שחף ארליך, מנכ"ל טריא בארבע השנים האחרונות, פורש מתפקידו, בצל משבר הנזילות של חברת האשראי - הוא יישאר בתפקיד יועץ לחברה.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו, האזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש" ב-ynet radio וסמנו "כלכלה" בהתראות אפליקציית ynet
במקביל, אייל אלחיאני, מייסד טריא, יפרוש מתפקיד יו"ר הדירקטוריון וימונה לממלא מקום המנכ"ל עד לאיתורו של מנכ"ל חדש. עמוס לוזון ימונה במקומו לתפקיד היו"ר.
טריא מספקת פלטפורמת הלוואות שמחברת בין לווים למלווים פרטיים. תחת כהונתו של ארליך צמח תיק ההלוואות של טריא מ-2 מיליארד שקל ל-3.4 מיליארד שקל, נכון לסוף 2022. התמונה השתנתה במחצית הראשונה של 2023.
עליית הריבית במשק גררה פדיונות משמעותיים של כספי המשקיעים בטריא, מאחר שחלק מהתיק שלה נקבע בריבית קבועה נמוכה והפך לאטרקטיבי פחות. ברבעון הראשון הופקדו לפלטפורמה של טריא 178 מיליון שקל והתקבלו בקשות משיכה של 400 מיליון שקל.
באפריל-מאי המצב החריף עם משיכות נוספות של יותר מ-300 מיליון שקל. בעקבות בקשות המשיכה הגבוהות, טריא מתקשה לשרת את כל בקשות המשיכה. מעבר לכך החברה הפסיקה לספק אשראי מעבר למה שכבר נתנה.
ארליך היה האחראי בחודשים האחרונים על משא ומתן מול הבנקים והמוסדיים למכירת תיק המשכנתאות של טריא, על מנת לספק לה נזילות ולצמצם את התחייבויותיה בשוק הנדל"ן. אולם המהלך לא נשא פרי עדיין.
טריא הגיעה לשוק ההון באמצע השנה שעברה באמצעות מיזוג עם השלד הציבורי לוזון נדל"ן, שנעשה לפי שווי של כ־320 מיליון שקל לחברה הממוזגת.
לוזון מחזיק באמצעות חברות שבשליטתו ב-20.8% ממניות החברה. היו"ר אייל אלחיאני מחזיק ב-10.6% מהמניות, ורדה לוסטהויז מחזיקה ב-10.4%, גבריאל אלי ב-7.5%, אסף שלוש ב-4.9% ופייר בסנינו ב-7.6%. כל אלו חתומים על הסכם בעלי מניות ולכן נחשבים יחד לבעלי השליטה בחברה. בעקבות הקשיים בחברה בחודשים האחרונים, החברה נסחרת בשווי של 148 מיליון שקל באחוזת בית, לאחר נפילה של 59% במחיר המניה ב-12 החודשים האחרונים.