לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה אתמול (יום שני) בקשה למנות נאמן זמני ליצרנית ומשווקת הקורקינטים, חברת אינוקים. יש להדגיש כי הבקשה לא הוגשה על ידי "אינוקים", אלא הוגשה על ידי חברת מוביליטי ברנדס המתמחה בייצור, שיווק ושירות של אופניים חשמליים וקורקינטים חשמליים, הטוענת כי היא נושה של אנוקים.
במסגרת הבקשה, שהוגשה באמצעות עו"ד גיא אידו , אבישי סנדר ואלונה בודינגר ממשרד גורניצקי, נטען כי "אין ולא יכול להיות חולק כי אינוקים הינה חדלת פירעון, אלא שמזה תקופה ארוכה החברה פועלת כדי לנסות ו'להציל את עורה' ובתקופה האחרונה ובמיוחד בימים האחרונים עולות אינדיקציות על פעולות החברה ומנהליה אשר עולות בגדר העדפת נושים. משכך, אין מנוס ממינוי בעל תפקיד באופן מיידי אשר יקבל את כל הסמכויות הנדרשות, ינהל את החברה ויפעל לטובת החברה ונושיה".
במסגרת הבקשה מצוין כי אינוקים עוסקת בייצור ושיווק קורקינטים חשמליים המשמשים ככלי תחבורה עירוני בנסיעות קצרות טווח ללא צורך ברישוי. לפי תדפיס רשם החברות, בעלי המניות בחברה הם: האחים דרור וכפיר בן שושן, ביג מרכזי קניות, ספיר ריקרדו נמרוד, סטפ וואן פיננסים , ח.א.ו השקעות ונקסט עין קפיטל.
בבקשה נטען כי ב-23 במאי 2023 חתמה המבקשת מוביליטי ברנדס על מזכר הבנות אל מול אינוקים, לפיו המבקשת תשמש כמפיצה בלעדית של מוצרי החברה בישראל לתקופה של 12 חודשים, וכן ניתנה אופציה להארכה ל-12 חודשים. עוד נטען כי לפי מזכר ההבנות, מוביליטי ברנדס מתחייבת לרכוש מהחברה 4,700 מוצרים בסך כולל של כ-16.9 מיליון שקל .
בנוסף נטען כי ב-12 באוקטובר 2023 חתמו הצדדים על הסכם נוסף המסדיר את מערכת היחסים ביניהם. בהסכם נקבע, בין היתר, כי מוביליטי ברנדס תעביר לחברה בהעברת זה"ב סכום נוסף של 3 מיליון שקל לצורך רכישת מוצרים נוספים. "המבקשת שילמה לחברה את מלוא התשלומים כפי שנקבעו במזכר ההבנות ובהסכם, אלא שמנגד ובמשך תקופת ההסכם, פעם אחר פעם, החברה הפרה את התחייבויותיה ולא סיפקה את המוצרים למבקשת במועדם. המבקשת דחקה בחברה כמעט בכל יום לעמוד בהתחייבויותיה ולספק את המוצרים שהתחייבה, אך למרבה הצער, ללא הועיל", נטען בבקשה.
לפי הבקשה, "בחודש מאי 2024 , משתקופת הבלעדיות הקבועה בהסכם הנוסף בין הצדדים עמדה לפוג וכאשר המבקשת כבר שילמה לחברה למעלה מ-20 מיליון שקל במקדמות מראש, אך המוצרים אותם התחייבה החברה לספק טרם סופקו למבקשת כנדרש (באותו מועד היה פער של כ-1,600 פריטים מהווים כשליש מהכמות עליה התחייבה החברה), הרגישה המבקשת 'שהגיעו מים עד נפש', ולכן מנהלה פנה למנכ"ל אינוקים והציע לו שחלף מסירת המוצרים שלא סופקו, החברה תחזיר את יתרת המקדמות שהועברו לחברה ואף הציע להתחשב בפריסת תשלומים. הצעה זו נדחתה. מאותו מועד ומשך תקופה, פעם אחר פעם, המבקשת שואלת ודוחקת בחברה לגבי החוב ו/או הספקת המוצרים, ופעם אחר פעם החברה דוחה את הקץ".
עוד נטען כי ב-18 בדצמבר פנה מנהל במוביליטי ברנדס למנכל אינוקים והתריע בפניו כי אם לא יסופקו לו במיידי מוצרים בשווי של 500 אלף שקל לא יהיה מנוס מנקיטה בהליכים. נטען כי במענה השיב המנכ"ל כי "אין לי כרגע פתרונות קסם". בבקשה נטען כי החוב למבקשת בגין מוצרים שלא סופקו עומד על כ-2.6 מיליון שקל ובנוסף לכך נטען כי החברה חבה למבקשת סך של כ-4 מיליון שקל כפיצוי בגין מטענים שלא סופקו ובגין האיחורים בהספקת המוצרים. בית משפט ביקש את תגובת אינוקים בתוך 7 ימים.
בתגובה נמסר מחברת אינוקים: "התביעה הגיעה אלינו בהפתעה גמורה. אנחנו לומדים את התביעה וצר לנו שהם החליטו לפעול בצורה שכזאת. אנחנו שומרים לעצמנו את הזכות להגיב בתביעה נגדית מאחר והם יצרו נזק תדמיתי לחברה לשווא. אין לזה כל בסיס".