פרוייקטים וקבלנים מעורבים. בשנת 2017, פרקליטות מחוז דרום (פלילי), באמצעות עו"ד שלום שיפר, הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע 5 כתבי אישום נגד 21 נאשמים, נותני ומקבלי השוחד, ובהם כנפו, דרי, קבלנים וחברות שבבעלותם, בגין מעורבותם, כל אחד לפי חלקו, בפרשת השוחד.
כתב האישום, בו הורשעו היום הנאשמים לאחר ניהול הוכחות, מתאר כיצד כנפו ודרי, בעת שכיהנו בתפקידים שונים בעיריית אשדוד ובמועצת העיר, קיבלו שוחד מהיזמים ומהקבלנים - אם בכסף ואם בטובות הנאה - בתמורה לקידום ענייניהם העסקיים בפרויקטים נדל"ניים באשדוד ובוועדות התכנון והבנייה.
מרבית הנאשמים הודו במסגרת הסדרי טיעון, הורשעו בעבירות שונות, כל אחד לפי חלקו, והוטלו עליהם עונשים שונים ובהם קנסות וחילוטים בסך כולל של כ-20 מיליון שקלים.
במסגרת הפרשה, הורשעו גם הקבלנים, שאינם עובדי ציבור, בעבירות של שוחד, הפרת אמונים או סיוע להפרת אמונים, כל אחד לפי חלקו.